sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Maramureșul a sărbătorit Ziua României alături de Ambasada României la Tel Aviv

Maramureșul a sărbătorit Ziua României alături de Ambasada României la Tel Aviv

La invitația misiunii diplomatice a României din Tel Aviv, Consiliul Județean Maramureș s-a alăturat ca partener în festivitățile pentru celebrarea Zilei Naționale a României în Israel, desfășurate la 29 noiembrie 2022. Evenimentul a fost găzduit de emblematicul Centru Yitzhak Rabin, în prezența membrilor corpului diplomatic local, printre care însărcinatul cu afaceri SUA, ambasadorul Franței, Olandei, Italiei, Greciei, Croației, Moldovei, Emiratelor Arabe Unite, Egipt și numeroși diplomați și atașați militari. Au participat personalități și oficiali israelieni și membri ai comunității israelienilor originari din România.

Ambasada României a salutat participarea invitaților din Maramureș, arătând că este o zonă deosebit de importantă pentru patrimoniul evreiesc, un loc în care timp de câteva secole a înflorit o comunitate evreiască cu o contribuție culturală importantă, încheiată brutal și irevocabil prin Holocaust. Ambasada a adresat invitația participanților de a vizita Casa Memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației, un muzeu dedicat vieții marelui scriitor și umanist dar și patrimoniului evreiesc din Maramureș. Muzeul a fost redeschis în urma unor ample lucrări de consolidare cu sprijinul financiar al SUA și UE. 

Mesajul guvernului Statului Israel a fost prezentat de Avigdor Lieberman, ministrul israelian al finanțelor, care a accentuat necesitatea impulsionării dimensiunii economice în cooperarea bilaterală. A luat cuvântul și Reuven Rivlin, fostul președinte al Israelului, un bun prieten al României și promotor al relațiilor româno-israeliene. În 2022, premiul dedicat memoriei primei doamne Nechama Rivlin pentru cel mai bun film internațional din cadrul Festivalului de Film de la Ierusalim a fost obținut de un film românesc, Metronom. 

Maramureșul a fost un promotor al patrimoniului cultural național în cadrul acestui eveniment, prin dansul, muzica și bogăția portului popular românesc. 

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” a adus tradițiile românești la Tel Aviv. Concertul de muzică tradițională și dansul autentic maramureșean au avut un impact deosebit, participanții fiind încântați să descopere spiritul artistic al Maramureșului. 

Recepția a găzduit și o expoziție de costume populare autentice din toate zonele României, din colecția Lada de Zestre a Ansamblului Național „Transilvania”. 

Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, a transmis mesajul instituției în cadrul acestui eveniment: „1 Decembrie este o sărbătoare de suflet pentru noi, românii, și mă bucur că anul acesta avem ocazia de a marca peste hotare, aici, la Tel Aviv, împreună cu dumneavoastră, sărbătoarea noastră națională. Susținerea și dezvoltarea unei viitoare colaborări, prin care să facem schimburi turistice și culturale, este un obiectiv pentru  care putem lucra împreună și să contribuim astfel la promovarea culturii, istoriei și frumuseților Maramureșului în Tel Aviv și viceversa. Mulțumesc misiunii noastre diplomatice, domnului ambasador Radu Ioanid și tuturor celor implicați pentru reușita acestui eveniment. La mulți ani, România! La mulți ani români de pretutindeni! “.

Având în vedere potențialul deosebit în privința colaborării bilaterale pe linie economică și culturală, misiunea diplomatică a României în Tel Aviv și reprezentanții Consiliului Județean au agreat acțiuni comune în 2023 pentru stimularea de contacte directe la nivel de investitori și parcuri industriale, deschiderea unor parteneriate cu centre medicale de prestigiu din Israel, promovare turistică adaptată pentru piața din Israel.  

Misiunea diplomatică a României din Tel Aviv și-a manifestat deschiderea pentru a fi o platformă de promovare pentru județul Maramureș în aceste domenii prioritare de cooperare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous VIDEO. Revelion 2023. DETECTIVUL va fi AICI la cea mai SPECTACULOASĂ petrecere a anului, la Podină Resort, această minune a Maramureșului
Next Maramureșul, prezență excepțională de Ziua Națională a României la Bruxelles

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Fermierii români trebuie să fie sprijiniți prin politici coerente și bine țintite pe nevoile lor

„Am avut astăzi, în satul Doaga din Vrancea, o întâlnire cu producătorii de pe piața laptelui. Am pus pe masă și bune și rele, pentru a înțelege exact problemele și

Actualitate 0 Comments

Cea mai MARE ACHIZIȚIE de TRENURI

Noi trenuri vor fi introduse pe căile ferate din România, după ce a fost semnat contractul celei mai mari achiziții din domeniul feroviar, pentru 62 de rame electrice regionale de

Actualitate 0 Comments

Workshop-uri gratuite de dezvoltare personală pentru tinerii maramureșeni, organizate în cadrul proiectului “Conectat la viitor – sens și dezvoltare”

Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Asociația Asco Forall organizează proiectul „Conectat la viitor-sens și dezvoltare”, prin care tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-19 ani din Maramureș vor beneficia gratuit

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply