sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

MINCIUNILE lui Cherecheș privind ANULAREA Festivalului Castanelor – ÎNCOTRO ne ÎNTORCI, Cătăline? (IX)

MINCIUNILE lui Cherecheș privind ANULAREA Festivalului Castanelor – ÎNCOTRO ne ÎNTORCI, Cătăline? (IX)

Stiuație fără precedent, privind Sărbătoarea Castanelor de anul acesta. După multe indecizii stupide, de amânare a manifestării, primarul a clacat în încercarea sa de truca cea mai mare sărbătoare a orașului de peste an. O parte dintre jurnaliști, printre care și subsemnatul, suntem acuzați că am făcut campanii de denigrare a firmei care a renunțat la organizarea spectacolelor la scenă, principalul pol al distracției și principalul motor economic al festivalului. În continuare demontăm minciunile făcute public de primarul iresponsabil care de fapt, așa cum scriam într-un alt număr al ziarului nostru, vrea amânarea sărbătorii pentru A SCĂPA DE PUȘCĂRIE, lucru de altfel recunoscut, marți, chiar de autor spunând: “Nu vreau să mi se facă dosare penale”. ȘOC!ant a fost și discursul-delir al trimisului în judecată pentru luare de mită în formă continuată, față de băimăreni, pe care i-a umilit spunând că nu merită o astfel de sărbătoare “a țiganilor” după care trebuie să măturăm două săptămâni și pentru care, chiar el a înițiat proiectul cu cel mai mare buget de până acum, 3,2 milioane de lei, cu tot cu sponsorizări.
Adi RUSU

Am scris de atâtea ori și am spus în emisiuni televizate faptul că am îndoieli mari vizavi de capacitatea acestui om aflat în fruntea urbei, de a conduce comunitatea. Materialul video de ieri, de dinaintea ședinței de Consiliu Local, realizat de jurnalistul Ciprian Dragoș, ne arată un primar așa cum o parte mică dintre cetățeni îl știu: debusolat, mincinos, acuzator fără a avea elemente corespondente în realitate.

ADEVĂRUL despre firma câștigătoare. De ce a renunțat
Prima perioadă a desfășurării Festivalului Castanelor a fost stabilită în perioada 21-24 septembrie. Acea perioadă a fost anulată și s-a votat în plen o altă perioadă 28 septembrie-8 octombrie. Și în prima perioadă, firma care a câștigat avea același stăpân ca cea de-a doua, Gabriel Silvășan. Numai că firma Comvel Mat, producătoare de oțel beton fasonat și intermediere diverse produse alimentare și de construcții, trebuia să distreze mulțimea cu renumiți prezentatori și artiști. În spațiul mass-media au ieșit informații despre acest Silvășan care l-au făcut practic KO, motive pe care manipulatorul Cătălin Cherecheș nu vrea să le știți. În primul rând firma lui Silvășan a fost declarată câștigătoare în termenul de depunere a contestațiilor, îngrădind astfel dreptul societății Stage Expert din București să-și apere interesele firmei și până la urmă interesele băimărenilor de a avea o serie de show-uri garantate, mai ales că oferta acesteia din urmă a fost mai mică cu 100 mii lei.

Firma PREFERATĂ a lui Cherceheș NU ARE AUTORIZAȚIE PENTRU SPECTACOLE
Deci licitația a fost ILICIT acordată câștigătorului și anume celui mai scump, aducând și prejudicii bugetului. Mai mult, firma Convel Mat NU ARE AUTORIZAȚIE pentru organizare de evenimente artistice, ce trebuie eliberată de ministerul de specialitate, după proceduri clare. Tot ca urmare a unui demers jurnalistic s-a descoperit acest fapt care, cumulat cu acordarea fără temei legal a licitației, a determinat cuplul Cherecheș-Silvășan SĂ RENUNȚE la semnarea contractului care prevedea spectacole la scenă, artiști, publicitate, cazarea VIP-urilor. Iată încă un ADEVĂR NESPUS de mafia din jurul Festivalului. Firma câștigătoare, potrivit caietului de sarcini, avea obligația să facă publicitate evenimentului, pe sume uriașe de bani, pe posturi naționale de televiziuni. Tărăgănarea lucrurilor a dus și la imposibilitatea punerii în aplicare a acestei obligații.

DISPONIBILITATEA artiștilor, metodă de eliminare a concurenței mai ieftine
Un alt ADEVĂR ASCUNS este acela că văzând că firma lui Silvășan are concurent serios, a făcut tot posibilul să o scoată din organizarea Castanelor. Cherceheș i-a cerut firmei de la București să garanteze disponibilitatea tuturor artiștilor pentru perioada contractată, lucru imposibil în așa scurt timp. Numai că firmei lui Silvășan nu i s-a cerut acest aspect, iar ca urmare a unui demers jurnalistic, Silvășan a picat în capcana jurnaliștilor cărora le-a recunoscut faptul că lui nu i-a cerut nimeni așa ceva. Din contră a afirmat și că dacă un artist nu poate să vină, va aduce pe altcineva, lucru nepermis firmei de la București care a oferit și un preț mai mic. IATĂ ADEVĂRURILE de care s-a speriat Silvășan, despre care nu credem că a luat decizia de a renunța de unul singur, mai ales că anunțul primarului semăna leit cu cele produse în laboratoarele sale de linșaj media la adresa contestatarilor. Așa am aflat și faptul că firma producătoare de oțel beton fasonat a mai organizat evenimente artistice la scenă, tot ILEGAL, bineînțeles.

MINCIUNA datoriilor firmei descalificate
Din discursul său MINCINOS și MANIPULATOR nu au lipsit acuzele la adresa jurnaliștilor dar și la firma cu experiență în organizarea de spectacole, Stage Expert. Despre aceasta a afirmat că a fost descalificată pentru că are datorii la stat, lucru fals, firma NU ARE datorii la stat, în schimb având contracte importante, în derulare, la nivel național. Primarul Cherecheș, încercând să iasă din încurcătură, mai mult s-a autodenunțat decât s-a justificat. El a făcut referire la organizarea sărbătorii de anul trecut când, cu ajutorul lui Gabriel Zetea, chemat pe terasa din arestul de la domiciliul, au salvat sărbătoarea prin binecunoscuta “Metodă Dăncuș”, de a da bani în avans artiștilor pentru spectacole pe care urmează să le câștige la licitație, fapte ce ridică semne clare de întrebare asupra legalității lor. Dar stați, asta nu e tot, vorba reclamei. După ce Gabriel Zetea, prin Consilul Județean a hotărât cu arestatul la domiciliu să-i vireze prin încredințare directă lui Doru Dăncuș 200.000 de lei, lucrurile s-au întâmplat chiar așa. Unde e problema? Tocmai la datoriile către stat a firmei familiei Dăncuș, aflată acum în insolvență și cu MARI DATORII la stat și în prezent dar și în momentul încredințării banilor. Deci când mafia hotărăște, e admis, când legea vorbește, e inadmis(ibil).

TEAMA de PUȘCĂRIE a lui Cherecheș
In episodul V al serialului nostru, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI, Cătăline, scriam faptul că teama de pușcărie e motivul amânării inițiale a Festivalului Castanelor, căruia tot Sărbătoarea Castanelor îi spune după ce tot el i-a schimbat numele. Am făcut și fac referire și acum la momentul DECLINULUI când consilierii, la inițiativa FLĂMÂNDOCULUI Cătălin Cherecheș au suplimentat ILEGAL bugetul cu 200.000 de lei. Cu alte cuvinte s-au alocat bani pentru a cumpăra niște servicii deja cumpărate. Pentru a nu se produce infracțiunea, primarului i-a venit ideea, tot după demersurile noastre jurnalistice, să amâne sărbătoarea pentru a se justifica noua sumă. Adică să avem suplimentare de bani pentru un alt “produs” (sărbătoarea – n.r) și nu pentru același produs. De aici, suma decalajelor. Apoi trucarea licitației pentru spectacole. Mai adăugăm faptul că o parte din licitații pentru spațiile de atribuit vânzătorilor ambulanți, s-au desfășurat între cele două perioade în care s-a vrut desfășurarea evenimentului. Cătălin Cherecheș NE-A ASCUNS ȘI ATUNCI pentru care perioadă s-au făcut licitațiile. Pentru oricare ar fi fost, tot fără temei legal s-a făcut. Dacă au fost pentru pentru 21-24 septembrie de ce în timpul licitațiilor aveai ședințe de amânare a festivalului? Dacă au fost pentru 28 septembrie – 8 octombrie, ele sunt nule pentru că încă nu era votată amânarea. Ieri, Cherecheș a recunoscut ceea ce noi vă spunem de atâta vreme că “nu vreau să mi se facă dosare penale”. Deci denigrarea din partea noastră a constat în expunerea acestor sume de ilegalități la care s-a dedat, din nou, primarul care recunoaște că însuși codul penal nu cuprinde atâtea infracțiuni pentru câte este el acuzat de DNA. Practic l-am ajutat să nu i se facă noi dosare penale.

CONCLUZIA, demnă de spitalul de nebuni
Azi nu avem contract de atribuire pentru servicii la scenă ce cuprind: spectacole, artiști, publicitate și cazare. Totuși primarul aiurit, batjocoritor la adresa comunității băimărene, la adresa zecilor de mii de comercianți și vizitatori va propune mâine (azi – n.r.) ce să facă cu sărbătoarea anulată dar care se poate desfășura și care ar cam trebui să se încheie duminică seara. Nu ați înțeles finalul? Spuneți-i asta lui Cherecheș. Noi ne întrebăm în continuare, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI, Cătăline?

Previous Alegeri ANULATE la PNL SIGHETU Marmației. Daniela Onița-Ivașcu, REPUSĂ în funcția de PREȘEDINTE
Next Propunere. Garduri vii în jurul cimitirelor

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

ANCHETA privind COLECTAREA de fonduri de către Asociația de Părinți de la “BLAGA” s-a ÎNCHEIAT

În perioada 12.02 – 23.02. 2018, la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, Baia Mare, s-a desfășurat inspecția tematică ”Evaluarea managementului școlar și instituțional”. Această inspecție a fost demarată ca urmare a

Anchete 0 Comments

La PNL ca la nimeni. AU SCHIMBAT IALA DE LA UȘĂ să nu se mai fure calculatoare!

> Un calculator și o imprimantă au dispărut din sediul PNL, cu informații importante > Fostul deputat Mircea Man este bănuit de implicare în “extragerea” lor Situația din PNL rămâne

Anchete 0 Comments

PENSIONARILOR li se iau chioșcurile de ZIARE. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (X)

Deținătorii de chioșcuri de ziare se află într-o situație disperată. Primarul Cătălin Cherecheș le-a declarat război de multă vreme, desființarea chioșcurilor fiind o componentă a visului său de destructurare a

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply