sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

“Numa om flămând să fie”. Târgul “Bun de Maramureș”. Dorul pâinii de acasă. Maramureșul- SPECTACOL al tradițiilor

“Numa om flămând să fie”. Târgul “Bun de Maramureș”. Dorul pâinii de acasă. Maramureșul- SPECTACOL al tradițiilor

Maramureșul- SPECTACOL al tradițiilor

“Numa om flămând să fie”, a spus găzdoaia în timp ce frământa pâinea în covata din lemn. S-a întâmplat la Târgul “Bun de Maramureș” în cadrul atelierului ”Dorul pâinii de acasă”, de coacere a pâinii, într-un cuptor tradițional, cu respectarea ritualului strămoșesc specific acestei activități. Aflați AICI cum se face PITA de mălai cu zahăr și PITA tradițională dar și cum se TREZEAU femeile dimineața, la ora 03:00, să facă pituca și să ajungă la 08:00, cu prânzul la cosași, pe câmp.

Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Asociația Rădăcinilor Străbune, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale ”Liviu Borlan” Maramureș și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, organizează a VIII-a ediție a Târgului ”Bun de Maramureș”, organizat cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria.

Pe lângă promovarea meșterilor populari și a producătorilor tradiționali, evenimentul vă propune următoarele activități dedicate lunii diasporei:

–         ”Dorul pâinii de acasă” – atelier de coacere a pâinii într-un cuptor tradițional, cu respectarea ritualului strămoșesc specific acestei activități;

–         ”Familii reunite – crearea de noi amintiri” – vizitatorii vor găsi în ”Satul de pe deal” un colțișor foto amenajat în stil tradițional maramureșean, unde familiile reunite vor avea posibilitatea creării unor amintiri unice;

–         ”De Sfântă Mărie Mare” – concert de pricesne susținut de ansambluri folclorice din județul Maramureș.

Previous PNL: Prin noile legi ale educației, va fi introdus, în premieră la nivel universitar, învățământul dual
Next Hotel Romanița. VARĂ la PISCINA cu ce mai CURATĂ apă. ELEGANȚA și liniștea definesc acest loc SUPERB

About author

You might also like

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply