sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Oportunități de finanțare în cele 7 parcuri industriale din Maramureș

Oportunități de finanțare în cele 7 parcuri industriale din Maramureș

Copleșit și recunoscător. Așa mă simt după ce, ieri, 150 de antreprenori din 3 județe, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, au venit la al doilea eveniment de informare despre oportunitățile de finanțare pe care le oferim în cele 7 parcuri industriale pe care le dezvoltăm în Maramureș.

55 de parcele care vor primi antreprenori în Baia Sprie, Fărcașa, Șomcuta Mare, Târgu Lăpuș, Mireșu Mare, Bogdan Vodă și Giulești! În luna aprilie semnăm contractele de finanțare pentru primele patru parcuri.
Am făcut și eu parte din mediul de afaceri și știu foarte bine ce înseamnă să nu ai finanțare, cât de complicat este să te dezvolți. De aceea, pe lângă că punem la dispoziția antreprenorilor terenuri și toate utilitățile, îi ajutăm să obțină și granturi.
Între 200.000 și 2,5 milioane de euro granturi. Și pot beneficia de granturi toți! Acest program de susținere a antreprenorilor este posibil prin colaborarea cu ADR Nord-Vest.

Vreau să dezvoltăm economia județului Maramureș și să oferim locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni. De aceea, aceste inițiative sunt printre cele mai importante pentru mine. Vreau ca de aceste oportunități pe care le oferim în Maramureș să profite cât mai multe companii. Pentru că, un mediu de afaceri susținut de administrație înseamnă mai multe locuri de muncă și un nivel de trai mai ridicat!
Avem deja oameni de afaceri maramureșeni care sunt interesați să se dezvolte în parcurile de la Șomcuta Mare și Baia Sprie. Avem antreprenori din județele vecine, interesați să se dezvolte la noi. Avem un prim mare investitor străin pe care îl anunțăm în luna mai! Echipa Consiliului Județean va sprijini, în fiecare etapă, antreprenorii care se alătură acestei oportunități.
Avem nevoie, însă, și de forță de muncă calificată. În acest moment, putem acoperi parțial această nevoie, dar trebuie să ne gândim și la viitor. Am prezentat ieri un alt proiect, pe care îl dezvoltăm în Baia Sprie, Campusul pentru învățământul dual, care rezolvă această problemă.

În valoare de 28 de milioane de euro, proiectul se află deja în licitație publică, iar în această vară vom da startul construcției! Va fi cel mai mare campus din regiunea de Nord-Vest. Pe lângă unitatea educațională, va fi dotat cu laboratoare moderne, cantină, terenuri de sport, bazin de înot, zonă verde pentru recreere și 6 unități de cazare.

Consiliul Judeţean Maramureş construiește acest campus, dar trebuie să înțelegem toți, de la administrațiile publice locale, unitățile educaționale și până la companii, că va trebui să colaborăm. Să facem un consorțiu și să sprijinim acest demers. Practic, aici vom putea să calificăm forța de muncă de care avem nevoie!
Le mulțumesc tuturor celor prezenți, inclusiv profesioniștilor care mi-au fost alături: Gabriel Ștețco, administratorul public al județului Maramureș; DIANA ILUȚ, președinte AIM Maramureș; Radu Zoicaș, CEO Parcuri Industriale Maramureș; Oana Bran, director Direcția Servicii & Evenimente Maramureș, Camera de Comert si Industrie Maramures; Ciprian Barna, Director Executiv ADR Nord-Vest și Anca Roman, expert cu rol de ofițer specializare inteligentă ADR Nord-Vest.

Împreună dezvoltăm Maramureșul!

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Previous Viitorul energiei în viziunea copiilor - un exercițiu de eficiență energetică
Next Mihai Timbuș este vicepreședintele PSD Maramureș pe domeniul Mediu/Silvic!

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

SFARA TOURS Baia Mare. Cele mai bune oferte Last Minute în GRECIA ❗️ Plecare din Cluj Napoca, în 7 si 14 Iulie ❗️ 🏝🕶☀️😍🧳🐬🌊

✈️ Hotel Astron, 3* – Creta Heraklion *Mic dejun Înconjurat de flori şi plante exotice, Astron oferă piscină, cadă cu hidromasaj pentru 12 persoane şi piscină pentru copii. Plaja de

Actualitate 0 Comments

Exclusiv. URMĂRIRE ca-n FILME și ÎNCĂTUȘAT. MORȚI de beți au fugit de polițiști dar au fost prinși. Injurii și amenințări la adresa oamenilor LEGII. DETECTIVUL a fost la fața locului

Azi-noapte, 9/10 februarie, ora 23.50, polițiștii din Tăuții Măgherăuș, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe D.N.1C, au procedat la urmărirea în trafic a unui autoturism care circula pe

Actualitate 0 Comments

Consiliul Județean Maramureș, partener în realizarea evenimentului sportiv ”Dynamite Fighting Show”, care va aduce sportivi din 6 țări

În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș a fost adoptat acordul de parteneriat între Consiliului Județean Maramureș și Federația Sporturilor de Contact, condusă de Cătălin Moroșanu, care prevede organizarea evenimentului

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply