sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

PNL: Nu trebuie să ne îngrijoreze rezoluția parlamentului olandez

PNL: Nu trebuie să ne îngrijoreze rezoluția parlamentului olandez

În ceea ce privește rezoluția parlamentului olandez, e necesar să lămurim o serie de aspecte:

1. Nu trebuie să ne îngrijoreze rezoluția parlamentului olandez, pentru că țara noastră a făcut tot ceea ce era necesar astfel încât să îndeplinească toate cerințele tehnice pentru accederea în spațiul Schengen.

2. Premierul olandez a relatat o discuție cu președintele Klaus Iohannis, în care a făcut evident faptul că, dacă nu există probleme în ceea ce privește MCV și celelalte condiții tehnice pe care știm că România le îndeplinește, atunci Țările de Jos nu vor sta în calea aderării României la Schengen. Nu există nimic, în principiu, împotriva aderării Bulgariei sau României. Problema este că, pentru ambele, avem nevoie de o nouă actualizare a Mecanismului de Cooperare și Verificare. Acest lucru se face acum pentru România, dar nu și pentru Bulgaria.

3. Evident că în momentul de față, crima organizată sau corupția nu sunt subiecte care să prezinte îngrijorări în România. De altfel, toate aceste lucruri sunt evidențiate în analizele europene. Cel mai probabil, și următorul raport MCV va evidenția progresele evidente pe această zonă a reformei în justiție și va spune foarte clar că România îndeplinește toate rigorile și standardele necesare.

4. În perioada 9-12 octombrie s-a derulat în România exercițiul voluntar de evaluare a implementării acquis-ului Schengen sub coordonarea Comisiei Europene. Echipa de evaluare a avut experți din diferite state membre și experți ai Frontex, Europol, respectiv ai Agenției UE pentru Drepturi Fundamentale. Exercițiul a fost deosebit de complex și a decurs fără probleme pentru România. Concluziile evaluării vor fi prezentate de către Comisia Europeană în 26.10 și avem toate motivele să ne așteptăm la un raport pozitiv.

Ne-am manifestat disponibilitatea de a pune la dispoziția Olandei toate informațiile și documentele de care au nevoie pentru documentare și analiză și, evident, le vom înmâna și raportul și concluziile Comisiei Europene care urmează să apară. România a transmis deja o scrisoare formală către ministrul afacerilor interne din Țările de Jos, pentru a veni în România să discute toate aspectele care sunt de clarificat în acest sens.

Am fost tot timpul partener onest, ne-am securizat frontierele și ne-am îndeplinit cu succes toate obligațiile. O vom face și de acum înainte pentru o Europă mai unită.

Partidul Național Liberal

Previous Senatorul Țâgârlaș: "Am propus scăderea vârstei de la care tinerii pot călători fără însoțitor în străinătate de la 18 ani la 16 ani"
Next ALBANIA, Tirana. Deputatul Florin Alexandru Alexe, la un SEMINAR privind combaterea violențelor împotriva femeilor și a hărțuirii acestora în parlamente

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Dan Ivan, RECONFIRMAT PREȘEDINTE USR Maramureș

În urma votului, domnul Dan Ivan a fost reconfirmat in funcția de președinte al Filialei județene, iar pentru funcțiile de vicepresedinți au fost investiți cu votul colegilor: Ionel Cătălin Nasui, Claudiu Pop, Felix Barcsy, Ionut Sandor, Inge

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan: Conducta de gaze Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa devine un proiect de importanţă naţională pentru Guvern

În ședința de Guvern de astăzi a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care proiectul de investiţii „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply