sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

PRO România: Guvernul liberal minte poporul cu…rectificarea bugetară

PRO România: Guvernul liberal minte poporul cu…rectificarea bugetară

Propaganda liberală este invers proporțională cu realitatea din România. Cel puțin așa ne propagă reprezentanții „guvernului meu”, care le spun românilor, în mod cu totul și cu totul mincinos, că, în timp ce toată Europa o duce rău, Romania o duce bine!

Acest fapt rezultă după ce ministrul Finanțelor a anunțat a treia rectificare bugetară pe anul 2020, prin care deficitul bugetar a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, fiind construit pe o contracţie economică de 4,2%. De asemenea, Cîțu a precizat că veniturile sunt estimate 337,8 miliarde de lei, respectiv 32,2% din PIB.

În acest context, trebuie să ne reamintim că în 2015, an în care Guvernul Ponta a dublat alocațiile copiilor și a scăzut TVA, deficitul bugetar a fost de 5 miliarde de lei, iar acum este 97 miliarde!

Nu are cum să prostească Cîțu toți românii și, mai ales, specialiștii din economie și finanțe. Situația reală este dezastruoasă pentru România, dacă ar fi doar să amintesc faptul că în 2021 doar dobânda pentru banii împrumutați în acest an va fi cât tot deficitul din 2015.

Starea macroeconomică și financiară a țării este mult mai precară față de anul 2010, dar, cu toate acestea, ministrul Finanțelor preferă să ascundă adevărul sub preș, în goana liberală grotescă de a câștiga alegerile parlamentare.

Este evident că PNL nu are soluții pentru ieșirea României din criză. Anul viitor, falimentul va fi cuvântul de ordine, atât pentru firmele românești, cât și pentru românii cu venituri mici. Va fi tragic, va fi un dezastru, dar guvernanții aleg să nu le spună oamenilor adevărul, doar din rațiuni electorale puerile, deoarece, așa cum nu au avut soluții în acest an, tot așa nu vor avea nici anul viitor, dacă, Doamne ferește, vor guverna din nou.

În ceea ce privește ultima rectificare bugetară, aceasta conține aspecte  total nerealiste. Spre exemplu, estimarea conform căreia în medie, pe lunile noiembrie și decembrie, guvernul va colecta cu 30% mai mult decât media lunară a intervalului ianuarie-octombrie 2020, precum și cu 24% mai mult decât s-a colectat în lunile noiembrie-decembrie 2019. Astfel, ar rezulta că, în medie, pe ultimele două luni ale acestui an guvernul este obligat să realizeze o absorbție mai mare de 3,3 ori decât media lunară pe primele 10 luni din 2020, ceea ce este, atât practic cât și teoretic, imposibil.

În aceste condiții, deficitul bugetar va fi de peste 10% din PIB, respectiv se va depăși 100 miliarde lei deficit bugetar, un record istoric!

Nu în ultimul rând, absolut cinic, guvernul nu include copiii României între priorități și nu alocă fondurile necesare pentru dublarea alocațiilor, așa cum îl și obligă legile în vigoare votate de Parlament. În schimb, liberalii mai adaugă la rectificare 1,2 miliarde lei în Fondul de Rezervă al Primului Ministru, în plină campanie electorală. Adică, banii copiilor au existat și există, doar că Guvernul PNL i-a luat și i-a pus în pixul premierului, pentru a fi folosiți într-un mod discreționar.

PRO România îndeamnă românii să nu creadă în minciunile sfruntate ale guvernului, deoarece dacă nu rezolvăm criza economică, nu avem cum să soluționăm disfuncționalitățile și lipsurile din sănătate și educație.

PRO România are soluția susținerii mediului economic și a IMM-urilor, aceasta fiind singura alternativă valabilă în această perioadă de declin generalizat major pentru întreaga țară.

Cornelia NEGRUȚ, candidat Senat PRO România Maramureș

Comandat de PRO Romania Maramureș, cod AEP: 11200008

Previous Gheorghe Șimon: ”PSD propune un pachet de măsuri de relansare economică a României”
Next Deputatul Adrian Todoran: ”Nu vă mai bateți joc de asistenții personali”

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Mirela Bârlea a ales echipa PSD pentru Poienile Izei”

Cu căldură și devotament pentru comunitatea pe care o servește, Mirela Bârlea, primarul cu inima deschisă din Poienile Izei și-a luat un angajament ferm când a semnat adeziunea la PSD

Politica 0 Comments

Au înviat? Călin Bota, PREȘEDINTELE Comisiei de alegeri în PNL Maramureș

În ședința de luni, 13 martie 2017 a Biroului Permanent Național al PNL a fost numită Comisia de organizare a alegerilor în filiala Maramureș, după demisia fostului deputat Mircea Dolha.

Politica 0 Comments

PNL Maramureș a PLECAT din sediu cu tot cu UȘI și INSTALAȚII SANITARE. Au lăsat pereții MURDARI și LIPSESC racordurile la utilități

După ei potopul! Priviți dragi maramureșeni cum ar arăta țara după o guvernare a PNL. Iată ce a rămas după un partid de “gospodari” și de oameni cu “caracter” care

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply