sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Răspundem CITITORILOR. Cine GESTIONEAZĂ rețelele interioare de apă și de canalizare?

Răspundem CITITORILOR. Cine GESTIONEAZĂ rețelele interioare de apă și de canalizare?

Instalația interioară de alimentare cuprinde ansamblul tehnico – sanitar, de la robinetul de după apometru (punctul de delimitare), în sensul de curgere a apei, până la armătura de utilizare. Rețeaua interioară de alimentare cu apă aparține, ca obligație de întreținere și reparație utilizatorului.

Instalaţiile interioare de apă şi de canalizare care deservesc doi sau mai mulţi proprietari dintr-un condominiu, inclusiv teul de derivaţie, sunt instalaţii aparţinând parţilor comune ale condominiului şi intră ca obligaţie de întreţinere şi reparaţii în sarcina tuturor proprietarilor condominiului. 

Instalatiile interioare de apă şi canalizare din cadrul condominiului, care deservesc un singur proprietar, sunt instalaţii ce aparţin acestuia şi intră ca obligaţie de întreţinere şi reparaţii în sarcina proprietarului respectiv.

Instalația/ rețeaua interioară de canalizare a utilizatorului se compune din obiecte sanitare, sifoane (inclusiv cele de pardoseală și de terasă), conducte orizontale de legătură, coloane, conducte orizontale de evacuare la căminul de racord, care reprezintă limita rețelei interioare (limită de proprietate).

Instalația/ rețeaua interioară de canalizare aparține utilizatorului; operatorul nu are nicio obligație privind buna funcționare a rețelei interioare de canalizare.

Racordul imobilelor cu subsoluri echipate cu instalații sanitare se va executa cu respectarea măsurilor speciale contra refulării din colector spre subsol (cu clapete, vane sau stații de pompare a apelor uzate).

Informații obținute cu sprijinul SC VITAL SA

Previous ENERGIE VERDE pentru agricultura românească
Next URBIS. Bilete și abonamente prin aplicația Baia Mare Online. Răspundem CITITORILOR

About author

You might also like

Social 0 Comments

Gheorghe Șimon, deputat PSD: “Românii vor ajunge să muncească doar pentru a plăti facturi!”

România, sub conducerea guvernelor liberale a reușit contraperformanța de a avea una dintre cele mai scumpe energii din Europa. Prețul la gazele naturale se va dubla în această iarnă în

Social 1Comments

ZAPADĂ de Vară. A NINS în Maramureș

Un val de frig a cuprins mai multe țări europene inclusiv România. O vreme accentuat de rece s-a înregistrat la finele săptămânii trecute și în Maramureș. Până și Agenția Națională

Social 0 Comments

Gabriel Zetea: Felicitări pentru organizarea evenimentului “Ziua porților deschise” la Liceul Tehnologic ”Alexiu Berinde” Seini

Ziua porților deschise la Liceul Tehnologic ”Alexiu Berinde” Seini a fost o nouă acțiune frumoasă, primită cu drag de toți participanții la eveniment. Atunci când există colaborare între administrația locală,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply