sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Răspundem CITITORILOR: Cum se procedează când un imobil este vândut și noul proprietar dorește să încheie contract cu SC VITAL SA?

Răspundem CITITORILOR: Cum se procedează când un imobil este vândut și noul proprietar dorește să încheie contract cu SC VITAL SA?

Conform alin. 6.10, art.6, cap. IV- Drepturile și obligațiile utilizatorului, din Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, utilizatorul are obligația să solicite rezilierea contractului și încetarea furnizării serviciului în termen de 15 zile de la înstrăinarea imobilului.

Dacă persoana care vinde este o persoană fizică şi cumpărătorul de asemenea, contractul se încheie cu noul proprietar numai după ce debitul existent pe vechiul contract a fost achitat în totalitate şi condiţiile de furnizare a serviciilor rămân aceleaşi.

În situaţia în care se impune o redimensionare a branşamentului, noul proprietar va trebui ca înainte de încheierea contractului să obţină un aviz eliberat de S.C. VITAL S.A.
În situaţia în care cumpărătorul este o persoană juridică este necesar ca, înainte de semnarea noului contract, acesta să obţină un aviz de utilitati/contorizare din partea societății VITAL S.A. După obţinerea acestui aviz şi achitarea integrală a debitului de pe vechiul contract, poate fi încheiat contractul cu noul proprietar.

Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare prevede că utilizarea fără contract de furnizare/prestare a serviciilor de utilități publice de alimentare cu apă și de canalizare constituie contravenție în domeniul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei.

Informații obținute cu sprijinul SC VITAL SA

Previous Doru Dăncuș: Demolarea zidului de pe strada Horea a fost cel mai "fierbinte" subiect dezbătut la conferința ASSOC
Next PNL Maramureș are cel mai puternic și serios tandem la alegerile locale din 9 iunie: Ionel Bogdan, candidat la Primăria Baia Mare și Gabriel Ștețco, candidat la Consiliul Județean Maramureș!

About author

You might also like

Social 0 Comments

Ați întrebat, Detectivul vă răspunde: Care este delimitarea dintre rețeaua de alimentare cu apă și rețeaua interioară de distribuție aparținând utilizatorului?

Conform art. 105 (1) din Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, delimitarea dintre reţeaua publică de alimentare cu apă şi reţeaua interioară de distribuţie aparţinând utilizatorului este

Social 0 Comments

Bazin de înot la standarde europene în Recea!

Construcția ridicată prin CNI a beneficiat de o investiție de 6,4 milioane de lei! Am văzut, în Recea, bazinul de înot ridicat în decursul ultimilor doi ani printr-un proiect finanțat

Social 0 Comments

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: Modernizăm și extindem instalațiile electrice și de fluide medicale de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare

✅Am început implementarea proiectului pe care l-am inițiat în luna martie a acestui an, care vizează ”Instalarea unui sistem de detectare/semnalizare/alarmare a concentrației de oxigen și modernizarea/extinderea infrastructurii electrice și

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply