sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

URBIS. Răspundem CITITORILOR. Regulament de CĂLĂTORIE, bilete și abonamente, autotaxare

URBIS. Răspundem CITITORILOR. Regulament de CĂLĂTORIE, bilete și abonamente, autotaxare

Pentru a calatori cu mijloacele de transport ale S.C.URBIS S.A. orice cetățean trebuie sa dețină o legitimație de călătorie valabila (bilet validat, abonament sau orice alta legitimație de transport  valabilă, eliberata de instituții ale statului, conform legilor in vigoare). Copiii cu vârsta sub 5 ani pot sa călătorească gratuit.

BILETE și ABONAMENTE

Biletele vor fi validate in aparatele special montate in acest scop, imediat dupa urcarea in mijlocul de transport.

Abonamentele si legitimatiile de calatorie se vor folosi numai in conditiile pentru care au fost eliberate. Biletele de calatorie validate, abonamentele sau legitimatiile de calatorie nominale nu pot fi transmise altor persoane.

La solicitarea reprezentantilor corpului de control al SC URBIS SA, calatorii sunt obligati sa prezinte acestora titlurile de calatorie utilizate in acel moment.

 Persoanele care circula fara bilet validat, abonament valabil sau alta legitimatie de calatorie valabila vor fi sanctionate de catre reprezentantii corpului de control al SC URBIS SA prin suprataxa (plata pe loc) sau amenda (proces – verbal de contraventie). 

Conform Anexei nr.7 la Contractul de delegare nr.1/2019  biletul de suprataxa  este de 50 lei, pentru calatoria fara titlu de calatorie pe liniile din Municipiul Baia Mare, si 50 de  lei pentru calatoria fara titlu de calatorie pe celelalte linii din Zona Metropolitana Baia Mare, incepand cu data de 01.04.2022.

Amenda este cuprinsa intre 100 lei la 500 lei pentru persoanele fizice care calatoresc cu mijloacele de transport public de persoane fara titlu de calatorie valabil sau refuza sa prezinte organelor de control titlul respectiv de calatorie, care au un comportament necivilizat sau care aduc prejudicii mijloacelor de transport, conform prevederilor Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local, cu modificarile si completarile ulterioare.

Corpul de control al SC URBIS SA este format din echipe de  controlori, imputerniciti sa constate si sa sanctioneze contraventiile din mijloacele de transport in comun. Acestia se legitimeaza cu legitimatia de control cu numar de serviciu si poza si sunt obligati sa inmaneze contravenientului, dupa caz, biletul de suprataxa sau copia procesului – verbal de contraventie semnat de catre contravenient.

Impotriva procesului – verbal de constatare a contraventiei se poate depune contestatie, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Orice reclamații, propuneri sau sesizări cu privire la activitatea salariaților care lucrează cu publicul, se pot face la Secretariatul S.C. URBIS S.A. Baia Mare, str.8 Martie, nr. 3, tel.  0262-213825, sau pe adresa de email: urbis@urbisbaiamare.ro.

AUTOTAXARE

Biletele pot fi achizitionate de la chioscurile proprii, automatele de bilete sau de la diverse puncte comerciale, si, cu orice card bancar, de la POS-urile din toate mijloacele de transport.   

La urcare biletul se valideaza prin introducerea acestuia în fanta validatorului, conform indicatiei sagetilor de pe bilet.

Biletul, dupa validare, va este returnat de catre aparat având inscriptionate: ora, data, linia si codul mijlocului de transport cu care s-a efectuat calatoria.

ATENTIE! Biletul validat nu este transmisibil si nici nu poate fi refolosit.

Informații obținute cu sprijinul SC URBIS SA

Previous Iluminat public inteligent în Handalul Ilbei, Cicârlău și Bârgău! 579 de becuri schimbate printr-un proiect finanțat pe AFM cu 1 milion de lei!
Next Gheorghe Șimon, deputat „Fostul premier vorbește despre buget ca și cum altcineva l-ar fi aprobat!”

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

NECONSTITUȚIONAL. Președintele Iohannis INSTIGĂ la proteste

Președintele Klaus Iohannis renunță, încă o dată, la haina de președinte și o îmbracă pe cea de politician, cea pe care a îmbrăcat-o și în cazul protestelor din 2017. Președintele

Uncategorized 0 Comments

Sprijin din partea guvernului pentru PFA-urile și întreprinderile individuale afectate de criza de coronavirus

Guvernul PNL se implică cu toată determinarea în bătălia împotriva coronavirusului,  prioritatea absolută fiind  protejarea sănătății populației, salvarea de vieți, limitarea extinderii pandemiei și eradicarea ei. În paralel, guvernul vizează

Uncategorized 0 Comments

Pus în GENUNCHI de ANI. Fostul VICEPRIMAR Sorin Vasile Bizău din Bogdan Vodă a fost declarat INCOMPATIBIL

Fostul viceprimar din Bogdan Vodă, Sorin Vasile Bizău a fost declarat INCOMPATIBIL prin sentința definitivîă a Curții de Apel Cluj, Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, pronunţată în şedinţă

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply