sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Respect și susținere morală pentru Ucraina

Respect și susținere morală pentru Ucraina

Cristian Nicolae-Țâgârlaș: ”Am avut in plenul Senatului un moment solemn de reculegere și respect, pentru a comemora cetățenii Ucrainei care și-au pierdut viața în războiul care le devastează țara”

Senatul României întrunit în ședință, luni 19 februarie 2024, și-a început lucrările cu un moment solemn având ca scop comemorarea a doi ani de la declanșarea conflictului între Federația Rusă și Ucraina.

Parlamentarii prezenți au ținut, în debutul evenimentului, un minut de reculegere pentru victimele războiului, reflectând la suferința și sacrificiul poporului ucrainian dar și un moment de reafirmare fermă a angajamentul de a fi alături, în lupta lor pentru libertate și demnitate.

 Tot ca un gest de susținere, în urmă cu o lună, Comisia juridică a Senatului a organizat o reuniune în Maramureșul Voievodal, la Moisei, manifestare la care au participat reprezentanți din România, Republica Moldova și Ucraina. Cu acel  prilej, participanții au  discutat despre susținerea procesului de aderare la Uniunea Europeană a celor două țări vecine și prietene, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele comisiei juridice, subliniind  angajamentul ferm al Parlamentului României de a  facilita parcursul celor două țări spre integrarea europeană, în spiritul valorilor democratice.

Miercuri, 21 februarie, senatorul liberal va participa în Ucraina alături de o delegație parlamentară, la mai multe evenimente simbolice în cadrul cărora va fi vizitată o unitate militară aflată în prima linie, urmată de depuneri de coroane în locurile unde se odihnesc cei căzuți în lupta pentru libertate, prilej de a cinsti memoria celor aproximativ 300 de civili uciși de ocupanții ruși  .

”Să ne reamintim, că datoria noastră este să fim alături de cei care suferă, arătând lumii  că România este solidară cu Ucraina, că suntem prieteni și parteneri într-o Europă a valorilor și a libertății.” a menționat senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Previous Deputatul Florin Alexe: Maramureșul a organizat o zonă impresionantă la Târgul de Turism al României
Next Anamaria Chira întărește echipa social-democraților maramureșeni fiind aleasă vicepreședinte pe Domeniul învățământ/culte!

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

Parlamentarii PNL Maramureș se vor dedica proiectelor de dezvoltare a județului

Echipa de parlamentari liberali maramureșeni susține toate proiectele de dezvoltare a județului, proiecte cuprinse și în Planul lui Bogdan pentru Maramureș. Dezvoltarea infrastructurii rutiere prin realizarea drumurilor expres Baia Mare

Uncategorized 0 Comments

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș: ”Coaliția pentru Maramureș pune maramureșenii pe primul loc”

La începutul săptămânii, Coaliția pentru Maramureș a lansat candidații din Țara Chioarului pentru alegerile locale, evenimentul fiind organizat pe terenul de sport din orașul Șomcuta Mare. Primari în funcție, viceprimari

Uncategorized 0 Comments

Mireșu Mare, o comună ca o FLOARE. FOTO

Centrul comunei noastre va arăta mai bine în urma lucrărilor de peisagistică pe care le-am început. Încercăm şi prin acest demers să întărim sentimentul propriei identităţi în Mireşu Mare –

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply