sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Roabe, cositoare și găleți în BIROUL-GRAJD al vicelui inexistent. MAFIA din BUDEȘTI (III)

Roabe, cositoare și găleți în BIROUL-GRAJD al vicelui inexistent. MAFIA din BUDEȘTI (III)

O incursiune jurnalistică în spațiile primăriei sau aparținătoare acesteia, ne trimit într-o lume a mizeriei de nedescris, rezultată de pe urma unei lipse de iresponsabilitate greu de imaginat în zilele noastre. În primărie, pereții sunt murdari iar pe jos mizeria dacă ar vorbi ne-ar putea spune de când nu a fost măturată. La al cincilea mandat, Liviu Tămaș reușește ca mobila de tristă amintire, din fier, să o încuie cu lacăte ce aduc aminte de Lagărul suferinței de la Sighetu Marmației. Mașini dă bătut vechi și nefuncționale. Intrăm într-un birou. O voce ne spune: “Aici e biroul viceprimarului pe care încă nu îl avem.” Se întâmpla la finele ultimei ședințe de Consiliu Local la care am participat. Nu ne vine să credem ochilor. O roabă, o perie uriașă, mai multe găleți, un lighean așezate pe o masă parcă de dulgherie. Sub masă, totuși, putem  vedea o fărâmă de viitor: o unitate centrală a unui calculator pe care s-au dat bani ai comunității. Monitorul nu există. E ca și cum un destin ar avea prezent dar viitor, nu. Cam asta este imaginea sorții budeștenilor sub bagheta înfumuratului Liviu Tămaș și a găștii sale care sug de bani bugetul local. Imginea eclipsează și printr-o motocoasă rezemată pe un banner pe care scrie: “Programul Național de Dezvoltare Rurală. Finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României (…) Europa investește în zonele rurale.” Ce discrepanță! Câtă nepăsare. Totuși cineva a băut o cafea aici, în acest birou. Evident nu a pus cana la spălat și nici nu și-a aruncat fițuica mototolită. Apare primarul și ne scoate afară. Închide nervos ușa. Îl invităm alături de consilieri la un interviu. Refuză. Oricum biroul-grajd și bannerul de pe perete vorbesc în locul său.

 

VECEURILE-COTEȚ


În toaletele primăriei trebuie să-ți iei măsuri de siguranță sau să fugi de acolo. Uși vechi, rupte, capacele de la toalete rupte și căzute lângă ele, furtunuri, găleți goale sau cu vopsea. O mască împotriva gazelor te-ar putea ajuta să nu leșini. Nici în curte lucrurile nu stau mai bine. Iarba imensă înghite containerele de reciclare selectivă, primite tot din programe europene. Europa stă la poarta neterminată a primăriei Budești ca o fată mare gata de nuntă. Primarul o refuză pentru că e însurat dar alții ar primi-o cu brațele deschise. Gelos parcă, nu acceptă fericirea altora. Fata ar putea să intre prin partea de gard neterminată dar nu ar avea niciun farmec. Poate budeștenii vor înțelege cum să deschidă poarta șansei de a avea o comună dezvoltată și civilizată. Vizavi de mizeria din primărie, Liviu Tămaș ne-a declarat: “Cum să fie murdar? Așa e după o zi de lucru. Să vedeți cum a fost înainte să fie primar”. Asta chiar ne-a durut! Pe el în cot. Pe afară, peturi, ambalaje de alimente. În plenul ședinței de Coniliul Local, un consilier a cerut să se măture în curtea unei școli măcar când începe școala. E fost șocant dar adevărat. Și toate acestea se întâmplă într-o comună care a cheltuit mult pe achiziții și fonduri europene. Nici în sala unde se desfășoară ședințele nu e lună și bec. Pereții murdari și crăpați. un alt banner, pe partea dreaptă cum intri, ne readuce aminte că budeșțtenii ar putea face parte din Uniunea Europeană. Dar lui Liviu Tămaș îi place aerul greu, puturos, refuză oxigenul și lumina. Lumina care ar pute să facă Budeștiul să strălucească. Între copiatoarele gigant din sală, pungi, ambalaje. Tămaș iubește mizeria mai mult decât iubesc copiii, Crăciunul (Va urma)

Detectivul de Presă ȘOC!

Citește și

BUDEȘTI contra BUDEȘTI. MAFIA care distruge o comunitate (I)

Video. ȘEDINȚĂ cu SCANDAL la Budești. MAFIA care DISTRUGE o comunitate (II)

Previous Video. ȘEDINȚĂ cu SCANDAL la Budești. MAFIA care DISTRUGE o comunitate (II)
Next Un BILEȚEL uitat, posibile INFRACȚIUNI. Detectivul a solicitat verificări la Inspectorat și MEN. MAFIA din BUDEȘTI (IV)

About author

You might also like

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply