sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș, despre clasarea dosarului 10 August

Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș, despre clasarea dosarului 10 August

Bugetul pentru anul 2021, votat și adoptat de către Parlamentul României, bazat pe investiții și pe creștere economică, măsurile adoptate de Guvernele liberale pentru modernizarea României și pentru creșterea calității vieții, precum și clasarea dosarului 10 August, au fost principalele subiecte dezbătute de către Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, Călin Bota, deputat PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL, în cadrul conferinței de presă de astăzi a PNL Maramureș.

În bugetul pentru anul acesta, județul Maramureș primește bani pentru mai multe proiecte de infrastructură esențiale pentru devoltarea județului și pentru creșterea calității vieții maramureșenilor.

România, pentru anul 2021, are un buget al modernizării, un buget care propune sume record pentru investiții și care asigură finanțare pentru modernizarea sistemului de Sănătate și a sistemului de Educație, dar și a infrastructurii județului, dezvoltarea turismului și a economiei, prin construirea de parcuri industriale, în Maramureș.

Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, a declarat: ”Parcurile industriale sunt motorul pentru creșterea economică a municipiului Baia Mare și a județului Maramureș. Am început deja demersurile la nivelul Consiliului Județean, iar Guvernul prin Legea Bugetului, alocă o primă sumă de bani pentru realizarea acestui obiectiv strategic pentru județul Maramureș. Este vorba de 5 milioane de lei care vor merge în primă etapă în studiile de fezabilitate, în achiziții de terenuri, dacă va fi cazul, sau în partea de proiecte și utilități.

Pentru dezvoltarea parcurilor îndustriale în Maramureș vom putea accesa 15 milioane de euro, bani europeni, pentru realizarea fiecărui parc industrial în parte.

Tot de la buget sunt alocate peste 62 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Borșa, un obiectiv pe care ne-am asumat să îl finalizăm, deoarece dorim să dezvoltăm  domenii schiabile în județul Maamureș. Guvernele PSD au susținut doar prin declarații construirea pârtiei de schi de la Borșa, dar nu au alocat niciun ban. Primii bani alocați pentru acest finalizarea acestui proiect sunt în iulie 2020, bani pe care i-a alocat Guvernul Orban, iar acum, Guvernul Cîțu a alocat o sumă consistentă de bani pentru finalizarea acestui proiect important pentru Maramureș.

Un alt obiectiv strategic pentru dezvoltarea Maramureșului îl reprezintă finalizarea Barajului Runcu, proiect care beneficiază de asemenea de bani de la buget, având alocate 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.”

Călin Bota, deputat liberal, a vorbit despre buget: ”Bugetul pentru 2021 se bazează pe investiții care aduc o creștere economică sănătoasă, din care să putem susține ulterior creșteri de pensii, salarii și alocații.

Este un buget pentru venituri cu adevărat mai mari, care să nu fie subminate de mari creșteri de prețuri ca pe vremea PSD, venituri care să fie realizate din creștere economică, nu din împrumuturi. Nu este un buget de austeritate în condițiile în care sunt prevăzute cheltuielile mai mari decât în anul precedent.

Bugetul prevede o creștere economică de cel puțin 4,3% din PIB, generată în mare proporție de investiții publice în infrastructură, cu efecte de multiplicare în economie.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată s-a majorat la 2.300 lei lunar, începând cu data de 13 ianuarie 2021, ceea ce reprezintă o creştere de 3,1% faţă de luna decembrie 2020.

La capitolul alocaţie de stat pentru copii, din ianuarie 2021, cuantumul acesteia s-a majorat cu 16% faţă de valoarea din decembrie 2020. În mai puțin de șase ani, PNL a reușit să crească alocațiile de la 42 lei în 2015, la 214 lei acum.

Fondurile destinate plăţii pensiilor din sistemul public de pensii pentru anul 2021 sunt în sumă de 87,472 miliarde de lei, respectiv 7,83% din PIB.”

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator liberal, a vorbit despre clasarea dosarului 10 August: ”Justiția, împreună cu DIICOT-ul, cu Parchetul, Ministerul de Interne și chiar sistemul judiciar ajung ca, după mai mult de doi ani, să dea o soluție de clasare într-un dosar în care oricine a vizualizat imaginile de atunci (…) a vazut că au fost civili agresați într-un mod bestial de către forțele de ordine, fără nicio motivație serioasă, fără să existe o nerespectare a conduitei și a regulilor generale, ci doar a existat o manifestare publică de dezaprobare față de politica PSD.

Este evident că toată lumea dorește să afle adevărul și nu vrem ca acest dosar din 2018 să reprezinte o altă nebuloasă a sistemului judiciar. Nu cred că este normal ca abuzurile, indiferent cine le comite și cum le comite, să fie lăsate în derizoriu.

Vom milita, prin instrumentele pe care Parlamentul ni le pune la dispoziție – interpelarea, întrebarea, declarația politică – și vom proteja și atitudinea președintelui României, care este implicat activ pentru rezolvarea problemelor românilor, cu toate că am observat că anumiți colegi din coaliția de guvernare l-au atacat pe președinte pentru că nu respectă independența justiției. Independența justiției trebuie să fie respectată, dar abuzul unui judecător sau neștiința unui procuror nu trebuie să fie tolerate.”

Cabinet parlamentar, senator Cristian Niculescu Țâgârlaș

Previous CONDUCERE NOUĂ la Spitalul Județean Baia Mare de săptămâna viitoare
Next DATA la care aflăm dacă primarul Cătălin Cherecheș își PIERDE MANDATUL. Azi s-a DECIS când se dă SENTINȚA în cazul edilului care nu poate justifica SUMA URIAȘĂ de 27 miliarde lei vechi

About author

You might also like

Social 0 Comments

INTERVENȚIE chirurgicală COMPLEXĂ la Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș”

Doi medici specialiști în chirurgia artroscopică, dr. Răzvan Marian Melinte, medic primar Ortopedie-Traumatologie și doctor în medicină, și dr. Dan Zolog Șchiopea, medic specialist Ortopedie-Traumatologie de la centrul universitar din

Social 0 Comments

VREA să REABILITEZE gara și NU este lăsat. Află ce vrea să facă primarul Ioan Mătieș la Mireșu Mare

Primarul Ioan Mătieș dorește să facă din gara localității Mireșu Mare un Centru muzeistic al unioniștilor din zona Codru-Chioar. Aflată în paragină, clădirea cu o arhitectură frumoasă, se degradează în

Social 0 Comments

SPECTACOLE de teatru și păpuși la Baia Mare

Săptămâna aceasta Teatrul Municipal Baia Mare va juca în deplasare spectacolul ”Casa de pe graniță”, regia Marcel Țop. Mai exact, spectacolul este programat miercuri 22 februarie, la ora 19.00, la

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply