sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Senatorul PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș: Prioritățile Partidul Național Liberal sunt guvernarea, pandemia, controlul inflației și nevoile reale ale românilor

Senatorul PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș: Prioritățile Partidul Național Liberal sunt guvernarea, pandemia, controlul inflației și nevoile reale ale românilor

O procupare prioritară pentru senatorul liberal Cristian Niculescu-Tâgârlașo constituie adoptarea actelor legislative ce reglementează aspecte importante privind pandemia Covid 19, proiecte de legi precum certificatul verde obligatoriu pentru angajații bugetari și din zona privată, o măsură care deși pare nepopulară este necesară și agreată de majoritatea cetățenilor.

Senator Cristian Niculescu-Tâgârlaș – Acest proiect s-a aflat pe agenda de lucru a celor două camere, senatorii și deputații fiind conștienți de necesitatea adoptării unor măsuri ferme de natură a  crește eficiența luptei împotriva pandemiei. Există o presiune publică semnificativă care se exercită asupra decidenților, situație care generează îngrijorare în contextul raportării zilnice a noi cazuri de infectări și decese. Proiectul care obligă la deținerea certificatului verde pentru accesul la locul de muncă a fost dezbătut timp de 5 ore în Senat, căzând la vot la o diferență foarte mică, pentru a se bloca ulterior la Camera Deputaților, în acest caz cameră decizională, loc unde dezbaterile legislative decurg mult mai greu.

Moțiunea de cenzură din 5 octombrie a declanșat procedurile legale și negocieri privind formarea unui nou guvern, România având nevoie stringentă de stabilitate și responsabilitate în perioada imediat următoare. În acest context, soluția agreată de partenerii de coaliție este funcționarea Guvernului Romaniei printr-o alternanță a premierilor desemnați, fapt posibil prin realizarea pașilor procedurali prevăzuți de legislația în vigoare.

Senator Cristian Niculescu-Tâgârlaș Echipa liberală negociază cu partenerii de coaliție atât programul de guvernare cât și persoana viitorilor premieri, cele două partide urmând să desemneze prin decizia conducerilor politice, identitatea și ordinea accederii la conducerea executivului. Negocierile privind programul comun sunt aproape finalizate,  în următoarele zile președintele Klaus Iohannis urmând să declanșeze procedura de formare a noului guvern, urmată de validarea acestuia în ședința comună a celor doua camere și preluarea atribuțiilor.

Pandemia Covid 19 a dovedit că sistemul sanitar din Romania nu este pregătit să gestioneze eficient situațiile de criză sanitară majore, motiv pentru care se recurge la soluții alternative sau in extremis, la transferul de pacienți peste hotare. Una din măsurile ce vor fi puse în aplicare o constituie creșterea capacităților de primire a pacienților, fapt ce va fi posibil și în Baia Mare după aprobarea construirii, dotării și operaționalizării unei unități medicale modulare, în cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opris” .

Senator Cristian Niculescu-Tâgârlaș – vorbim despre un efort colectiv al managementului spitalului județean și al conducerii executive a Consiliului Județean, la care a contribuit și echipa de parlamentari liberali prin demersurile realizate la București. Fondurile sunt alocate în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), bani europeni care vor fi folosiți pentru construirea și dotarea spitalului modular. Astfel, aproape 10 milioane de lei vor acoperi costurile de construire a spațiilor iar suma de 4,8 milioane de lei este destinată achiziționării de dotări precum paturi cu acționare mecanică,  sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, paturi speciale ATI,  aparate de ventilație mecanică,  electrocardiograf, defibrilatoare, cărucioare de resuscitare, ecograf portabil multidisciplinar, echipament radiologic mobil si un computer tomograf, urmând ca după depășirea crizei sanitare Covid unitatea modulară să funcționeze ca element suport pentru activitatea Unității de Primiri în Regim de Urgență, zonă critică datorită aglomerării cu pacienți.

Administrația publică județeană s-a angajat, încă de la începutul mandatului, să rezolve într-un timp rezonabil problemele de infrastructură rutieră cu care se confruntă Maramureșul, aspect imperios necesar prin prisma punerii în aplicare a strategiei de dezvoltare economică și socială  viitoare.

Senator Cristian Niculescu-Tâgârlaș – Imediat după alegerile din decembrie 2020, am menționat, în una din primele mele declarații publice, că am intrat în politică și recent în Parlament ca să acționez în numele și interesul maramureșenilor. Din punct de vedere profesional sunt realizat iar cunoștiințele de jurist le-am valorificat punându-le șîn slujba comunității în care muncesc și trăiesc, de-a lungul întregii perioade în care am activat ca membru al Consiliului Local Baia Mare și ca viceprimar al municipiului. În administrație este nevoie de o bună cunoaștere și aplicare a legislației, multe dintre aspectele juridice cu care se confruntă comunitățile depășind capacitatea angajaților din cadrul aparatelor de specialitate proprii. În acest context, din poziția actuală de senator mi-am pus întreaga experiență politică, administrativă și juridică la dispozitia colegilor liberali aleși în actuala legislatură, fiind in permanență conectat la problematica cu care se confruntă în activitatea lor. Fără un sprijin bine fundamentat dar mai ales fără investiții reale și consistente nu vom reuși să ne dezvoltăm și să creștem calitatea vieții maramureșenilor, motiv pentru care în fiecare săptămână mă întâlnesc în teritoriu cu primari, viceprimari și consilieri locali pentru a discuta despre nevoile și prioritățile comunităților respective. Așa trebuie și așa consider eu că trebuie să acționeze un senator al Maramureșului.

Într-o recentă analiză de presă a activității parlamentarilor maramureșeni, discutabilă ca și obiectivitate, au fost lansate speculații privind prezența senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș, ca membru sau președinte, în prea multe grupuri parlamentare de prietenie cu alte state, făcându-se aluzie la multiple posibile călătorii și absențe de la activitățile din Senat.

Senator Cristian Niculescu-TâgârlașÎn general nu comentez textele neasumate sau asumate la vrac de entități media aservite politic, așa cum evit să răspund și la postările tendențioase sau indecente făcute pe social media, de pe conturi false sau de oameni cu  rea credință. Doresc să menționez că desemnarea ca membru într-un grup parlamentar de prietenie se face pe baza unor criterii bine definite iar cei nominalizați își asumă responsabilități în plus față de colegii “sedentari”. Vreau să mai menționez de la preluarea mandatului nu am fost în nici o călătorie externă cu grupurile de prietenie din care am onoarea să fac parte, participând în schimb la acțiuni ale grupurilor și ale ambasadelor sau oficialilor țărilor respective, desfășurate toate în ta. În schimb mi-am luat foarte în serios activitatea ca membru al delegației din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), făcând mai multe deplasări la Strasbourg și Paris, pentru a participa la ședințele delegațiilor tărilor membre ale Uniunii Europene, acțiuni în care se discută o paletă largă și importantă de probleme care privesc România, de la politici economice europene la situația migrației. Și tot din însărcinarea APCE voi participa în curând la o misiune oficială in Kyrgyzstan.

Biroul parlamentar Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș

Previous Călin Bota, deputat PNL: "Măsuri importante care vin în sprijinul comunităților locale, în vederea creșterii accesului acestora la banii europeni"
Next OPORTUNITATE DE PROMOVARE PENTRU PRODUCĂTORII LOCALI DE PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI ECOLOGICE

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Pe surse: Toate școlile din România vor fi închise pentru o săptămână începând de miercuri

Toate școlile din România vor închise începând de miercuri, 11 martie, timp de o săptămână, după o propunere a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Raed Arafat a propus inițial

Actualitate 0 Comments

Alexandru Surdu, făcut Cetățean de Onoare al Maramureșului. Recunoștință filosofiei românești

În cursul zilei de ieri, la Consiliul Județean Maramureș, în sala Bogdan Vodă s-a desfășurat Ședința solemnă de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Maramureșului, Excelenței Sale, Domnului

Actualitate 0 Comments

Proiectele importante ale municipiului Sighetu Marmației vor fi finanțate de MDLPA și CNI

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că marți, 9 februarie 2021 a avut o întâlnire la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) cu ministrul Cseke Attila, dar și

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply