sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

ȘOC: BANI LA GUNOI. ADI Deșeuri Maramureș: O “plată” mai urât mirositoare decât gunoiul

ȘOC: BANI LA GUNOI. ADI Deșeuri Maramureș: O “plată” mai urât mirositoare decât gunoiul

O constatare tristră după ziua de azi de monitorizare. Am crezut că astfel de întâmplări, auzite de câteva ori, sunt povești. Realitatea e dezamăgitoare, chiar dacă un astfel de episod n-am vrea să-l generalizăm. Sperăm să fie ultimul. Pentru sănătatea comunității în care trăim.

Pe strada Nucului, în fața unui imobil, erau scoși la poartă 4 recipienți. Se verifică conținutul. În trei dintre pubele erau deșeuri reciclabile, amestecate. Azi, în zonă, era zi de ridicare deșeuri reziduale . Pe deseuri, în fiecare recipient, erau așezate câteva bancnote. În total, 35 de lei. S-au aplicat stickere de neconformitate, pentru ca angajații Drusal să nu ridice deșeul!

După două ore, angajații noștri au revenit pe strada Nucului. De data aceasta ca să controleze cum și-a îndeplinit Drusal obligațiile. Pubelele din fața imobilului de pe str Nucului erau tot acolo. Cu stickerele pe ele. Dar…goale! Banii lasați de proprietar pentru ca angajații Drusal să-i ia orice tip de deseu “au rezolvat” problema.

Prin acest tip de “descurcăreală” ne furăm singuri căciula. E o șmechereală ieftină, din care avem de pierdut toți. Amestecarea reciclabilelor cu deșeul rezidual aduce mai mulți bani în buzunarul operatorului. Pentru noi toți înseamnă o taxă de salubrizare mai mare. Neatingerea gradului de colectare selectivă are ca si consecință pentru primărie amenzi de zeci sau sute de mii de lei am. Se plătesc tot din banii noștri! Atât “am obținut” ca și comunitate pentru cei 35 de lei lăsați sub capacul pubelei cu conținut neconform.

Deținătorul pubelelor va fi sancționat pentru nerespectarea separării fracțiilor. Pentru operator am cerut azi, printr-o adresă trimisă Poliției Locale, sanctiunea maximă prevăzută de lege pentru amestecare fracțiilor, scrie ADI Deșeuri Maramureș pe pagina sa de Facebook.

Previous S-a LUAT APA în Tăuții Măgherăuș din cauza unei conducte SPARTE
Next COLECTARE DEȘEURI. Lista străzilor care vor fi monitorizate în perioada 19-23 septembrie

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Maramureșenii pot achiziționa mărțișoare tradiționale direct de la meșterii populari. Aveți aici datele lor de contact

Expoziția organizată în cadrul evenimentului internațional ”Mărțișor călător” la Palatul Administrativ din Baia Mare cuprinde mărțișoare tradiționale cu specific maramureșean, create manual cu pricepere și răbdare de meșteri populari din

Actualitate 0 Comments

Deputat PSD Gheorghe Șimon: „Dreptate pentru morții COVID ascunși!”

Gheorghe Șimon, deputat social democrat de Maramureș, le cere colegilor din opoziție să spună adevărul despre morții COVID. Numărul celor răspuși de boală este de fapt mult mai mare decât

Actualitate 0 Comments

MĂRȚIȘOARE MEȘTEȘUGITE LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș organizează evenimentul ”Mărțișor meșteșugit / La muzeu a poposit!”. Acțiunea se va desfășura sub formă de ateliere practice

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply