sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

ȘOC! Ce se mai ARUNCĂ în CANALIZARE: cârpe, resturi de mâncare, medicamente, ulei de motor, coji de banane! Firele de păr aruncate în chiuveta de la baie sau în vasul de toaletă pot crea un BLOCAJ destul de serios

ȘOC! Ce se mai ARUNCĂ în CANALIZARE: cârpe, resturi de mâncare, medicamente, ulei de motor, coji de banane! Firele de păr aruncate în chiuveta de la baie sau în vasul de toaletă pot crea un BLOCAJ destul de serios

Colmatarea rețelei de canalizare cu diverse produse, care nu ar trebui să ajungă acolo, apare la blocuri în general dar şi la case, şi poate duce la refularea apei uzate în imobil.

Ploile din ultima perioadă au generat un număr crescut de intervenții la rețeaua de canalizare, care au scos la iveală mari probleme generate de utilizarea greșită a acesteia.

Imaginaţia oamenilor nu cunoaşte limite, dacă ajung să arunce în canalizare chiar şi cârpe, resturi de mâncare, medicamente, ulei de motor, coji de banane, etc. Acestea, încet și sigur conduc la înfundarea şi deteriorarea reţelei de canalizare, iar rezolvarea avariilor la canalizare necesită uneori costuri uriaşe, mai ales dacă trebuie înlocuite conductele.

Pentru a proteja reţeaua de canalizare, oamenii ar trebui să înceteze cu acest comportament de a arunca diverse lucruri în canalizare, care pun în pericol rețeaua dar şi mediul înconjurător.

Ce putem face pentru a preveni înfundarea ţevilor de scurgere la bloc?

Colmatarea conductelor de scurgere la bloc poate da mari bătăi de cap locatarilor din imobilul respectiv.În general, conductele colmatate la bucătărie sunt o problemă ce apare la un moment dat. Depozitele de grăsimi reduc capacitatea de drenaj a conductei şi asta face dificilă folosirea chiuvetei. În plus, aceste acumulări de reziduuri şi grăsimi emană un miros neplăcut, care se simte după un timp şi în bucătărie. Pentru a rezolva problema, trebuie să curăţaţi în mod frecvent conductele şi să folosiţi pentru asta soluţii speciale (agenţi care dizolvă grăsimea din conductă), sau remedii simple (oţet, bicarbonat de sodiu, apă fierbinte). Anumite soluţii chimice pot curăţa conductele şi elimina depunerile de calcar. Apa clocotită este eficientă doar dacă blocajul este nesemnificativ.

Este datoria fiecărui locatar ca la un anumit interval de timp să-şi cureţe conductele de canalizare, iar neglijarea acestora îi afectează atât pe vecini, cât şi pe el înşişi.  Nu contează dacă stă la bloc sau la casă, pentru că obturarea conductelor se produce în ambele cazuri.

Atenție!

Pe cât de simplu, pe atât de periculos: firele de păr aruncate în chiuveta de la baie sau în vasul de toaletă, ce se lipesc de peretele interior al conductelor, pot crea un blocaj destul de serios!

Uleiurile alimentare uzate şi grăsimile aruncate în canalizare se depun pe conducte, iar pelicula de grăsime începe să crească, atrăgând noi resturi alimentare sau altfel de deşeuri pe care oamenii le mai aruncă la canal, iar de aici până la un blocaj nu mai este cale lungă.

Rețineți că sistemul de canalizare nu este un coş de gunoi, iar deşeurile nu dispar de la sine din sistemul de canalizare şi din viaţa noastră, ci provoacă efecte negative asupra rețelei de canalizare, stației de epurare a apelor uzate, dar și a mediului înconjurător.

Cu toţii ne dorim să avem apă cât mai bună şi canalizare de cea mai înaltă calitate, dar pentru aceasta trebuie să dăm dovadă şi de responsabilitate!

Relații suplimentare pot fi obținute la dispeceratul societății, tel. 0262/215150, 1, 2 și 0362/401052, 3, 0372/752661.

SC VITAL SA

Previous Cristian Niculescu-Țâgârlaș : ”Ne propunem să acordăm tichete de vacanță și angajaților din sistemul privat, nu doar bugetarilor. Angajații din mediul privat merită același tratament precum cei din sectorul public !”
Next Răspundem CITITORILOR. Cum poți ajunge în AUDIENȚĂ la Vital și care sunt căile de COMUINICARE cu operatorul de APĂ și CANALIZARE

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

Primăria Tăuții Măgherăuș vede pe acest STÂLP o PLĂCUȚĂ pe care scrie un NUME DE STRADĂ. Locuitorii și șoferii, NU. Cum stați cu BÂRNA din ochi, doamnă polițist Anamaria Buciuman?

Zilele trecute, locuitorii Străzii nr. 57 din Bușag, Tăuții Măgherăuș, au primit somații ferme să-și pună numere pe case pentru că în cazul unor nenorociri, mașinile de pompieri, poliție sau

Uncategorized 0 Comments

Guvernul liberal a îndatorat România în doar 11 luni cât în 19 ani!

Datoria publică a României în primele nouă luni ale acestui an a ajuns la 67,27 miliarde lei, respectiv 14 miliarde de Euro. La această sumă se adaugă datoria publică din

Uncategorized 0 Comments

Senatorul Țâgârlaș: Am votat proiectul de lege care completează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

Am votat proiectul de lege care completează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Prin adoptarea acestui act normativ, s-a creat un cadru legal pentru executarea lucrărilor de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply