sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

TEAMA DE PUȘCĂRIE, miza amânării Festivalului Castanelor – Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (V)

TEAMA DE PUȘCĂRIE, miza amânării Festivalului Castanelor – Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (V)

Contestată de multă lume, Sărbătoarea Castanelor, care de-a lungul istoriei sale a purtat mai multe nume, este totuși cea mai cunoscută și apreciată manifestare publică de către băimăreni și nu numai. În acest an, în jurul sărbătorii s-a creat cel mai mare scandal din istoria desfășurării acesteia, existând chiar semnale că nu s-ar mai putea desfășura. Din aceste puncte de vedere se cuvine o analiză a tentativelor de amânare a perioadei de desfășurare a Festivalului Castanelor, de către primarul Cătălin Cherecheș care dă din ce în ce mai multe semne că nu are echilibrul necesar de a conduce comunitatea. În desfășuraea evenimentelor mai sus amintite, s-au strecurat mai multe fapte cu iz penal pe care edilul încearcă să le dreagă pe spinarea băimărenilor și pe banii acestora. Ieșirile publice ale lui Cătălin Cherecheș ne arată un om dezorientat, gata să facă alte abuzuri pentru a repara niște tentative dubioase de cheltuire a banului public pentru Festivalul Castanelor. Slaba pregătire a juriștilor primăriei conlucrează perfect la rețeta de succes a “Circului” Castanelor, așa cum putem denumi în acest moment marea sărbătoare care nu ține cont nici un pic de istoricul orașului, de legendele Maramureșului și nici de cel mai important lucru, castanele.
Adi RUSU

Toate bune și frumoase. Ieșit de la Gherla, Cătălin Cherecheș a ținut să ne arate mușchii lucrați la bară în pușcărie. Dar nu oricum ci pe banii noștri, pe foarte mulți bani. Chiar dacă bugetul a fost aprobat în perioada când “securiștii m-au ținut acasă”, perioada desfășurării Festivalului Castanelor a fost anunțată și propusă de către cheltuitorul șef, Cătălin Cherecheș și nu de către “alții” așa cum îi place să mintă în apariții publice și în mass-media. “Programul Oficial al ediției a XXV -a a Festivalului Castanelor 2017. În perioada 21-24 septembrie 2017 va avea loc ediția a XXV- a Festivalului Castanelor, un eveniment de tradiție al municipiului Baia Mare. Pe parcursul celor patru zile de festival, la cele două scene amplasate pe raza municipiului, precum și în locațiile bine cunoscute de băimăreni vor avea loc evenimente deosebite, toate grupate sub umbrela Festivalului Castanelor. Artişti precum Thomas Anders & Modern Talking Band, Goran Bregovic &Band, Andra, Delia, Smiley, Carla`s Dreams sau Holograf vor concerta în septembrie 2017 în Baia Mare”, este mesajul lui Cherecheș postat pe Facebook la data de 28 august a.c., adică cu trei zile înainte de licitația pentru desemnarea unui câștigător care SĂ GARANTEZE acest program din care să facă parte mari nume ale muzicii internaționale. Crezând că e la șuetă cu Doru Dăncuș căruia să-i creioneze programul, Cherecheș a preferat să se arunce în gol de la etaj în speranța că cineva îi va aduce pe traseu parașuta. După această metodă s-au desfășurat până în prezent lucrurile. Se aruncaseră deja în joc 2,2 milioane de lei pentru o sărbătoare care are în mare parte scopul de a vinde pe cât mai mulți kilometri, cârnați Trandafir în baie de ulei, cojoace, ciorapi mai groși decât bocancii în timp ce în supermarketuri se vinde piure de castane produs în Ungaria. Numai că semnele de întrebare asupra disponibilității acestor vedete au început să apară în condițiile în care e greu să găsești un fotograf bun pentru o nuntă decât peste un an de zile.

Rețeta AUTOBUZELE, aplicată la CASTANE

Afacerea “Festivalul Castanelor” 2017 seamănă mult cu Afacerea “Autobuzul la DNA” .
Natalia Robaș, o angajată la Urbis a arătat în câteva declarații și sesizări că în anul 2012, ceea ce a constituit un scandal imens și s-a lăsat cu cercetări din partea DNA, mafia din unitate pe o mână cu un asigurator au semnat un contract de achiziție publică de 12.828,90 EURO, sumă asigurată pentru contractual privind achiziția serviciilor de asigurare obligatorie RCA și pentru servicii de asigurare de accidente a persoanelor aflate în mijloacele de transport în comun și a bagajelor acestora, pentru cele 20 autobuze noi SOLARIS. Realitatea a fost însă alta. Natalia Robaș pe atunci consilier juridic, a fost păcălită, contractual încheindu-se PENTRU SUMA de 215.000 euro, iar contractual a fost rezolvat PRIN INCREDINȚARE DIRECTA! Cu alte cuvinte am asigurat ce era deja asigurat. Cam la fel și acum cu castanele. Pe lângă suma de 2,2 milioane de lei, consilierii au suplimentat cu 200.000 de lei bugetul festivalului după ce primarul Cherecheș a vrut să-i inducă în eroare în plenul ședinței spunând că suma e mai mică, de doar 1,7 milioane de lei! Seamănă cele două afaceri? Motivul suplimentării? Nu ajung banii pentru cazare și alte povești. Adică mai dăm bani pentru aceleași servicii, deja prinse în buget, într-un fel ca și plătite. Nu e la fel ca și cu asigurările? Ba da. Iată de unde și teama bruscă a cercetatului pentru fapte de corupție, Cătălin Cherecheș. Miza încercării de mutare a perioadei de desfășurare? Tocmai pentru a mima plata altor servicii pentru că programul se schimbă, deci avem o plată suplimentară pentru un alt produs! Pe Cherecheș nu-l interesează nici sărbătoarea în sine nici băimărenii ci doar cum poate introduce legal suma de 200.000 de lei într-o manevră ilegală! Practic Cătălin Cherecheș se teme de pușcărie pentru prima dată.

La închiderea ediției
Festivalul AMÂNAT oficial dar NEAMÂNAT
Ieri, Cătălin Cherecheș a reușit SĂ CUREȚE, cu mâinile consilierilor locali, O AFACERE MURDARĂ – Festivalul Castanelor. ȘEDINȚA a fost ILEGALĂ. A fost anunțată ca Extraordinară, nerespectând procedurile. O ședință extraordinară trebuie anunțată de primar cu 3 zile înainte. Ședința de ieri e practic amânarea Extraordinarei de luni, anunțată de vineri după ce joi a revocat o altă ședință. O Extraordinară nu poate fi amânată din cauza caracterului său de urgență. Dar pentru primarul nostru respectarea legii este o opțiune, respectul față de consilieri nu există iar șansele de redresare a Băii Mari dispar în fiecare zi. După ce i-a certat, i-a jignit și nu le-a prezentat schița programului artistic spunând că “nu contează”, Chercheș a reușit să amâne OFICIAL, în procesul verbal, Festivalul Castanelor pentru perioada 28-8 octombrie în loc de 21-24 septembrie. Ciudat este că după primele trei zile de petrecere urmează un fel de post în care nu se întâmplă nimic după care în perioada 6-8 octombrie vom avea Expo-Flora. Numai că acest punct a obținut doar 15 voturi pentru în loc de 16. Consilierul Țâgârlaș a atras atenția că problema este una de patrimoniu și că erau necesare două treimi din voturi. Au fost probleme și la proiectul 8, privind taxele de utilizare temporară a locurilor publice pentru festival. Ședința a atins cote penibile când consilierul local Cristian Niculescu Țâgârlaș a întrebat-o pe secretara primăriei în care oraș se defășoară Festivalul Castanelor pentru că nu există scris acest lucru în proiectul de hotărâre! Vă vine să credeți, oameni buni? În concluzie, ședința fiind ilegală poate fi atacată în contencios administrativ. Dacă nu, avem o sărbătoare mai săracă decât a fost anunțată inițial dar cu un buget mai mare. Diferențele de opinie privind legalitatea amânării Festivalului Castanelor s-a dezbătut într-o ședință de îndată, cu puțin înainte de ora 17:00 și după închiderea ediției ziarului nostru. Deci s-a amânat dar mai vedem noi… Vom reveni cu amănunte.

Previous Deputatul Gheorghe Șimon, MINISTRUL ECONOMIEI!
Next Cătălin Cherecheș A ÎNCHIS ILEGAL Centrul Vechi din Baia Mare. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI (VI)

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

BUDEȘTI contra BUDEȘTI. MAFIA care distruge o comunitate (I)

> În al cincilea mandat, primarul Liviu Tămaș a ajuns la cel mai mare grad de contestare, conflictul cu unii consilieri, ajungând în instanță Prezența unor jurnaliști la Budești a

Anchete 0 Comments

ANCHETĂ video Baia Borșa. FĂRĂDELEGILE pădurarului – problemă Iosif Danci. Un BĂTRÂN nu poate tăia din propria PĂDURE dar HOȚII pot, sub protecția acestuia. Cazul Petru Barany (Partea I)

Detectivul de Presă ȘOC! a fost sesizat cu privire la o serie de acțiuni suspecte în ceea ce privește tăierile ilegale de pădure din Baia Borșa, zona cunoscută de localnici

Anchete 0 Comments

CAZUL Petru Barany – MAFIA pădurilor din Baia Borșa (III). Pădurarul Iosif Danci, PROTEJAT de POLIȚIȘTI, către “Detectivul”: “Nu-i problema dumitale dacă am mai avut PLÂNGERI”

Detectivul de Presă ȘOC merge în continuare pe firul cazului Petru Barany, un bătrân din Baia Borșa căruia mafia locală fomată din polițiști, pădurari și “locotenenți” ai acestora i-a interzis

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply