sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cătălin Cherecheș  A ÎNCHIS ILEGAL Centrul Vechi din Baia Mare. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI (VI)

Cătălin Cherecheș A ÎNCHIS ILEGAL Centrul Vechi din Baia Mare. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI (VI)


De obicei îți pui întrebarea cu referire la cineva asupra căruia există suspiciunea unor matrapazlâcuri, ce a făcut ilegal? Când însă vine vorba de primarul Cătălin Cherecheș este greu să găsești lucruri pe care să le fi făcut legal. Vă argumentam în serialul nostru faptul că edilul trimis în judecată pentru multiple fapte de corupție conduce orașul cu ură și poartă războaie cu toți cei care nu-i pupă mâinile și nu-i cântă în struna ilegalităților sale. E răzbunător și abuziv. Abuzează în funcție și din ce în ce mai des o face în public. Are un comportament ciudat. Țipă la consilieri ori la jurnaliști că nu-l interesează legea după care râde suspect și apoi se încruntă brusc. Iese negru la față din sala de ședințe și revine după zeci de minute, relaxat și zâmbitor. Îi atacă și linșează pe toți care nu sunt de acord cu ieșirile și aiurelile sale. De curând s-a descoperit ceea ce o parte a mass-media bănuia, având în vedere antecedentele abuzive ale primarului încă în funcție și anume că Centrul Vechi a fost închis ilegal. Dar nu oricum. Cu ajutorul Poliției Locale, instituție brelog a primarului, care de multe ori a acționat în forță și fără temei legal asupra mai multor comercianți sau persoane fizice.
Adi RUSU

În urmă cu aproape 4 ani, Cătălin Cherecheș se plimba prin Centrul Vechi, acolo unde adesea parchează încălcând normele morale și regulile de circulație. Polițiștii locali dau amenzi dacă te prind cu ceva în neregulă. Adesea am arătat că pentru Cătălin Cherecheș se dau la o parte pietrele când apare cu mașina pe Strada 1 Mai, dincolo de indicatorul care interzice acest lucru și care leagă strada de platoul Millenium. Cine le dă la o parte? Tocmai cei care trebuie să vegheze ca astfel de lucruri să nu se întâmple, polițiștii! Da, cei care vă cocoșează cu amenzi dacă nu aveți tichet de parcare și care, dacă ați da pietrele să treceți, v-ar duce la lungi audieri. Dar servilismul, amatorismul și abuzurile polițiștilor locali întrec orice limită. Pentru ei comanda vine de la Primărie nu din lege. Așa s-a întâmplat și în ziua în care Cherecheș a avut poftă de o ilegalitate după ce a parcat ilegal. Și dacă mai pui că e și dorința de răzbunare pe unul din comercianții locului care deține un ziar online și care nu stă în fața lui Cherecheș în genunchi când acesta parchează lângă prăjitura unui client, totul e perfect. Așa parcă i-a venit ideea să închidă drumul care leagă strada Crișan de Podul Viilor, transformând spațiul în unul parțial pietonal. Ce a făcut pentru asta, ce demersuri legale? Niciun demers legal. A pușcat din degete, a chemat executanții abuzurilor sale preferate, plițiștii și gata. “De-a lungul timpului a pus presiune pe noi, cei care avem afaceri în Centrul Vechi. Dacă nu-i împărtășim ideile și abuzurile ne amenință că ne închide afacerile. Asta s-a întâmplat. Fără niciun temei legal. A vrut primarul și s-a pus în practică. Așa a considerat că ne dă o lecție și că ne vom pierde clienții”, ne-a declarat Sorin Orzac, proprietarul unor spații comerciale din Centrul Vechi. “La fel s-a întâmplat și cu parcările din fata Hotelului Minerul. În urma unei investigații am aflat lucruri incredibile. La baza închiderii perimetrului NU EXISTA NICIUN ACT. Niciun document legal. Nicio autorizație, nicio hotărâre, nicio dispoziție emisa de vreo autoritate a statului. NIMIC. Blocarea accesului auto s-a făcut ilegal, prin Politia Locala”, ne-a declarat și jurnalistul Ciprian Dragoș.

Răspuns HALUCINANT. Recunoaștere a vinei
„Referitor la petiția dumneavoastră, prin care se cere să comunicăm temeiul legal (Hotărâre de Consiliu Local, Dispoziție Primar, Hotărâre de Guvern etc), în baza căruia s-a procedat la închiderea parcării din Piața Libertății, spațiu public al Municipiului Baia Mare, vă comunicăm că în cadrul Directiei Generale de Dezvoltare Publică nu s-a discutat, nici în comisia de circulație, nici în altă formulă închiderea parcării din Piața Libertății. Nu deținem documentele solicitate pentru a putea raspunde petiției”, este răspunsul emis de Serviciul Administrare Drumuri, din cadrul Direcției Generale de Dezvoltare Publică a Primăriei Baia Mare. E ceva neclar? Da! Cine îl oprește pe Cătălin Cherecheș, cu adevărat? Cine îl poate face să înțeleagă că nu deține oameni chiar dacă administrativ îi reprezintă pe aproximativ 27% dintre ei? Mai adăugăm că fapta este penală dar e ceva obișnuit pentru primar, după cum spuneam.

Mic istoricul al RĂZBUNĂRILOR legate de Centrul Vechi

În urmă cu mulți ani, Cristian Anghel demara proiectul Millenium, ca zonă pietonală pe multe milioane de euro. Încă de atunci am fost mințiți. Centrul Vechi a fost transformat într-o uriașă parcare. Anghel a ținut Centru Vcehi închis, pentru lucrări de multe ori care stagnau, fiind acuzat de micii întreprinzători că-i falimentează, în timp ce restaurantul unei apropiate din Primărie avea accesele deschise. Timpul a trecut, abuzurile nu. Și Cătălin Cherecheș a încercat mai multe artificii legate de Centrul Vechi. A schimbat regimul de parcare și circulație auto după cum a avut chef. Un consilier apropiat de el, Ilie Tudorel (foto în maieu) de la PSD, care s-a remarcat doar prin slugărnicia sa față de edilul penal a reușit să faciliteze un regim de parcare și circulație în zona unde are un spațiu comercial, în Centrul Vechi Millenium, altul față de cel inițial. Deci se poate când e vorba de prieteni. Și Tudorel s-a revanșat. S-a dus la o ședința de consiliu în maieu doar pentru că primarul l-a sunat să se prezinte repede la ședință că nu are cvorum. Omul aflat în concediu s-a suspus rugăminții. Cât profesionalism. Îmi dai votul, îți dau parcare lângă firma ta. Asta înseamnă să fi mafiot! Deci cei care ne-au condus în toți acești ani au făcut totul după interesele proprii nu doar cu centru vechi ci cu tot orașul.

Și la PIAȚĂ a acționat ILEGAL cu Poliția locală

În luna iulie 2014 primarul Cătălin Cherecheș s-a hotărât să evacueze afacerile mai multor comercianți din Piața Izvoarele din Maia Mare. De ce? Cum de ce, pentru că așa a avut el chef. A avut vreun temei legal? Nu, dar la ce-i trebuie acestui individ așa ceva? Legea i-a dat drepturi, i-a dat Poliție personală dar tot mai des nicio obligație față de noi. I-a somat pe oameni și s-a apucat de treabă. La ora stabilită oamenii s-au opus evacuării. I-am învățat pe comercianți să sune la 112 și să semnaleze abuzul. La fața locului, polițiștii de la Poliția Română au aflat că nu există nicio decizie legală pentru evacuare. De trei ori a descins în acea zi Cătălin Cherecheș – Cotropitorul în Piața Izvoarele. Abuzul nu i-a ieșit pentru că i-am dejucat încă o acțiune mafiotă. Și azi corturile sunt acolo. Polițiștii au plecat cu coada între picioare cum se spune dar dacă nu eram acolo cu camera de luat vederi? Exemplele pot continua.

Previous TEAMA DE PUȘCĂRIE, miza amânării Festivalului Castanelor - Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (V)
Next MUȘAMALIZEAZĂ cazul "Directoarea de la Budești"? Detectivul, INTERZIS la CONFERINȚA de Presă a ISJ Maramureș

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

Cazul Cătălin Cherecheș, un joc de-a POPA PROSTU’

Viorica Marincaș și Dorin Coste FAVORIZEAZĂ INCULPATUL HERECHEȘ (II) > Asemănările dintre cazul Cătălin Cherecheș și protecția primită din partea Poliției din Maramureș cu jocul de cărți sunt izbitoare >

Anchete 0 Comments

Cine câștigă de pe urma desființării SIIJ?

De la începutul mandatului său, unicul obiectiv al ministrului justiției a fost cu obstinație cel de a desființa Secția Specială, respectiv Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Aceasta este instituția

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply