sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Tot mai mulți ELEVI reintră în sistemul ONLINE. Anul ȘCOLAR ar trebui REPETAT dar mințile slabe l-ar considera PIERDUT în condițiile în care l-am PIERDUT de la început

Tot mai mulți ELEVI reintră în sistemul ONLINE. Anul ȘCOLAR ar trebui REPETAT dar mințile slabe l-ar considera PIERDUT în condițiile în care l-am PIERDUT de la început

Foarte mulți elevi se reîntorc în fața monitoarelor pentru a face cursuri, intrând practic în ultima parte a anului școlar așa cum au intrat, în sistemul online, un sistem deficitar și care în realitate oferă zero școală.

Baia Mare este îconjurată de multe localități aflate în carantină ceea ce face ca elevii navetiști să nu poată frecventa cursurile clasice în școli. Și Baia Mare este aproape de carantină, având un indice de infectare de 5,47/1000 de locuitori iar pâna la pragul de peste 6 nu mai este decât un pas, acum fiind în zona roșie.

De ieri, Tăuții Măgherăuș, cu satele aparținătoare Băița, Nistru, Bușag, Merișor, Bozânta Mare și Ulmoasa au intrat, din nou, în carantină, având un mare număr de elevi care nu mai pot frecventa școlile din Baia Mare.

Sistemul online nu s-a dezvoltat cu toate că se știa și de valul 2 și de valul 3 de coronavirus. Cei de acasă sunt efectiv pedepsiți să asiste la un film prost iar vina nu este a cadrelor didactice care fac eforturi colosale pentru a se face înțeleși de elevii de acasă.

În fond, anul școlar este compromis și nimeni nu vrea să recunoască faptul că ar trebui repetat. Din inconștiență și din teamă se spune că anul nu se poate repeta pentru că ar fi pierdut când în realitate este pierdut de multă vreme. Un an repetat ar putea fi unul câștigat pentru totdeauna și nu pierdut pe veci așa cum este în realitate.

Faptul că nici nu se pune serios în discuție repetarea anului școlar, măcar pentru anumite clase, ne demonstrează că factorii decidenți știu că situația nu va reveni la normal nici din toamnă, ceea ce ar putea duce la un precedent și pentru anul viitor școlar.

Este incredibil cum ne sacrificăm copiii crezând că dacă trec clasa este totul în regulă. Peste ani ne vor judeca pentru că nu am făcut nimic în privința asta, că eforturile pentru a relua ceva ce a trecut degeaba nu au fost făcute.

Copiii din clasele mici învață să scrie bastonașe la calculator! Serios? Nimeni nu le ține stiloul între degețele. Cei mai mari iau note de 4 la Educație fizică online! Bravo. Monitorul plafonează, reduce atenția. Ne-ați învățat să nu-i lăsăm pe telefoane, televizor și calculator și să le încurajăm activitățile în aer liber. Acum fac totul pe monitor și aleargă cu mască și spunem că e bine. Aleargă dacă nu sunt în carantină. Anul școlar este în carantină. Îl salvăm dacă îl anulăm. Dar suntem slabi, rușinoși și inconștienți.

Previous Deputatul Călin Bota: Am inițiat un grup al parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului pentru a impulsiona realizarea acestui obiectiv de infrastructură
Next Polițiștii și jandarmii ÎN CONTROL. Oamenii nu mai CRED în măsurile AUTORITĂȚILOR. Detectivul a luat PULSUL problemelor

About author

You might also like

Editorial 0 Comments

EDITORIAL. Călin Popescu-Tăriceanu despre OPOZIȚIA LOIALĂ

„Am trecut și de alegerile prezidențiale. Nu este cazul de șampanie, chiar dacă regulile politeții impun ca noul președinte să fie felicitat pentru câștigarea alegerilor. Mi-a atras atenția și reamintesc

Editorial 0 Comments

România nu te iubesc!

Românii îi apără pe violatori la Vaslui și îi linșează pe apărătorii victimei. Pe victimă o “răstignesc” mediatic. Românii îi dau buchete de flori lui Pomohaci în semn de “recunoștință”

Editorial 0 Comments

Suntem “SCUIPĂTORI” de GUMĂ după ce am fost MÂNCĂTORI de SEMINȚE

Priviți fotografiile. Nu sunt fulgi de nea. Sunt GUME mestecate și SCUIPATE. Una lângă alta. Peste tot. Nu le-ați observat până cum? Uitați-vă de acum înainte pe TOATE trotuarele. În

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply