Un joc video realizat de români este bine primit în Europa „The Spirit of Europe – Origins”, un joc video centrat pe istorie, cultură și valori europene
Istoria nu este un obiect prăfuit pe o poliță rece; este dovada unei umanități vibrante, prinse într-un vals al căutării, dezvoltării, decăderii și revenirilor.
În explorarea istoriei, de multe ori contează metodele și instrumentele utilizate. Fie că vorbim de sistemul școlar sau aprofundarea din timpul liber, o abordare inovativă poate să sprijine consistent înțelegerea unor fenomene și conectarea lor cu prezentul, mai ales prin valorile transmise și consecințele avute.
Din această perspectivă, un joc video educațional realizat de o echipa de programatori români din Arad ajută procesul didactic în instituțiile de învățământ unde se predă istoria Europei ori valorile europene dar este destinat și internauților care doresc pur și simplu să-și îmbunătățească cultura generală.
Echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad a pregătit în ultimii doi ani un joc video educațional în limba engleză, „The Spirit of Europe – Origins”. În cadrul acestui proiect Erasmus+ au contribuit și partenerii: Asociația Millenium Center din Arad – România, Euro – Net din Italia, IDEC din Grecia și Inercia Digital S.L. din Spania.
Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea.
Site-ul proiectului, care conține detalii cu privire la instalarea jocului, platforme utilizate, evaluare inițială și evaluare finală, este: https://thespiritofeurope.eu.
Jocul se găsește și pe Steam: https://store.steampowered.com/app/1689280/Spirit_of_Europe__Origins.
Un clip sugestiv de introducere se află la: https://youtu.be/fo9_1e6Wuj0?list=PL2rMjThllWgqbtiiRjDkAToSFTSELMzYW
Trailerul jocului poate să fie vizionat aici: https://youtu.be/I4elJoEK0RA?list=PL2rMjThllWgqbtiiRjDkAToSFTSELMzYW
Cum este gândit, mai exact, PROCESUL DE ÎNVĂȚARE?
Vizând dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut în mod obișnuit ca joc video, în care jucătorul călătorește prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei și mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanții cu valori, pe lângă învățarea istoriei și mitologiei, culturii și civilizației Europei.
Pentru a obține acces la joc, participanții pot să se înregistreze și să participe la evaluarea inițială constând dintr-un set de întrebări bazate pe istorie, la care au acces pe site-ul jocului: https://thespiritofeurope.eu. O evaluare finală va fi posibilă după finalizarea jocului. Dacă doresc, participanții au opțiunea de a intra direct în joc, fără procesele de înregistrare și evaluările aferente.
Jucătorul primește misiuni care îl duc prin diverse epoci, tabere ori combatanți, în încercările de a urma cursul istoriei având pacea ca valoare esențială. Din zecile de misiuni, se pot exemplifica unele precum: dezvoltarea democrației ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele grecești în materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea condițiilor propice pentru instalarea „Pax Romana” (Pacea romană), migrațiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman, reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit și Pater Europae), pregătirea tratatului cunoscut mai târziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negoțului și agriculturii în Europa, începuturile Renașterii – Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca și mulți alții.
Caracteristici ale jocului:
- gratuit;
- conținut educațional adecvat din punct de vedere istoric;
- două tărâmuri: tărâmul spiritual și cel material;
- sistem de posesie, ce permite controlarea oricărui personaj din joc;
- sistem economic și de construcție utilizate pentru modernizarea și recrutarea unităților;
- luptă tactică, de strategie;
- poveste profund filozofică, ficțională, care implică zei, virtuți, vicii, concepte și gânduri, manifestate ca spirite;
- peste 15 ore de joc;
- 58 de unități de luptă cu peste 50 de abilități unice;
- peste 240 de personaje cu care să interacționezi, din Grecia antică până la Renașterea europeană din secolul al XII-lea, de la simpli oameni de rând până la mari figuri ale istoriei europene.
- 13 hărți unice care oferă peste 20 de misiuni;
Ce urmează?
Persoanele interesate de integrarea jocului video în diverse contexte educaționale la școală sau în alte structuri dedicate învățării pot face acest lucru direct studiind site-ul proiectului, https://thespiritofeurope.eu sau îi pot scrie coordonatorului de proiect, Sorin-Victor Roman, la office@predictconsulting.ro pentru mai multe detalii cu privire la diverse variante de utilizare.
Acest produs a fost creat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.
About author
You might also like
Cititorii – DETECTIVI de presă. PARCURILE pentru COPII, pline de EXCREMENTE
Bună ziua. Poate ca nu e o știre de interes general dar ma gândesc ca ar fi bine sa știe oamenii ca în parcurile de copii este plin de excremente,
Așa facem lucrurile în Baia Mare! Proiectul “Respect pentru bunici”, la final de implementare, dar… sprjinul pentru seniori continuă cu susținerea Municipiului Baia Mare!
Municipiul Baia Mare, prin Direcția de Asistență Socială, se află la finalul implementării unuia dintre cele mai importante proiecte: “Respect pentru bunici”. În cei 3 ani în care am derulat
Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Sistemul național de educație are nevoie de stabilitate!”
Legile Educației sunt încă în fază de proiect, iar social-democrații își doresc o dezbatere reală, transparentă, dar și mai rapidă pentru a solutiona un mare neajuns. Legile Educației vor asigura
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!