sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Unde sunt banii, DIAVOLE? Preotul Ioan Nechita și PRIMARUL din Recea, Pavel Octavian au transformat ALTARUL bisericii în PARAVAN pentru afaceri NECURATE

Unde sunt banii, DIAVOLE? Preotul Ioan Nechita și PRIMARUL din Recea, Pavel Octavian au transformat ALTARUL bisericii în PARAVAN pentru afaceri NECURATE

Acuzații din cele mai drăcești pentru un reprezentant al bisericii care a slujit în satul Săsar din Recea, în Parohia Duminica Minorosițelor. Sume de bani nejustificate pentru construcția bisericii noii parohii de la vremea respectivă, facturi false, materiale de construcții cumpărate doar în acte dar și o adevărată bișniță cu un teren, primit de la primărie cât și cu un altul al parohiei. Sume uriașe de bani dispărute și apoi reapărute dar și unele a căror justificare nu stă în picioare.

Detectivul de Presă ȘOC! vrea să facă lumină tocmai acolo unde preotul Ioan Nechita, care s-a mutat odată cu izbucnirea scandalului, de la Săsar la Rușor, a făcut întuneric.

O plângere cu documente justificative a ajuns pe adresa redacției noastre dar și pe mâinile polițiștilor și procurorilor. Se pare că ancheta organelor penale a intrat în vacanță iar polițiștii au cam pus batista pe țambal.

Într-un număr viitor, pentru o informare cât mai corectă a cititorilor dar și pentru că acuzatul să beneficieze de prezumția de nevinovăție, vom prexenta justificările preotului Ioan Nechita vizavi de acuzațiile care i se aduc.

Din nefericire, artizanul mânăriilor care s-au făcut între pereții bisericii este însuși primarul PSD, Pavel Octavian, care cu bună știință a încurajat și contribuit la comiterea unor ilegalități tocmai de către omul bisericii, în sutană, preotul, conform acuzațiilor penale.

Preotul Ioan Nechita a pus bazele noii parohii din Săsar cam din anul 2008 și a trecut la construirea de la zero a bisericii care acum e ridicată în proporție de aproximativ 70%.

Între anii 2009-2011, primăria Recea, prin Consiliul Local a sprijinit construirea lăcașului de cult cu sume între 10.000 și 40.000 de lei, conform consilierilor care i-au făcut o plângere penală primarului.

Au și început bănuielile că sumele nu se regăseau în ceea ce se vedea că se înalță. Au început poveștile și reclamațiile, mai întâi în interior.

Cu toate acestea, între 2012 și 2018, anual, Consiliul Local a aprobat aproximativ 100.000 de lei (1 miliard vechi) pentru construire, în majoritatea cazurilor, sumele ajungând să se plătească în întregime, lucru cu care preotul Nechita nu este de acord și ne-a declarat că doar o singură dată suma alocată a și fost plătită integral.

La toate aceste sume s-au mai alocat și bani pentru pelerinaje, pentru toate parohiile din Recea, deci și pentru cea din Săsar. În total, în tot acești ani, 2012-1018, s-a ajuns la suma de aproximativ 660.000 de lei.

La final de an, în ultima zi, avea loc darea de seamă din partea preotului. Aici apăreau problemele. Și consilierii locali au sesizat de mai multe ori nereguli grave. O parte din Consiliul Parohial a reacționat și el. Preotul a fost încolțit iar la finalul anului 2018 a părăsit parohia și s-a mutat acolo unde l-am găsit azi, la Rușor în Copalnic Mănăștur. Scandalul și acuzațiile au fost atât de grave încât a fost nevoit să fugă din biserică, lăsând însă în urmă 2 plângeri, una anonimă și o alta a unui număr de 6 consilieri locali, polițiști și procurori care investighează cazul, cu viteza melcului ce-i drept.

Dar să luăm concret câteva lucruri, toate infirmate de preotul Nechita.

Facturi anuale IDENTICE și FALSIFICATE

Suspiciunile consilierilor aveau să se adeverească în momentul când au găsit facturi false, identice an de an, lucru imposibil în realitate. Când au falsificat facturile, au uitat să șetargă de pe aceeași factură anul precedent (foto jos). De exemplu: factura din 2013 este identică cu cea din 2012 numai că la subsol, la delegat, care este chiar omul Domnului în carne și oase, preotul Nechita, au lăsat anul anterior, 2012. Detectivul de Presă ȘOC! vă oferă doar două astfel de exemple.

Pe facturi, MATERIALE care nu se regăsesc în construcție!

De exemplu, s-a cumpărat ciment de la Podină Emilia din Seini, Intreprindere Individuală. Facturile au fost decontate, banul, ochiul dracului a intrat în biserică numai că la construirea zidurilor Casei Domnului s-a folosit un alt material, cu denumirea Multibat, un ciment de var, la turnarea centurilor. Numai că este vorba de sute de tone și de mulți, mulți bani. Unde i-a dus DRACUL, poate doar Domnul știe! Și poate vor afla polițiștii și procurorii.

Și în ceea ce privește cărămida și fierul beton există suspiciuni. Unul dintre cei care au făcut plângerea a declarat pentru ziarul nostru că s-a decontat aproximativ 400 mc de cărămidă “cu care umpleai golul bisericii”, adică aproximativ dublu din cât ar fi fost necesar.

Lăsat de edil să-și facă de cap, preotul a prins curaj. Astfel de la o persoană căruia i-a botezat copilul a achiziționat pe sume frumușele diverse servicii, în special închiriere schelă cu toate că firma este una de curățenie, AV Clean&Fresh SRL. La decont mai puneau câte o lună de două ori ca să fie toată lumea mulțumită, din mila Domnului, fie primit!

Astfel vă prezentăm facturile nr. 93 din 13.05.2016 și cea cu numărul 38 din 13.07.2016. În facturierul lor, numărul facturilor descrește simțiror în loc să crească, așa cum este firesc și legal. Dar vedem că serviciile de închiriere schelă sunt, pe prima factură, pe lunile mai-iunie și pe a doua tot pe iunie și iulie de acestă dată! Bravo băieți! Mi de lei cu mii de lei se adună în buzunarele voastre! (foto jos.)

Numai că în fața anchetatorilor, spun sursele noastre, tatăl finului preotului, care a emis mai multe facturi, fiecare în sumă de 4.998 de lei, pe avans manoperă, în câteva luni la rând, conform unui contract despre care nimeni nu știe ce reprezintă și ce conține, ar fi stornat documentele. Cu toate acestea, facturile au ajuns să fie decontate din bugetul fiecărui cetățen, cu acordul tatălui banilor de la primărie, primarul Pavel Octavian.

De ce 4.998 de lei? Pentru că peste 5.000 de lei, banii ar fi trebuit să intre prin bancă și puteau fi urmăriți. Așa, se bănuie, că banii nu ar fi ajuns la tatăl finului preotului Nechita care chiar ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că el doar a emis facturile dar banii i-a văzut DRACUL! Acum, polițiștii și procurorii trebuie să stabilească adevărul. (foto jos)

Este ciudat și faptul că aceeași sumă menționată mai sus a fost plătită de patru ori în luna a 12-a 2016, de fiecare data reprezentând avans la ceva ce nu mai apare în documentele noastre ca plată finală.

Consiliul parohial a solicitat, de mai multe ori, contractul acesta despre care vă spuneam că nu-i cunoșteau conținutul, dar fără rezultat.

Cu alte cuvinte, pereții care se vor a fi sfinți, ai unei biserici sunt construiți cu bani pe care-i caută acum oamenii legii. Edilul Pavel Octavian a girat toate aceste ilegalități. A profitat din plin de ei și asta într-un număr viitor.

(va urma)

Adi Rusu, Detectivul de Presă ȘOC!

Previous PNL Maramureș: “Gata, e OFICIAL, Viorica Dancilă este candidatul PSD la PREȘEDINȚIE, deși este cel MAI SLAB candidat al partidului de 30 de ani încoace”
Next În atenția DNA! Cronica unei ESCROCHERII anunțate. Cum va CHELTUI Cătălin Cherecheș 1,25 de MILIARDE lei vechi/ ORĂ de Sărbătoarea Castanelor

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

ANCHETĂ video Baia Borșa. MARTORUL cheie pentru FĂRĂDELEGILE pădurarului – problemă Iosif Danci sau ceea ce NU GĂSESC polițiștii în cazul Petru Barany. Ce implicații are Adrian Danci “LOCOTENENTUL” pădurarului (Partea a II- a)

Detectivul de Presă ȘOC! continuă dezvăluirile în cazul mafiei lemnului de la Baia Borșa, după ce un bătrân, Petru Barany (foto stânga), ne-a relatat abuzurile prin care trece. După prima

Anchete 0 Comments

MINCIUNILE lui Cherecheș privind ANULAREA Festivalului Castanelor – ÎNCOTRO ne ÎNTORCI, Cătăline? (IX)

Stiuație fără precedent, privind Sărbătoarea Castanelor de anul acesta. După multe indecizii stupide, de amânare a manifestării, primarul a clacat în încercarea sa de truca cea mai mare sărbătoare a

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply