sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Vom produce aproximativ 70 MWh de energie electrică în județul Maramureș, proiecte finanțate prin fonduri europene

Vom produce aproximativ 70 MWh de energie electrică în județul Maramureș, proiecte finanțate prin fonduri europene

Nevoia de a utiliza resurse regenerabile de energie este în continuă creștere la nivel european și, în acest sens, am inițiat proiectele de hotărâre, votate astăzi, privind trecerea a trei terenuri din Copalnic-Mănăștur, Groși și Târgu Lăpuș în domeniul public al județului Maramureș, terenuri pe care vom construi parcuri fotovoltaice.

➡️La Copalnic-Mănăștur parcul fotovoltaic va fi construit pe 24 de hectare, la Groși suprafața este de 25 de hectare, iar la Târgu Lăpuș parcul fotovoltaic va fi realizat pe 15 hectare.

➡️Un alt parc fotovoltaic va fi construit și în zona Baia Sprie, pe o suprafață de 10 hectare din terenul primit de la Primăria Baia Sprie pentru realizarea primului parc industrial din Maramureș, pe fâșia de protecție a iazului de decantare de la Tăuții de Sus, care nu poate fi folosit pentru construirea de facilități industriale. Energia produsă în acest parc fotovoltaic va fi utilizată în parcul industrial de la Baia Sprie.

➡️De asemenea, și la Lăpușel, în zona Centrului Althera – proiect care este aproape finalizat, pe o suprafață de 15 hectare va fi construit un parc fotovoltaic.

➡️În total, vor fi produși peste 70 MWh în Maramureș, prin fonduri europene.

➡️În continuare, vom analiza încă una sau două locații pentru construirea de sisteme fotovoltaice în Maramureșul istoric, astfel încât să avem o distribuție cât mai echilibrată de energie verde în județul nostru.

➡️Și pe partea de prosumatori vom realiza o serie de proiecte, prin care vor fi dotate cu panouri fotovoltaice următoarele clădiri ale Consiliului Județean Maramureș: Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, clădiri ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureș și clădirile școlilor speciale din județ.

➡️Odată realizate aceste proiecte, vom reduce costurile cu energia și vom putea produce energie electrică pentru vânzare.

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

Previous PNL: România are acum un Plan de prevenire și combatere a cancerului
Next Mai SCUMPE ca la Ikea! AMENDĂ în cazul “Jilțurilor lui Bărbuleț”, aruncate la igloo-uri de către Consiliul Județean. Primăria lui Cătălin Cherecheș nu a iertat instituția lui Ionel Bogdan

About author

You might also like

Politica 0 Comments

PSD a început CAMPANIA! Gabriel Zetea: Nicolae Prodan este CANDIDATUL PSD pentru Primăria Boiu Mare!

Nicolae Prodan, primarul-interimar al comunei Boiu Mare și noul președinte al organizației locale PSD din comunitate va fi și candidatul social-democraților pentru Primăria din Boiu Mare la următoarele alegeri locale.

Politica 0 Comments

Gheorghe Bărbuș, REALES președinte Organizației Seniorilor Liberali Maramureș

Moment important pentru Organizația Seniorilor Liberali Maramureș. Alegerea conducerii organizației este întotdeauna un bun prilej de analiză a activității și de mobilizare a seniorilor liberali. Avem o echipă unită și

Politica 0 Comments

Președintele Klaus Iohannis, învingător absolut în Maramureș la alegerile prezidențiale – 68,12 %

Președintele Klaus Iohannis a câștigat detașat în Maramureș, obținând 68,12 % din voturile maramureșenilor. Aproape 130 000 de maramureșeni au votat pentru președintele Iohannis, semn al încrederii depline în candidatul

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply