sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Află DATORIA URIAȘĂ a Băii Mari. Printre multe sindrofii PAGUBE ȘI DATORII. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (II)

Află DATORIA URIAȘĂ a Băii Mari. Printre multe sindrofii PAGUBE ȘI DATORII. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (II)

Municipiul Baia Mare nu se dezvoltă pe niciun plan economic. Din contră, orchestra edilului Cătălin Cherecheș cântă de zori a pagubă. Fără investitori și cu mulți amatori la instrumente, municipiul se scufundă în datorii iar executivul face gafe de multe miliarde în aplauzele unui Consiliu Local obedient, aservit intereselor unui singur individ care nu se pricepe la nimic dar care face de toate, în special cheltuieli inutile și datorii! Încotro ne întorci, Cătăline e întrebarea care ne-am pus-o de curând iar răspunsul vi-l oferim tot noi în cifre, prin dezvăluiri în premieră. Orchestra falsează, vaporul se duce la fund, căpitanul dă vina pe marinari, obraznic și încrezut.
Adi RUSU

Cifrele vorbesc de la sine. Fără răutate și fără răzbunare de vreun fel. Primarul Cătălin Cherecheș ne poate certa, poate da vina pe noi pentru că plouă prea mult sau ninge neașteptat, ne poate umili în fața unei țări întregi prin lucrurile trăznite pe care le face dar nu poate îngenunchia un singur lucru: realitatea, indiferent dacă și-o asumă sau nu. Din nefericire, cifrele pe care vi le dezvăluim în premieră sunt mai cu tupeu decât primarul nostru, mai obraznice decât el și ne dau peste nas, nouă ca societate, mult mai tare decât cel care nu are nicio idee de dezvoltare a municipiului. Și realitatea e susținută de cifre apocaliptice. Baia Mare face din ce în ce mai multe datorii dar și erori materiale ce tot pe noi ne buzunăresc. Evident, Cătălin Cherecheș va spune că situația e “pistol cu apă”, va zâmbi confuz și va arunca bani în continuare pe aceeași rețetă a succesului său iluzoriu, spectacolele.

Erori materiale de 13.130.792 lei

S-au dat bani aiurea, s-au dat bani fără temei legal, s-a plătit dublu sau mult mai mult, nu s-au constituit garanții privind răspunderea pentru multe lucrări executate. Și ce dacă?
Cătălin Cherecheș, în primele 5 luni și câteva zile de activitate ale anului trecut, restul petrecânduși-le așa cum fac toți oamenii cinstiți, care pun suflet pentru oraș și care au frică doar de Dumnezeu, prin arestul poliției și la Gherla în penitenciar, a iertat tot. Ca de atlfel întotdeauna. Nu a sancționat pe nimeni, din contră. Unde a simțit că-i fuge pământul de sub picioare, cu tot cu omul din funcție, l-a promovat chiar dacă un auditor ia recomandat să se adreseze DNA sau DIICOT. Este cazul lui Bogdan Gavra, cu câțiva ani în urmă. Am vrut să vă prezentăm doar un exemplu. Deci nu a contat niciodată cine a greșit ci cum poate greși în continuare pentru sistem, pentru sistemul care să învingă dezvoltarea municipiului. Apoi, ultima parte a anului, executantul de serviciu, ajuns apoi consilier personal al primarului Cherecheș, cu mașină publică de mers la piață, birou și secretară, Istvan Ludescher a dus mai departe visul de tocare a banului public, de nenorocire a unei economii locale palide, mereu doar în stare de sarcină.
În 2016, s-au făcut erori materiale în valoare totală de 13.130.792 lei, 11 dintre ele la bunuri și servicii înregistrând o pagubă de 183.000 lei. Alte 7 erori materiale s-au înregistrat la cheltuieli de capital (pagubă de 558.644 lei), 5 erori la venituri proprii (pagubă de 411.292 lei), și o eroare la terenuri și clădiri de numai… 11.977.332 lei! În total, camarila care conduce orașul a greșit cu suma uriașă de 13.130.792 lei. Un total de 24 de abateri de la legalitate și regularitate pe toate categoriile de activități. Unele pagube au fost recuperate în totalitate sau parțial, ca urmare a unor controale de specialitate și impuse părților.

Așteptăm bani de la persoane fizice inexistente și chiar… morți!

La așa dezastru s-au făcut și “pansamente”. La finele anului 2016, în evidența analitică pe plătitor și în creanțele bugetului local, există datorii ale unor persoane juridice radiate din Registru Comerțului și chiar ale unor persoane decedate, în valoare 153.671 lei. Cum s-a putut întâmpla un asemenea fenomen? Pregătindu-ne mereu pentru a deveni Capitala Europeană a Culturii, pregătindu-ne de Eurovision. Așa nu s-a găsit timpul necesar din partea strategilor și a specialiștilor să scadă aceste datorii din contabilitate, prin confruntarea documentelor cu cele ale Registrului Comerțului.

Datori vânduți – 317.880.498 lei

Ca oricare oraș care nu se respectă și și-a votat edilul din închisoare, cheltuim pe petreceri, sport inutil și propagandă. În anul 2016, Cătălin Cherecheș și orchestra fără talent au vrut parcă să pună pe muzică Balada morții de George Topârceanu. Și rezultatele nu au întârziat să apară. Au reușit! Avem primar! Avem și datorii mult mai mari. Tot înapoi, Cătăline, tot înapoi! Soldul, 317.880.498 lei. E mult, e puțin? E uriaș, oameni buni. Vă spunem doar că la începutul anului 2014 datoriile erau de 156.774.883 lei, la sfârșitul aceluiași an creșteau deja vertiginos la 298.994.925 lei. La debutul lui 2015 atingeam datoria de 354.449.810 lei. Cum a fost totuși posibilă o scădere pe ultimele 6 luni ale anului trecut? Simplu. Dirijorul Cătălin Cherecheș făcea tracțiuni la bară la Gherla iar orașul plătea. Plătea, plătea… Cu toate acestea datoria municipiului este mai mare cu 161.105.615 lei față de valoarea înregistrată la sfârșitul anului 2013. Doar către angajați, bugetul local avea datorii la finele anului trecut în sumă de 8.765.442 lei. O lipsă crasă de respect din partea primarului Cherecheș tocmai către cei care trebuie să-i suporte crizele de nervi, pachetele de injurii și teroarea psihică. Nu și-a plătit angajații dar a dat sute de mii de euro angajaților TVR pentru o selecție națională a Eurovision. A dat bani pe alte concerte pe care lumea nu ar da 1 leu pe bilet și se distrează doar pentru că e gratis. Lumea dansează, primarul e în culmea distracției, angajații nu duc salariile întregi acasă la copii și parteneri de viață. Asta înseamnă să pui suflet pentru Baia Mare și nu profesionalism, nu seriozitate. Visul său de desfrâu al banilor publici e sus, Baia Mare e jos, în groapa datoriilor. Cu ce ți-a greșit atât de mult orașul, Cătăline, de-l asuprești atât de tare?

Previous REACȚIE la selfie-ul cu PACIENTA "deschisă" pe MASA DE OPERAȚII. Directorul Rareș Pop SESISEAZĂ Colegiul medicilor!
Next SUBDEZVOLTAREA ȘI DECLINUL Băii Mari - Neactualizarea PUG-ului. Cătăline, ÎNCOTRO ne ÎNTORCI? (III)

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

Fierb actorii în culise BIZĂU VREA SĂ DISTRUGĂ TEATRUL BĂIMĂREAN

> Actorii băimăreni ne-au cerut ajutorul după ce au fost informați neoficial că Simion Bizău, consilier local vrea să distrugă teatrul > În primă fază 30% dintre actori ar urma

Anchete 0 Comments

Primarul LIVIU TĂMAȘ nu dă DOI BANI pe prefect. Adică pe LEGE

Așa cum am scris recent, în Consiliul Local Budești a fost aprobată o TAXĂ ILEGALĂ , ca urmare a unei manevre mizerabile a primarului Liviu Tămaș. Chiar dacă mai multi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply