sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ați întrebat, Detectivul vă răspunde: Care este delimitarea dintre rețeaua de alimentare cu apă și rețeaua interioară de distribuție aparținând utilizatorului?

Ați întrebat, Detectivul vă răspunde: Care este delimitarea dintre rețeaua de alimentare cu apă și rețeaua interioară de distribuție aparținând utilizatorului?

Conform art. 105 (1) din Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, delimitarea dintre reţeaua publică de alimentare cu apă şi reţeaua interioară de distribuţie aparţinând utilizatorului este căminul de branşament.

(2) Părţile componente ale unui branşament sunt:

a) o construcţie numită cămin de apometru (de racordare), plasată pe domeniul public sau privat, folosită pentru controlul şi întreţinerea branşamentului, fiind vizibilă şi accesibilă;

b) priza de apă reprezentând punctul de racordare la reţeaua de distribuţie a apei;

c) o conductă de branşament care se leagă la reţeaua publică de distribuţie;

d) armătura (vana) de concesie;

e) contorul de racord care asigură măsurarea debitului de apă furnizată;

f) armătura (vana) de închidere.

(3) Delimitarea dintre reţeaua publică de distribuţie şi instalaţia interioară a utilizatorului se face prin contorul de branşament, care este ultima componentă a reţelei publice de distribuţie.

(4) Branşamentul până la contor, inclusiv căminul de branşament şi contorul, aparţine reţelei publice de distribuţie a apei, indiferent de modul de finanţare a realizării acestuia.

(5) Căminului de branşament se amplasează cât mai aproape de limita de proprietate, de regulă  la 1-2 metri,  în exteriorul proprietății.

Material pe baza informațiilor de la SC VITAL SA

Previous Răspundem cititorilor. Achizitionează abonament URBIS - scanează cod QR
Next VIDEO. Aici petrece DETECTIVUL, Crăciunul. Hai și tu.CRĂCIUN la Hanul Țentea, în mijlocul Munților Gutâi

About author

You might also like

Social 0 Comments

Ionel Bogdan: Înființarea unei noi linii de gardă și dotarea secției de neonatologie cu aparatură de specialitate sunt proiecte prin care dezvoltăm infrastructura de sănătate a județului Maramureș

În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat și o serie de proiecte care vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate din Maramureș. Un prim proiect important

Social 0 Comments

Banii europeni fluturați de liberali în fața românilor sunt sublimi, dar lipsesc cu desăvârșire

Este straniu și populist modul în care preşedintele Klaus Iohannis și guvernul său se laudă, de câteva luni bune, cu cele 80 de miliarde de euro pe care România trebuie

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply