sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Au făcut Poliția de rușine la TRIBUNAL. Viorica MARINCAȘ și Dorin COSTE FAVORIZEAZĂ INCULPATUL CHERECHEȘ (I)

Au făcut Poliția de rușine la TRIBUNAL. Viorica MARINCAȘ și Dorin COSTE FAVORIZEAZĂ INCULPATUL CHERECHEȘ (I)

> Inspectorul șef al IPJ Maramureș Viorica Marincaș și Dorin Coste, șeful Serviciului de Investigații Criminale NU AU PREZENTAT INSTANȚEI RAPORTUL care să arate dacă inculpatul Cherecheș a încălcat sau nu controlul judiciar
> În schimb au făcut o adresă care a șocat-o pe judecătoare, în procesul de luare de mită a lui Cătălin Cherecheș, prin neprofesionalismul și incompetența cu care a fost realizată
> TREI JURNALIȘTI AU COCHETAT ȘI CU IDEEA CĂ POLIȚIȘTII FAVORIZEAZĂ INCULPATUL

COSTE către jurnaliștii din emisiune: “NU AM EU TIMP DE PROSTIILE VOASTRE”

O nouă emisiune de colecție “Atac la cenzură”, vineri la Maramureș TV, realizată de Romeo Dobocan. Invitați, redactorul șef al ZiarMM, Ciprian Dragoș și directorul de la Informația Zilei și Detectivul de Presă, Adi Rusu. Cei trei jurnaliști au rămas singurii care monitorizează prin demersurile lor jurnalistice faptele de corupție ale inculpatului Cătălin Cherecheș de dinaintea reținerii acestuia pentru luare de mită în formă continuată, fapte reconstituite acum în procesul aflat în derulare. De-a lungul timpului cei “3 CONTRA INFERN” au fost linșați public prin mijloace media și rețele de socializare de jurnaliști plătiți de Cătălin Cherecheș, așa cum au demonstrat în cazul Grailul Maramureșului, coordonatoarea atacurilor fiind jurnalista Anamaria Somay, despre care martorul principal și denunțător Cristian Șpan a declarat că era CĂRĂUȘA șpăgilor pentru inculpatul Cătălin Cherecheș. Vineri seara, jurnaliștii au continuat să analizeze și să pună cap în cap elementele unui puzzle complicat cu complicități, neprofesionalism și multă miștocăreală din partea celor mai imortanți doi polițiști ai Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Maramureș, inspectorul șef Viorica Marincaș și Dorin Coste, șeful Serviciului de Investigații Criminale. Ultimul s-a dat în spectacol în direct, la televizor, la fel cum se dau cei mai mărunți tâlhari când sunt prinși cu mâța-n sac.

Preambulul emisiunii

Procesul lui Cătălin Cherecheș a fost amplu dezbătut de cei trei jurnaliști dar și de cotidianul Informația Zilei, singurul cotidian care s-a impus în peisajul media cu acest subiect, Graiul și Glasul nescriind un rând despre drumul mitei refăcut în cazul procesului lui Cătălin Cherecheș, unde inculpatul a “injectat” cum îi place să spună adesea, sume colosale de bani. De altfel, Florin Creț, directorul Glasului a primit 5.000 de lei din mita pe care Cherecheș a luat-o de la Șpan după care procurorii au descins în biroul edilului ales și restul știți cum s-a întâmplat. Este deja dovedit faptul că pe sume mari de bani, Graiul publică laude scrise la adresa lui Cherecheș și chiar împotriva jurnaliștilor incomozi, așa cum recunoștea de curând fostul inginer agricol la SMA Cărbunar și SMA Bușag, jurnalistul amator Nicolae Goja. Deci așa stau lucrurile. Emisiunea a avut un preambul, publicat pe Facebook de către Romeo Dobocan:
“Suspecții de indolență din IPJ Maramureș
Șoc aseară la Tribunalul Cluj. Președinta completului care judecă dosarul Cherecheș a anunțat, la finalul ședinței, că IPJ Maramureș i-a trimis o adresă (foto-paginadetransilvania) prin care îi cere să se pronunțe dacă inculpatul Cătălin Cherecheș a încălcat condițiile controlului judiciar. Adresa, semnată de comandantul IPJ, chestor de poliție Viorica Marincaș și șeful Serviciului de Investigații Criminale, cms-șef Dorin Coste, avea atașat un….material de presă publicat de ziarMM. Citat din adresă <<În data de 8.02.2017, în urma verificărilor efectuate în presa electronică a fost identificat articolul….>>. Băieții ăștia nu au făcut nicio investigație, deși aveau datoria să o facă. Ori au fost prea comozi, ceea ce e abatere disciplinară, cel puțin, ori au fost prea deștepti și nu au vrut să zgândăre mai mult decât e cazul. Cert e că au făcut o instituția poliției de râs. E penibil să-i ceri unui judecător să constate vinovăția sau nevinovăția unui suspect în baza unui material de presă. Judecătorul a formulat o adresă către IPJ în care le-a cerut să vină cu un raport care să aibă la bază propriile investigații, nu revista presei”

Ciprian Gragoș: Marincaș și Coste TREBUIE SĂ-ȘI DEA DEMISIA!
Jurnalistul Ciprian Dragoș le-a certut demisia ceelor doi polițiști de la vârful IPJ Maramureș pentru incompetență. El a adus alte probe, alături ce articolul invocat de Dorin Coste în adresa către tribunal, care arată că inculpatul Cătălin Cherecheș a încălcat controlul judiciar iar Coste nu a făcut o investigație și un raport concret, cu concluzii pe care să le trimită judecătoarei: “L-am sunat pe domnul Dorin Coste să-i spun că inculpatul Cătălin Cherecheș se află la SPAU unde a convocat o ședință din care reiese faptul că își exercită atribuțiunile de primar ales, contrar controlului judiciar impus de instanță. Mi-a răspuns că <>. Eu nu i-am spus să meargă dânsul că nu pot, am vrut doar să știe, să trimită pe cineva, sau să facă așa cum crede că e de făcut”, a declarat redactorul șef al ZiarMM în direct, la Maramureș TV.

Adi Rusu: “Marincaș și Coste SUNT COMPLICI ÎN FAVORIZAREA INCULPATULUI”
Directorul cotidianului Informația Zilei, Adi Rusu a fost în ton cu colegul său de platou și a adăugat amănunte nespuse în spațiul pubic cu referire la ședința de la SPAU care-l incriminează pe Cherecheș și care dovedesc faptul că Dorin Coste, anchetatorul, e Coste iertătorul. Nu de păcate, pentru că are Teologia făcută ci de infracțiuni. “Să vă spun eu cum s-a întâmplat la SPAU. Era înainte de Crăciun. Cei de acolo aveau anunțați colindători. Pentru că nu au fonduri pentru protocol, câțiva au adus de acasă o pălincuță, niște plăcinte, un coș cu mere, niște nuci… Au primit colindătorii. Sună un telefon, pesrsoana de la SPAU nu răspunde că doar nu era să oprească din cântat oamenii. Primește un SMS prin care este anunțată să se prezinte repede în sala de conferințe că vine primarul. Persoana a stat până la sfârșit că nu era să-i evacueze pe colindători. Apoi în drum spre clădirea cu birouri a apărut consilierul Fănică Pop și alți supuși ai lui Cătălin Cherecheș și a aflat că trimisul în judecată pentru luare de mită în formă continuată, Cătălin Cherecheș ține ședință. Conducerea, năucită de prezența primarului care nu are voie să se mai dea primar, nu a intrat în sala de ședință ci în alt birou. Au stat, au vorbit și fiind din nou chemați s-au dus la ședință. Sursele mele mi-au relatat că doamna Nora Ghețe, directorul SPAU s-a așezat undeva la intrare însă edilul inculpat a invitat-o lângă el în preziudiu. Apoi acesta i-a adus la cunoștință faptul că trebuie să se mute din clădire, că vor face o nouă societate pe care să-și desfășoare activitatea… (…) “. Și dovezile că primarul ales își exercită atribuțiile ilegal au continuat. Jurnalistul Adi Rusu a concluzionat că atât Marincaș cât și Coste pot fi bănuiți de favorizarea inculpatului și că prin netrimiterea instanței a unui raport despre Cherecheș, de obstrucționare a actului de justiție. Am mai fost relatat un alt episod, despre conferința de presă organizată de trimisul în judecată pentru fapte de corupție, Cătălin Cherecheș în centrul vechi al orașului “și în calitate de primar ales”, așa cum a declarat chiar el. Nici acest lucru, cel mai evident de încălcare a controlului judiciar nu-l trezește pe Coste anchetatorul/ Coste iertătorul.

De la Atac la cenzură, ATAC la JURNALIȘTI
Jurnalitul Romeo Dobocan a arătat de mai multe ori faptul că de fiecare dată când îl abordează pe șeful Serviciului de Investigații Criminale, Dorin Coste acesta răspunde la telefon, spune că poate să vorbească dar când află despre subiectul incomod spune că nu mai poate vorbi pe motiv că este într-o anchetă! Sunat în direct, Coste a venit cu aceeași replică dată și lui Cipri Dragoș: “Sunt la o anchetă, nu pot vorbi”! Uau! Ce vocabular scurt are. Numai CĂ AUDIENȚA FANTASTICĂ a emisiunii a întors lucrurile cu 180 de grade. Dorin Coste a primit multe telefoane și sms-uri în timpul emisiunii, de la apropiați, după ce a refuzat să intre in direct. Cu toate că până atunci a fost de neclintit și a dat dovadă de control a situației, șeful de poliție fără studii de specialitate și elev jalnic tocmai la drept penal și-a dat arama pe față și le-a arătat tuturor cine este de fapt. A sunat el în emisiune și a spus: “Am primit mesaje în timpul emisiunii că faceți ironii la adresa mea”. Replica lui Adi Rusu: “Ironic a fost Cătălin Cherecheș când și-a făcut selfie în biroul unde a luat mită și de unde a fost rețiunt, cu care v-a făcut preș și v-a aruncat la coș iar dumneavosatră ați zis <<Să triți șefu’!>>” Coste a continuat, turbat parcă: “Vreau să știu care este tema emisiunii că am înțeles că mă ironizați”. Moderatorul Romeo Dobocan a început să-i spună de lipsa raportului și de adresa rușionoasă trimisă instanței. Dorin Coste a făcut ce a știut mai bine, pe prostul și a continuat, prin neinplicare concretă la lămurirea situației, să se repete și a cerut din nou să i se spună tema emisiunii. Dobocan i-a explicat studentului mediocru la Drept care este tema. Replica comisarului șef Dorin Coste a fost una miștocărească, jenantă și descalificantă pentru poziția pe care o are, mai ales într-un caz atât de sensibil în care poate fi luat chiar el la rost de procurori: “N-am eu chef de prostiile voastre”. Jurnalistul Cipri Dragoș i-a tăiat replica iar Adi Rusu l-a întrebat “Nu vă e rușine?” după care l-a trimis pe Coste să ancheteze o băbucă ce vinde giocei pe bulevard. Tot Adi Rusu i-a mai sugerat marelui anchetator de fapte penale să-i ancheteze pe polițiștii despre care a scris că au afaceri cu transport persoane, care au buldozere, buldoexcavatoare și alte gâinării, afaceri ce le conduc DIN SEDIUL POLIȚIEI. Între timp Coste a închis telefonul.
(Va urma)
Informația Zilei de Maramureș/ Detectivul de Presă ȘOC!

Previous Despre STRESUL OXIDATIV și AFECȚIUNILE pe care le provoacă. Dr. Adrian Danciu, nutriționist: "STIL DE VIAȚĂ, OBICEIURI BUNE, NU DIETE"
Next Cazul Cătălin Cherecheș, un joc de-a POPA PROSTU'

About author

You might also like

Dezvaluiri 0 Comments

Mărturii AUDIO și MESAJE! MINORĂ de 13 ani AGRESATĂ SEXUAL în Spitalul Județean Baia Mare

Detectivul de Presă ȘOC! a fost contactat sâmbătă, aproape de miezul nopții, spre a face publică o ipoteză ȘOC!antă potivit căreia o minoră în vârstă de 13 ani a fost

Dezvaluiri 0 Comments

VIDEO-ȘOC! Primarul din Oncești, Matei Godja și fiul său, Ioan Godja AU AGRESAT împreună cu un ospătar UN INVITAT la o nuntă în PROPRIUL local la Casa de Petrecere a Moroșenilor. Victima a fost MUȘCATĂ de ureche

Pe adresa redacției Detectivului de Presă ȘOC! ne-au sosit imagini incredibile care îi are ca protagoniști pe primarul din Oncești, Matei Godja, pe fiul acestuia, Ioan Godja dar și pe

Dezvaluiri 0 Comments

VIDEO – ȘOC! În atenția DNA. “Cu o poliție CORUPTĂ și pădurari CORUPȚI am fost depășit de situație”. Viceprimarul din Budești ARUNCĂ TOTUL în aer. Este vorba de administrarea și paza PĂDURII comunale

Detectivul de Presă ȘOC! este singura publicație care a acuzat executivul primăriei Budești și o parte dintre consilierii locali că se fac răspunzători pentru mai multe ilegalități, de-a lungul anilor.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply