sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Cazul Cătălin Cherecheș, un joc de-a POPA PROSTU’

Cazul Cătălin Cherecheș, un joc de-a POPA PROSTU’


Viorica Marincaș și Dorin Coste FAVORIZEAZĂ INCULPATUL HERECHEȘ (II)

> Asemănările dintre cazul Cătălin Cherecheș și protecția primită din partea Poliției din Maramureș cu jocul de cărți sunt izbitoare

> Șeful Serviciului de Investigații Criminale, Dorin Coste ar fi trebuit să ajungă POPĂ

> Notele sale tocmai pe Drept penal sunt… PROASTE. POLIȚIST de nota 6!

ACUZAȚII din interioar: „Dorin al nostru de la Poliţie deşi este absolvent de teologie este poliţist cu funcţie de conducere a unui Serviciu de Investigaţii Criminale și nu are studii de drept”.

Viorel Stroe, agent principal de Poliție

Ca-n celebrul joc de cărți POPA PROSTU’ se desfășoară și cazul Cătălin Cherecheș la Tribunal, unde se “joacă” procesul său pentru luare de mită în formă continuată. Jurnaliștii Romeo Dobocan, Cipri Dragoș și Adi Rusu au încercat să deslușească misterul existenței sau inexistenței unui raport care ar fi trebuit să stea la baza adresei formulate de către IPJ Maramureș, instanței de judecată, săptămâna trecută. La judecătoarea de caz a ajuns doar o adresă la mișto unde marele anchetator Dorin Coste, tocmai șeful Serviciului de Investigații Criminale, inspector de caz și responsabil cu supravegherea lui Cătălin Cherecheș pe perioada controlului judiciar, a atașat doar un articol de presă online și i-a cerut judecătoarei să se pronunțe dacă inculpatul a încălcat sau nu controlul judiciar. Batjocura de adresă este aprobată și de Inspectorul Șef al IPJ Maramureș, Viorica Marincaș. Jurnaliștii îi acuză pe polițiști de favorizare a inculpatului atâta vreme cât le-au oferit dovezi că trimisul în judecată pentru luare de mită în formă continuată, Cătălin Cherecheș a încălcat controlul judiciar.

Situațiile în care Dorin Coste a fost informat de către jurnaliști cu fapte în derulare ale lui Cherecheș, prin care își exercita funcția de primar fără să aibă voie, le-am prezentat în ziarul de ieri. Iată și o altă situație, tot cu privire la ședința de SPAU, unde Cătălin Cherecheș a convocat și condus întrunirea, încălcând condițiile arestului la domiciliu, Jurnalistul Ciprian Dragoș de la ZiarMM, după ce a fost “trimis la plimbare” de către Dorin Coste, a sunat-o pe Viorica Marincaș, crezând că șefa acestuia, șefa tuturor polițiștilor maramureșeni v-a pune în mișcare o verificare a celor relatate. “O să trimit un om acolo”, a fost răspunsul chestorului de poliție. Cert este că în adresa către Tribunalul Cluj, nu apare nicio investigație cu privire la acest caz dar și ale altor cazuri de acest fel. În ce măsură cei doi polițiști de la vârful Poliției Maramureș îl favorizează pe inculpat urmează să aflăm treptat. Până acum am arătat că edilul ales al băimărenilor este cel puțin ținut în brațe tocmai de cei care ar trebui să-l ancheteze și să ofere justiției rapoarte corecte despre el.
Romeo Dobocan S-A ADRESAT OFICIAL IPJ Maramureș
Cei trei jurnaliști întocmesc în prezent propriul raport pe care ar trebui să-l fi făcut Dorin Coste și-l vor trimite IGPR pentru lămuriri. Până atunci, realizatorul TV, Romeo Dobocan a mai făcut o adresă oficială către IPJ Maramureș, de această dată în scris din care spicuim: ” Vă rog să-mi puneţi la dispoziţie raportul întocmit în urma sesizărilor primite în legătură cu suspiciunile privind încălcarea de către Cherecheş Cătălin a condiţiilor impuse prin controlul judiciar.
De asemenea, vă rog să-mi răspundeţi dacă acest raport a fost ataşat adresei trimise către Tribunalul Cluj în 8 februarie. În cazul în care un astfel de raport nu a fost întocmit, am rugămintea de a mă notifica în legătură cu aceasta, oferindu-mi totodată şi motivele pentru care aţi considerat că nu trebuie întocmit/ataşat un astfel de raport”.

Replica lui Marincaș PRIN SMS! Profesionistă, nu?

În zadar s-a încercat expunerea unei poziții oficiale a IPJ Maramureș, așa cum era obligată să formuleze una, tocmai inspectorul șef, Viorica Maincaș. În emisiunea de vineri s-a prezentat doar șirul de sms-uri schimbate cu aceasta:

Romeo Dobocan: Romeo Dobocan sunt. Doamna chestor, am încercat azi toată ziua sa iau legatura cu dumneavoastră. Sunt interesat de o pozitie oficială a IPJ, în speță a dumneavoastră, fiind semnatara actului către instanță, legată de adresa trimisă spre Tribunalul Cluj, în 8 februarie, pe cazul Chereches. Mulțumesc!
Chestor Viorica Marincaș: Buna seara! Este o activitate strictă a ofițerului de supraveghere în relația cu instanța. Ofițerul de supraveghere respectă prevederile legale
R.D.: Am nevoie sa-mi spuneți, pentru că voi comenta în această seară, ce investigații sau facut în acest caz și ce conține raportul pe care l-ati trimis instanței/
V.M: Sunt date ce au fost puse la dispoziția instanței.
R.D.: Instanta a zis ca i-ați trimis doar materialul de presă
V.M.: Instituțional nu comentam în legatură cu activitatea procedurală a unui ofițer de supraveghere care respectă strict dispozitiile legale ale instanței de judecată.
Cu respect, vă urez o seară bună!

ACUZAȚII din interior. POLIȚȘTII îl numesc IPOCHIMEN
După emisiunea de vineri și articolul din Informația Zilei și Detectivul de Presă ȘOC! ne-au sosit pe adresa redacției mai multe amănunte legate de câteva episoade din viața achetatorului șef, Dorin Coste despre care Ciprian Dragoș a pomenit câte ceva în direct. Aflăm astfel că marele polițist a ajuns șeful anchetatorilor fără studii de specialitate și, într-un târziu, când s-a apucat de ele a făcut-o lată ca-n marile dosare despre care s-a ocupat cu insucces în ultimii ani, Cazul jafului de pe Gutâi și cazul primarului Cherecheș sub control judiciar. Iată textul, despre ca ni s-a spus că a fost publicat tocmai pe blogul Sindicatului Național al Agenților de Poliție! Oho! deci nu oriunde. La ei acasă. În interior. Și nu este voba de orice:

De la TEOLOGIE salt înainte la… Comisar șef!
” Incredibil, dar adevărat! Deşi, Coste Dorin-Ioan are gradul de comisar şef şi este şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Maramureş acesta doar acum urmează cursurile unei Facultăţi de Drept. Acest „destoinic” poliţist are pregătire … teologică. Da, ştim că este de-a dreptul comic, dar „Dorin de la Poliţie” este absolvent de teologie, studii în baza cărora a fost avansat ofiţer direct la gradul de inspector principal de poliţie, iar azi, după câteva „bine meritate” avansări la excepţional este comisar şef.
Dacă ne aducem aminte de cazul absolut penibil din luna iunie 2014 al ofiţerului de la poliţia rutieră, Căpâlnaş Augustin, care nu avea permis de conducere, dar împărţea amenzi în stânga şi-n dreapta la cei indisciplinaţi de pe şoselele patriei, unii cetăţeni vor afirma pe bună dreptate că este ceva putred în Poliţia Română. Ironia face că fostul ofiţer Căpâlnaş Augustin (în prezent nu mai este poliţist, a demisionat) era şi el absolvent de studii teologice, acesta profesând ca preot timp de 10 ani, fiind şi şofer al Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. Cu toate că tot timp de 10 ani a jucat „rolul de poliţist rutier” (aceste fiind încadrat ca poliţist în anul 2004) omul poate să spună măcar că a fost preot pe bune. <> are o situaţie mai complicată, în sensul că deşi este absolvent de teologie nu a fost şi nici nu este preot, şi deşi este poliţist cu funcţie de conducere a unui Serviciu de Investigaţii Criminale nu are studii de drept.
Pe fostul site al IPJ Maramureş (în prezent site-ul nu mai există deoarece toate inspectoratele de poliţie din ţară vor avea site-uri noi care se vor crea în baza unui plan naţional adoptat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne) erau menţionate principalele atribuţii ale Serviciului de Investigaţii Criminale pe care „inegalabilul” Coste Dorin-Ioan îl conduce şi în prezent. (…)”

6! Vine Coste. Nota lui Coste
După învățătură și răsplată. Așa nes criu cu dovezi, colegii săi din sindicatul polițiștilor. “Pentru a-şi putea îndeplini exemplar atribuţiile menţionate mai sus, „Dorin de la Poliţie” s-a hotărât să facă şi el Facultatea de Drept şi a ales Universitatea Bogdan-Vodă din Cluj-Napoca (filiala Baia Mare), dar din păcate nu este un student eminent deoarece la disciplina „Drept penal – partea generală” a luat nota 6, situându-se pe locul 27 în clasa formată din 41 de studenţi. Cu toate astea, cred că „Dorin de la Poliţie” nu este afectat de rezultatele slabe la materia dreptului penal pentru că mereu se poate consola cu gândul că fost desemnat „cel mai bun poliţist al anului 2013 în România”. Da, nu este o glumă, chiar este adevărat! Acest titlul i-a fost acordat lui „Dorin de Poliţie” în data de 25 martie 2014 de către conducerea Poliţiei Române pentru … rezultate remarcabile în activitatea profesională! Cu această ocazie propun ca la obţinerea unei note mai mari de 6 de către „Dorin de la Poliţie” să-i fie acordat pentru încurajare titlul de „ăl mai intelijent poliţist-student de la Drept”. Super-competentul şi profesionistul „Dorin de la Poliţie” este un exemplu pentru toţi cei care mereu au crezut că nu este adevărat că „dacă ai carte, ai parte”, ci că „dacă ai parte, o să ai apoi şi carte”. Acest ipochimen dovedeşte în mod categoric că „e mai bine să ai mai multă minte decât şcoală”. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, „Dorin de la Poliţie” este şi preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor – filiala Maramureş, organizaţie care cică e „pur profesională” şi foarte „competentă într-ale poliţiei”, când de fapt este o organizaţie care are scopul de a încasa cotizaţiile poliţiştilor şi … cam atât (dar acest aspect constituie un alt subiect pe care nu îl analizez acum)”.
După terminarea “jocului de cărți”, CINE credeți că fa fi POPA PROSTU’?
Detectivul de Presă ȘOC!/ Informația Zilei de Maramureș

Previous Au făcut Poliția de rușine la TRIBUNAL. Viorica MARINCAȘ și Dorin COSTE FAVORIZEAZĂ INCULPATUL CHERECHEȘ (I)
Next ȘANTAJUL PENTRU PRELUAREA eMARAMUREȘ EXCLUSIV. Cristian Șpan: "Cherecheș A DAT ORDIN SĂ NE TAIE APA să nu putem umple contragreutățile"

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

Cine câștigă de pe urma desființării SIIJ?

De la începutul mandatului său, unicul obiectiv al ministrului justiției a fost cu obstinație cel de a desființa Secția Specială, respectiv Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Aceasta este instituția

Anchete 0 Comments

Primarul LIVIU TĂMAȘ nu dă DOI BANI pe prefect. Adică pe LEGE

Așa cum am scris recent, în Consiliul Local Budești a fost aprobată o TAXĂ ILEGALĂ , ca urmare a unei manevre mizerabile a primarului Liviu Tămaș. Chiar dacă mai multi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply