sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Azilul de Noapte din Baia Mare – un exemplu de servicii de calitate și umanitate pentru persoanele fără adăpost

Azilul de Noapte din Baia Mare – un exemplu de servicii de calitate și umanitate pentru persoanele fără adăpost

În contextul recentelor dezvăluiri șocante despre condițiile deplorabile din anumite azile din capitală, dorim să subliniem angajamentul nostru de a oferi servicii de calitate și umanitate la Azilul de Noapte din Baia Mare. În urma controalelor mixte recente, desfășurate sâmbătă, suntem bucuroși să anunțăm că azilul nostru respectă standardele adecvate și oferă condiții bune pentru persoanele fără adăpost.

Azilul de Noapte din Baia Mare, parte a Direcției de Asistență Socială din subordinea Primăriei, are o capacitate de 60 de locuri. Scopul nostru este să oferim servicii de calitate și suport adecvat persoanelor fără adăpost. În cadrul azilului, beneficiarii au parte de cazare temporară, trei mese zilnice, asistență socială, consiliere psihologică, servicii de igienă personală și asistență medicală.

După controalele mixte efectuate în urma contextului nefericit din capitală, suntem încântați să anunțăm că unitatea nostră a primit doar o amendă minimă, pentru o minoră neregulă legată de etichetarea probelor de mâncare. Această problemă a fost imediat rezolvată, iar echipa noastră a luat măsuri pentru a evita astfel de situații în viitor. Considerăm că transparența și responsabilitatea sunt aspecte cruciale în asigurarea unui mediu adecvat pentru beneficiarii noștri.

Pentru fiecare persoană care apelează la serviciile azilului se întocmește un dosar personal în care sunt înregistrate nevoile individuale. Avem în vedere încadrarea în grad de handicap, obținerea unui loc de muncă sau a unei pensii. Echipa noastră de asistenți sociali îi însoțește pe beneficiari în demersurile necesare pentru obținerea actelor necesare și facilitează accesul acestora pe piața muncii.

În cadrul azilului, promovăm și sărbătorim evenimentele speciale ale beneficiarilor, precum zilele de naștere, sărbătorile legale și organizăm activități recreative, precum picnicuri și tabere. Ne străduim în fiecare zi să le oferim oamenilor un mediu în care să se simtă încurajați și susținuți, iar prin aceste eforturi, dorim să le transmitem mulțumirile noastre celor care au înțeles și sprijinit viziunea noastră.

Suntem mândri să anunțăm că, în acest an, am reușit să angajăm 15 beneficiari, oferindu-le oportunitatea de a-și construi o viață independentă. De asemenea, am sprijinit 12 persoane să-și găsească chirie, pentru a putea începe o viață autonomă, iar acestea vor fi monitorizate și susținute și pe viitor. De asemenea, am relocat 9 persoane în centre rezidențiale specializate pentru vârstnici.

Ne angajăm să continuăm să oferim servicii de înaltă calitate, respectând demnitatea și drepturile tuturor persoanelor fără adăpost care apelează la azilul nostru. 

Direcția de Asistență Socială Baia Mare

Previous Salariile angajaților din Sănătate, aduse la maximum prevăzut de lege pe grila din 2022!

About author

You might also like

Social 0 Comments

Emil CONSTANTINESCU. Conferință – PUTEREA CĂRȚII. Lansare de carte – ,,PREȚUL DEMNITĂȚII”

În cursul zilei de ieri, în Aula Magna a Centrului Universitar Nord din Baia Mare s-a desfășurat conferința intitulată ,,Puterea Cărții”, susținută de către președintele Emil Constantinescu, politician și om

Social 0 Comments

CANALIZAREA este folosită pe post de COȘ de GUNOI. Ce spun specialiștii de la VITAL

În pofida numeroaselor campanii de conștientizare desfășurate de către societatea noastră, mare parte dintre utilizatori folosesc în continuare canalizarea pe post de coș de gunoi. Utilizarea incorectă a canalizării, atrage

Social 0 Comments

NU SUNT GRATUITE! Adevăratele prețuri ale PAȘAPOARTELOR

Avand in vedere prevederile art. III și ale art. VIII din cadrul Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply