sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Călin Bota, deputat PNL: Cea mai mare alocare bugetară pentru Barajul Runcu din ultimii 34 de ani

Călin Bota, deputat PNL: Cea mai mare alocare bugetară pentru Barajul Runcu din ultimii 34 de ani

O veste bună pentru județul nostru! În urma demersurilor făcute la Ministerul Mediului și Ministerul Finanţelor, conduse de miniștrii liberali Mircea Fechet și Marcel Boloș, am obținut pentru anul acesta 60 milioane de lei, din creditul extern al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru continuarea lucrărilor la Barajul Runcu. Este cea mai mare alocare bugetară anuală pentru lucrările la Barajul Runcu și mă bucur că prin munca echipei liberale de la Consiliul Judeţean Maramureş, Parlament, Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor am reușit această performanță.

Finalizarea Barajului Runcu reprezintă un obiectiv strategic pentru Maramureș, pentru că de el depinde alimentarea cu apă pentru majoritatea localităților din zona Maramureșului Istoric și alimentarea barajului Firiza, care de­ser­vește municipiul Baia Mare și împrejurimile.

După 10 ani în care nu s-a lucrat deloc la Barajul Runcu, guvernările liberale din 2020 și până în prezent au alocat circa 73 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor, iar pentru anul acesta am reușit să obținem o finanțare record de 60 milioane de lei. În total sunt 133 de milioane de lei alocați în cinci ani, prin eforturile echipei PNL Maramureş, pentru finalizarea lucrărilor la baraj.

De asemenea, în condițiile în care Hidroelectrica dorește să renunțe la Barajul Runcu, deoarece producerea de energie electrică nu este principala utilitate a barajului, mă bucur că am reușit să determin constituirea unei echipe de lucru la nivelul Ministerului Mediului și Ministerului Energiei, în vederea preluării investiției Hidroelectrica de către Apele Române.

Pentru Maramureș este esențială finalizarea Barajului început în 1985, pentru că de realizarea lui depinde aprovizionarea cu apă a Maramureșului istoric și realizarea a două centrale hidroelectrice „Firiza I” şi „Firiza II“, a căror producţie anuală de energie electrică este evaluată la 75 GWh.

Lucrările la Baraj sunt realizate în proporție de 84%, iar odată cu finalizarea acestui proiect deschidem și oportunitatea pentru noi investiții în zonă, precum spații de agrement, includerea acestui obiectiv în traseul turistic al județului, iar toate acestea înseamnă locuri de muncă, dezvoltare și bunăstare pentru maramureșeni.

Mulțumesc miniștrilor Mircea Fechet și Marcel Boloș care au înțeles importanța Barajului Runcu pentru maramureșeni și susțin acest proiect, răspunzând întotdeauna pozitiv solicitările noastre care vizează finalizarea acestui obiectiv de investiții strategic pentru Maramureș.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Foto: directmm.ro

Previous PNL = BANI EUROPENI
Next Deputatul Florin Alexe: Maramureșul a organizat o zonă impresionantă la Târgul de Turism al României

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan (PNL): “Sub pretextul remanierii, Liviu Dragnea i-a eliminat din executiv pe cei care l-au criticat”

După Guvernul Dăncilă 1, remarcat prin incompetență, lipsă de transparență și o neputință acută, Liviu Dragnea propune românilor un Guvern Dăncilă 2, din care i-a alungat pe cei care i-au

Politica 0 Comments

Călin Bota, deputat PNL: Felicitări președintelui Consiliului Județean, Ionel Bogdan, pentru asigurarea finanțării din bani europeni pentru Aeroportul Internațional Maramureș

Așa cum ne-am angajat în fața maramureșenilor, dezvoltăm și modernizăm Aeroportul Internațional Maramureș. Astăzi, au fost semnate contractele de finanțare pentru extinderea și modernizarea terminalului și cel pentru dotarea cu

Politica 0 Comments

Gabriel Zetea îi răspunde DUR lui Rareș Bogdan: Cum facem, Rareș dragă, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, din cauza căruia este blocată a doua cerere de plată prin PNRR?

PSD a intrat la guvernare cu un singur scop: STABILITATE pentru români! De un an și jumătate am reușit să impunem, în cadrul acest coaliții, viziunea PSD pentru #oviațămaibună pentru fiecare cetățean.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply