sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

PNL = BANI EUROPENI

PNL = BANI EUROPENI

Datorită măsurilor luate de Marcel Boloș, fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, România a reușit să atragă peste 95% din banii europeni alocați în exercițiul financiar 2014-2020. Astfel, țara noastră a încasat 22,846 mld. euro din alocarea finală de 24,071 mld. euro.

La preluarea portofoliului de către liberali, în noiembrie 2019, România reușise să atragă doar 32,34% din totalul fondurilor europene alocate. Într-un an, până în decembrie 2020, PNL a dus absorbția la 50,3%.

După alți doi ani, în 2022, PNL a preluat portofoliul MIPE pentru a doua oară, pentru România însemnând cel mai prolific an în domeniul fondurilor: timp de un an, în România au intrat, în fiecare zi, câte 31 de milioane de euro.

Pentru cele 46 de miliarde euro alocate României în Politica de Coeziune 2021-2027, niciunul dintre cele 16 programe nu era gata. Ministrul a reușit să primească aprobarea pentru toate în doar șase luni.

Separat, cele două cereri de plată din PNRR pentru care România a primit bani au fost trimise în mandatul său: 6 miliarde euro.

„Pentru noi, mediul de afaceri înseamnă locuri de muncă, atragere de investiții, bani mai mulți la buget. Toată lumea cunoaște impactul pozitiv pe care acești bani îl au. Și, de aceea, în unele cazuri, am avut parte de succese de afaceri care au schimbat vieți și care au pus pe picioare business-uri la care nimeni nu ar fi sperat”, Marcel Boloș, ministrul Finanțelor. 

Partidul Național Liberal

Previous Băimărenii cer, Doru Dăncuș și funcționarii publici dedicați din Primăria Baia Mare, fac! Am dat startul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere în cartierul Săsar!
Next Călin Bota, deputat PNL: Cea mai mare alocare bugetară pentru Barajul Runcu din ultimii 34 de ani

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: “Schimbarea conducerii DNA nu trebuie să afecteze lupta anticorupție”

Mesajul presedintelui PNL Maramures, Ionel Bogdan, dupa ce preşedintele Romaniei a semnat revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi Decizia președintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului șef al DNA

Politica 0 Comments

Deputat PSD, Gheorghe Șimon: „Guvernul Cîţu îngroapă România. Datoria guvernamentală a depășit 50% din PIB”

Cele 2,2 miliarde lei împrumutate în urmă cu trei zile de Ministerul Finanțelor Publice împreună cu împrumuturile din luna iunie mau ridicat datoria publică peste nivelul de 49,9% din PIB

Politica 0 Comments

Proiect PNL. ALOCAȚIILE copiilor să se INDEXEZE cu rata INFLAȚIEI

După ce am reușit dublarea alocațiilor pentru copii, în ciuda opoziției PSD și ALDE, PNL susține acum în Parlament un proiect de lege prin care alocațiile se indexează anual cu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply