sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Comunicat. Guvernul PNL a deblocat marile proiecte de infrastructură

Comunicat. Guvernul PNL a deblocat marile proiecte de infrastructură

Guvernul PNL a luat primele măsuri  pentru deblocarea marilor proiecte de infrastructură care au fost îngropate de guvernele PSD din cauza incompetenței și a nepăsării.

Autostrada Unirii Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni și Autostrada Ploiești – Brașov, esențiale pentru economia României, au fost abandonate de PSD  la Comisia de Prognoză, unde nu exista niciun fel de expertiză pentru ele. Guvernul Orban  a adoptat o Ordonanță de Urgență care elimină competențele Comisiei de Prognoză în coordonarea acestor proiecte și le transferă la ministerele de resort, care vor veni, în cel mai scurt timp, cu modul de finanțare și realizare a acestor proiecte. Pentru finanțare, Guvernul va  negocia la nivel european pentru a realiza din fonduri europene nu doar Autostrada Unirii, ci și autostrada Sibiu – Pitești și centura Capitalei.

Tot la nivel de infrastructură, a fost deblocat și dat în circulație Lotul  3 al autostrăzii Lugoj – Deva, de 21 de km, tronson pe care guvernarea PSD o transformase în prima autostradă-muzeu din Europa. Acum se poate circula de la Sibiu la Nădlac pe cei circa 330 kilometri de autostradă, cu excepția celor 13 kilometri pe care se vor construi ecoductele pentru mamifere și care se află în procedură la nivelul CNAIR.

De asemenea, Guvernul PNL  a dat ordinul de începere a lucrărilor la tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești (40 de km, cu centuri ocolitoare la Slatina și Balș), drum pe care PSD a mimat inaugurarea lucrărilor, înainte de alegerile europarlamentare, dar care nu avea nici proiect tehnic și nici exproprierile făcute, fiind astfel doar o mare păcăleală electorală.

Pentru desfășurarea în bune condiții a Campionatului European de Fotbal, a fost emisă autorizația de construcție pentru reabilitarea clădirilor Aeroportului  Internațional Băneasa și au fost recuperate întârzierile pentru realizarea Căii ferate București Nord – Aeroportul Otopeni.

În ceea ce privește spitalele regionale, imediat după preluarea guvernării de către PNL a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene a primului spital regional din România, la Iași. Este vorba de aproximativ 500 de milioane de euro, care înseamnă bani pentru toate cheltuielile aferente proiectării, construcției, dotării și operaționalizării Spitalului Regional de Urgență Iași.

De asemenea, se estimează că în februarie vor fi semnate și cele două contracte de finanțare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Craiova.

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan,  a subliniat că: ,,Așa cum ne-am asumat în fața românilor, deblocăm marile proiecte de infrastructură care sunt așteptate de prea mult timp de către cetățeni. PSD a mimat interesul pentru investiții și pentru nevoile cetățenilor, iar acum trebuie să luăm practic de la capăt toate aceste proiecte importante pentru cetățeni.

Asta este diferența principală dintre PSD și PNL; ei promit, noi facem. Ei vin cu minciuni, noi cu soluții reale pe care le implementăm. Românii au văzut deja că ne respectăm promisiunile  asumate și că încetul cu încetul reparăm tot ce a stricat PSD în ultima vreme.”

Biroul de presă, PNL Maramureș

Previous FORȚE impresionante la Barajul Firiza pentru SALVAREA de la ÎNEC a doi PESCARI. UNUL dintre ei s-a dus la FUND. Vezi cum a decurs un AMPLU exercițiu din cadrul Conferinței “Medicina de urgență azi”
Next Video. COMISARUL Nagy, pe CONTRASENS cu bolidul și rupt de BEAT la volan. Riscă luni bune de ÎNCHISOARE și ANULAREA permisului

About author

You might also like

Comunicate 0 Comments

LANSARE. Asociația Întreprinzătorilor Maramureș va susține dezvoltarea economico – socială a județului Maramureș

 Sala de conferințe a Centrului de Afaceri Millennium III din Baia Mare a găzduit joi, 14 iunie 2018, un eveniment de lansare a unei organizații non-profit, al cărei scop este

Comunicate 0 Comments

Felician Cerneștean, secretar general PNL Maramureș: “Nu uita că motivul lui Isus ai fost tu. Paște fericit”

Învierea Domnului Isus să aducă în sufletul tău iubire și bucurie! Nu uita că destinul SAU a fost “CRUCEA”, scopul SAU a fost “DRAGOSTEA”, motivui LUI ai fost tu! Să

Comunicate 0 Comments

Se ÎNTRERUPE APA pe Babeș, Delavrancea și Europa. Vezi exact unde și în ce interval

Azi, pe 3 străzi din Baia Mare, între orele 09:00 – 14:00 se întrerupe furnizarea apei de către SC Vital SA pentru lucrări de reparații, conform tabelului de mai jos:

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply