sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

COMUNICAT. PSD își respectă promisiunile către români

COMUNICAT. PSD își respectă promisiunile către români

PSD își respectă promisiunea de a construi un mecanism fiscal-bugetar care să susțină orice companie ce produce în România și își plătește onest atât angajații, cât și taxele către stat.

                     PSD menține facilitățile fiscale pentru zone strategice ale economiei, precum construcțiile și industria IT&C și vom introduce scheme de ajutor pentru IMM-uri și pentru companiile mari. Ținta acestor măsuri este în mod special susținerea produselor cu valoare adăugată ridicată, care aduc venituri mai mari companiilor locale, implicit și mai mulți bani la buget.

                     În egală măsură însă, PSD va lua măsuri pentru protejarea milioanelor de români salariați de la stat sau privat, mai ales pe cei aflați în zona salariului minim, astfel încât angajatorii să le plătească la zi contribuțiile sociale pentru pensii si sănătate. Toate restanțele de acest tip trebuie reglate rapid, iar salariații să aibă garanția că pot beneficia de servicii medicale și că toate contribuțiile aferente pensiei sunt achitate la zi.

                     PSD va acționa pentru a pune în aplicare reformele asumate de România pentru a primi banii din PNRR, în măsura în care acestea nu devin o povară suplimentară pe spinarea românilor. Coaliția de dreapta a introdus în PNRR condiții nefericite precum scăderea pragului de impozitare la microîntreprinderi sau creșterea impozitelor locale. Din păcate, cele câteva simulări făcute de guvernul anterior, pe care miniștrii PSD le-au găsit la preluarea mandatului, sunt rupte total de realitate atât în privința valorii plafonului de impozitare pentru microîntreprinderi, cât și a cuantumului de majorare a taxelor locale. De aceea, PSD consideră că astfel de măsuri trebuie să fie suportabile atât pentru populație, cât și pentru IMM-uri, deci trebuie însoțite de compensări sau deductibilități, astfel încât impactul lor să fie atenuat.

                     Scăderea TVA-ului la 5% pentru prima locuință până la valoarea de 140.000 de euro sau aceeași cotă redusă de TVA pentru energia termică, în perioada iernii, pentru populație, școli și spitale sunt genul de măsuri pe care nu vom ezita să le luăm în continuare pentru a ajuta atât familiile tineri cu copii, cât și pe pensionari sau pe angajați cu venituri mici.

                     PSD va livra măsuri pentru a crește colectarea veniturilor la buget și a lupta contra evaziunii. Ne inspirăm din exemple de succes ale altor țări UE precum „radarul mărfurilor”, o aplicație informatică care să poată monitoriza toate TIR-urile ce aduc mărfuri în România. Factura electronică va deveni obligatorie mai ales în acele domenii unde evaziunea este majoră, la fel ca și cântărirea mărfii la livrare.

                     PSD consideră că este nevoie de mai multă solidaritate în societatea românească între cei cu venituri mari și cei care muncesc din greu, astfel încât să creștem clasa de mijloc și să asigurăm un trai decent pentru cât mai mulți cetățeni.

Biroul de presă al PSD

Previous Deputatul Călin Bota: TREI PROIECTE IMPORTANTE PENTRU MARAMUREȘ SUNT PE LISTA INVESTIȚIILOR APROBATE DE GUVERN PENTRU 2022
Next Deputatul Călin Bota: CONSILIERII PNL AU CERUT COMISIE PENTRU VERIFICAREA CONTRACTULUI DINTRE PRIMĂRIA BAIA MARE ȘI DRUSAL

About author

You might also like

Social 0 Comments

Dr. Carmen Teodora Gruiță: “TRATEAZĂ-ȚI CORECT afecțiunile GLANDEI TIROIDE”

Statisticile arată că una din patru persoane suferă de afecțiuni ale tiroidei. Ai frisoane ? Începi să iei în greutate ? Îți cade părul ? Ești tot mai obosit(ă) deși

Social 0 Comments

Propunere. Garduri vii în jurul cimitirelor

Consilierul local Simion Bizău a făcut o propunere în Consiliul Local Baia Mare prin care dorește ca cimitirele din municipiu să capete un alt aspect “Am propus în Consiliul Local

Social 0 Comments

Gabriel Zetea: PSD va reforma pensiile speciale! Rareș Bogdan își poate răcori picioarele în apă rece: jalonul din PNRR va fi îndeplinit!

Au trecut 3 ani și jumătate (imediat vor fi 4 ani de zile) de când Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL trâmbița pe toate canalele de comunicare că în 30 de zile

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply