sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Consiliul Județean Maramureș a demarat încă două proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate din județ, în valoare de 41,2 milioane de lei, prin PNRR

Consiliul Județean Maramureș a demarat încă două proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de sănătate din județ, în valoare de 41,2 milioane de lei, prin PNRR

În ședința de astăzi a Consiliului Județean Maramureș, a fost adoptat proiectul privind extinderea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, în valoare de 21.395.578,37 lei, TVA inclus, și proiectul privind modernizarea și dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în valoare de 19.867.149,41 lei, TVA inclus.

Prin aceste proiecte vor fi reabilitate și modernizate ambulatoriile ambelor unități spitalicești din municipiul Baia Mare, care se află în subordinea Consiliului Județean Maramureș.

Cele două proiecte vor fi depuse spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Un alt proiect adoptat în plenul ședinței de astăzi vizează înființarea unei linii de gardă în specialitatea Terapie intensivă la Compartimentul Terapie intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

Suplimentarea cu o linie de gardă în specialitatea Terapie Intensivă este necesară, având în vedere creșterea numărului de pacienți și a cazurilor de maximă complexitate din cadrul specialității, precum și necesitatea asigurării serviciilor medicale de calitate, care reclamă prezența medicului de specialitate în unitatea medicală.

În ceea ce privește finanțarea liniei de gardă, aceasta se va asigura din bugetul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a efectuat astăzi o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare pentru a verifica la fața locului stadiul în care se află Unitatea de Primire Urgențe, modificările și îmbunătățirile de care are nevoie această unitate care deservește aproximativ 80.000 de pacienți pe an.

În ședința Consiliului Județean de astăzi am aprobat o finanțare de  830.000 de lei pentru Spitalul Județean de Urgență și alta de 773.000 de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase, bani care vor fi folosiți atât pentru achiziționarea de dotări necesare pentru buna funcționare a unităților spitalicești, cât și pentru finalizarea proiectului de extindere a Spitalului de Boli Infecțioase.

În paralel, lucrăm la un proiect de reabilitare și reamenajare a Unității de Primire Urgențe – UPU – de la Spitalul Județean de Urgență, un proiect prin care modernizăm acest compartiment și, totodată, vom eficientiza procedura de acordare a serviciilor medicale pentru pacienți, astfel încât să reducem timpul de așteptare.

Este foarte important să investim în infrastructura medicală a județului, pentru că toți banii pe care îi investim în Spitalul Județean de Urgență, în Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare înseamnă fonduri pentru sănătatea maramureșenilor și pentru servicii medicale de cea mai bună calitate pentru pacienți”, a declarat președintele Consiliului Județean , Ionel Bogdan.

De asemenea, Ionel Bogdan a transmis că anul viitor vor fi achiziționate două autospeciale dotate cu terapie intensivă mobilă, în valoare de peste 350.000 de euro, necesare în salvarea victimelor accidentelor rutiere, de muncă, dar și a persoanelor cu afecțiuni grave care au nevoie urgentă de terapie intensivă.

Aceste proiecte sunt importante pentru creșterea calității serviciilor medicale oferite în unitățile spitalicești din Maramureș, iar dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate din Maramureș și atragerea de fonduri europene pentru implementarea proiectelor care vizează creșterea nivelului de trai în județ sunt obiectivele principale la care echipa Consiliului Județean Maramureș lucrează în fiecare zi.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous PNL: Prelungim cu încă trei luni măsura compensării prețului carburanților
Next Călin Bota, deputat PNL: La Băsești s-a inaugurat noul sediu al primăriei

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

UPDATE. Botez cu GUSTĂRI SIGILATE de inspectorii sanitari

UPDATE 16 ianuarie 2017 Revenim cu amânunte legate de botezul de duminică, 14 ianuarie a.c., de la Restaurantul Athos din Baia Mare. Botezul a fost întrerupt de faptul că mai

Actualitate 0 Comments

Deputat Gheorghe Șimon: „Incompetența ministrului liberal al Economiei, agonia României”

România se zbate în agonie din punct de vedere economic, iar repercusiunile sunt dintre cele mai grave. Gheorghe Șimon, deputatul PSD de Maramureș se alătură colegilor de partid care doresc

Actualitate 0 Comments

Cu Sfara Tours Baia Mare. CIRCUIT MAROC: MAGIA SAHAREI

✈️ Zbor din București 📆 30.09.2023 675 € / persoana INCLUS: * Zbor cu avionul București- Marrakech si retur * Transport cu autocar/minibus clasificat * 7 nopti de cazare la

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply