sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Deputatul Călin Bota, atac la primarul interimar Doru Dăncuș și la Gabriel Zetea: SE LAUDĂ cu munca altora

Deputatul Călin Bota, atac la primarul interimar Doru Dăncuș și la Gabriel Zetea: SE LAUDĂ cu munca altora

În afară de a acționa contrar intereselor băimărenilor, viceprimarul cu atribuții de primar, Doru Dăncuș, mai are o preocupare: aceea de a se lăuda cu munca altora. Adânc pătruns de prezența în Maramureș a premierului Marcel Ciolacu, Dăncuș s-a lăudat că în urma discuțiilor avute cu șeful guvernului, Baia Mare va primi aproape 32 milioane lei, sumă provenită din impozitul pe venit, care în fapt e ceva mai mica, e doar 26,43 milioane lei.


Ce a uitat să precizeze Doru Dăncuș este faptul că această sumă va ajunge în bugetul municipiului în baza negocierilor purtate de AMR – Asociaţia Municipiilor din România, condusă de Emil Boc, din care face parte desigur și Baia Mare. În cadrul discuțiilor dintre Asociația Municipiilor din România și conducerea Guvernului s-a stabilit ca 1 miliard de lei din Fondul de Rezervă Bugetară să fie repartizat către toate municipiile din țară, bani care reprezintă venitul la buget din impozitul pe venit. Discuțiile despre reglarea situației financiare a municipiilor din țară au început în Comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților, cu ministrul Marcel Boloș, odată cu dezbaterile pe bugetul anului 2024, iar deputatul PSD Gabriel Zetea ar fi putut să îl informeze corect pe Doru Dăncuș, dacă ar fi fost mai implicat, pentru că sunt vizate toate municipiile din România cărora li s-a reținut la bugetul de stat, o parte consistentă din impozitul pe venit, în fondul de rezervă bugetară la dispoziția primului ministru Marcel Ciolacu.

În anii anteriori, această parte era inclusă în veniturile bugetelor locale, doar Baia Mare pierzând, pe această formulă a PSD, 48 milioane de lei.


M-aș fi așteptat ca dl Dăncuș să fie mai incisiv și să îi ceară domnului prim ministru, așa cum au făcut alți primari de municipiu, să dea înapoi bugetului local, băimărenilor, banii reținuți din impozitele plătite de către aceștia.
Din păcate, așa cum au demonstrat de-a lungul timpului, și Doru Dăncuș, și Gabriel Zetea, sunt preocupați doar de funcții, interesele băimărenilor și maramureșenilor fiind secundare pentru ei.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous Ionel Bogdan, președinte CJ MM: Maramureșul se dezvoltă, ajungând în TOP 10 județe în ceea ce privește ritmul de creștere al PIB pe cap de locuitor
Next ȘOC! ANPC a amendat cu 5 milioane de lei cele peste 230 de magazine Mega Image, controlate

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Gheorghe Barbus este noul președinte al PENSIONARILOR PNL Baia Mare

Conferinta pentru alegeri a Comitetului de Coordonare Local OPV 3 PNL Baia Mare, organizata in 15 februarie, in Baia Mare, l-a ales cu vot majoritar, pe domnul Gheorghe Barbus (foto

Politica 0 Comments

România, încă un pas spre ADERAREA la OCDE

“România face încă un pas spre aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Am primit astăzi invitația de a face parte din Grupul de Lucru Anti-Mită și din

Politica 0 Comments

Diana ILUȚ (Sfara Tours Baia Mare) intră în BĂTĂLIA POLITICĂ. Alianța Pentru Maramureș și Alianța Pentru Baia Mare o au pe LISTE. Acceptă sau nu provocarea?

Se spune că este femeia cu cel mai mare succes în afaceri iar în domeniul său de activitate, turismul, este de departe pe primul loc. Munca asiduă și seriozitatea au

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply