sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Este OBLIGATORIE RACORDAREA la sistemul de canalizare? Răspundem CITITORILOR

Este OBLIGATORIE RACORDAREA la sistemul de canalizare? Răspundem CITITORILOR

Dorim să vă aducem la cunoștință câteva reglementări legale, reținute ca obligativități în sarcina utilizatorilor serviciilor de apă/canal, în domeniul canalizării, după cum urmează: potrivit prevederilor Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare nr. 241/2006 este obligatorie racordarea utilizatorilor la rețeaua de canalizare, acolo unde există rețea de canalizare, după cum reiese din conținutul următoarelor articole:

  • Art. 31. Pct ( 14 ) Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate, dacă aceștia nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural.
  • Art. 39. Pct ( 5 ) Constituie contravenție nerespectarea de către utilizatori a prevederilor art. 31 pct. ( 14 ) și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei.
  • Art. 40. Pct. ( 2 ) Constatarea contravenției și aplicarea sancțiunii prevăzute la art. 39 pct. (5) se face de către personalul împuternicit al Gărzii Naționale de Mediu.

Precizăm că, în localitățile unde nu există rețele de canalizare, până la realizarea lor, utilizatorii sunt obligați să colecteze apa uzată în bazine etanș vidanjabile sau ministații de epurare care sunt construite și exploatate, astfel încât să nu se aducă prejudicii mediului și stării de sănătate a populației.

Vidanjarea apelor uzate se va face de către operatorul regional sau de către un agent economic autorizat, care a obținut de la operator, acceptul privind locul și condițiile de evacuare a apelor uzate provenite din procesul de vidanjare.

De asemenea, obligația utilizatorilor de a se racorda la sistemele publice de canalizare, este reglementată și în Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, consolidat și armonizat pentru județul Maramureș, aprobat prin Hotărârea Adunării Generale a ADI – Maramureș nr.1/2013, după cum urmează:

  • Art. 150

( 1 ) Pe străzile în care există un sistem public de canalizare, toţi utilizatorii care au contract de furnizare a apei, indiferent dacă au sau nu branşament propriu, au obligaţia de a deversa apele uzate provenite din activităţile specifice fiecărui tip de utilizator numai în reţeaua de canalizare, cu respectarea prevederilor prezentului regulament.

( 2 ) Utilizatorii care se alimentează cu apă din reţeaua de distribuţie sau din surse proprii şi care sunt amplasaţi în zone unde nu există reţele de canalizare au obligaţia dotării cu bazine etanşe vidanjabile sau cu staţie de epurare compactă locală, construite şi exploatate în condiţiile impuse de autorităţile de mediu şi gospodărire a apelor competente.

( 3 ) Vidanjarea este interzisă în zonele în care există realizat un sistem public de canalizare.

Informații obținute cu sprijinul SC VITAL SA

Previous Parlamentarii PNL, deputatul Călin Bota, deputatul Florin Alexandru Alexe și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș au SALVAT CATEDRALA de lemn din Hărnicești, Maramureș
Next Pot cumpăra bilet URBIS cu APLICAȚIE? Da. Urmează pașii. Răspundem CITITORILOR

About author

You might also like

Social 0 Comments

PARTENERIAT pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice în județul Maramureș. Semnatari, ADI Maramureș, Eco Positive și The Green Project

Acest parteneriat contribuie la optimizarea și dezvoltarea serviciului de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA) de care cetățenii

Social 0 Comments

Haida, hai la Mara-Muuu! La PRODUSELE la Mara-Muuu făcute de Ferma Zootehnică Baia Mare

Detectivul de Presă ȘOC! va invită sa încercați noua gamă de produse din carne de vită fabricate sub brandul Mara-Muuu. Producătorul Ferma Zootehnică garantează calitatea, autenticitatea și gustul exceptional al

Social 0 Comments

ALDE. Legea offshore. OPERATORII din Marea Neagră vor plati IMPOZITE progresive pe VENITURILE suplimentare, în funcție de prețul gazelor

Legea offshore a fost adoptata de Camera Deputatilor cu 175 de voturi pentru. Dragnea: Nu puteam accepta ca Romania sa-si pastreze in continuare dependenta energetica de rusi Legea offshore, care

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply