sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gustări în Maramureș din Țara Chioarului. Experiență culinară de neuitat în Satul de pe Dealul Florilor

Gustări în Maramureș din Țara Chioarului. Experiență culinară de neuitat în Satul de pe Dealul Florilor

Balmoș, plăcintă împăturată coaptă pe plită sau în tigaie, pancove, pâine în cuptor și coci de mălai sunt câteva dintre bucatele pregătite cu drag de socăcițe pricepute, în cadrul evenimentului ”Gustări în Maramureș din Țara Chioarului”, care a avut loc duminică în Muzeul Satului din Baia Mare.

Nici frigul de afară nu a fost o problemă pentru oamenii prezenți la evenimentul din Satul de pe Deal, care au ”savurat” fiecare moment petrecut la atelierele de gastronomie interactive, de la pregătirea cu atenție și multă dragoste a preparatelor și până la momentul special al degustării. Aromele îmbietoare împletite cu povești și tradiții legate de gastronomia specifică Țării Chioarului, au creat cadrul perfect pentru o experiență gastronomică autentică și inedită, cum numai în Maramureș ți- e dat să trăiești.

Maramureșul este cunoscut pentru gastronomia sa bogată și tradițională, iar în cele patru țări ale județului regăsim elemente diferite, de la port popular, dans și folclor, până la bucatele puse pe mesele bogate ale maramureșenilor. Astfel că, în cadrul acestei ediții a evenimentului ”Gustări în Maramureș” am ales să prezentăm bucătăria tradițională din çara Chioarului, în care regăsim arome și bucate alese ale căror gust ne întorc pentru câteva momente în copilărie”, a declarant Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.

Și pentru că maramureșenii au fost dintotdeauna oameni harnici, gospodari, care au învățat să facă din puținul lor tot ceea ce aveau nevoie pentru traiul zilnic, nu puteau lipsi de la acest eveniment culinar îndrăgiții producători locali, care

contribuie la diversitatea și autenticitatea gastronomiei și a meșteșugurilor locale, la conservarea și promovarea tradițiilor și culturii autentice din Maramureș.

Evenimentul gastronomic ”Gustări în Maramureș” continuă în Țara Lăpușului, iar următoarea ediție va avea loc în data de 7 aprilie 2024, la Muzeul Etnografic ”Casa Lăpușeană” din Rogoz, pentru a prezenta turiștilor și tuturor celor care își doresc o călătorie în timp și o experiență culinară inedită, elemente din bucătăria specifică fiecărei țări a Maramureșului.

Biroul de presă al OMD Maramureș

Previous S-a lansat proiectul „KARPAT - Factori determinanți și oportunități pentru dezvoltarea socio-economică și spațială a regiunii Carpatice”
Next În Baia Sprie se construiește primul COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK din județul MARAMUREȘ

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Baia Mare. Se poate obține acum PE LOC sau ONLINE viza anuală pentru autorizația de funcționare

Începând cu data de 16 ianuarie 2023, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, persoanele fizice autorizate/juridice care desfășoară activități economice pe raza municipiului Baia Mare pot obține, pe loc, viza anuală

Actualitate 0 Comments

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat contractul de finanțare pentru o nouă investiție așteptată de maramureșeni: 11,2 milioane de euro pentru reabilitarea DJ 182B Baia Mare – Coaș!

În prezența reprezentanților autorităților naționale, Alexandru Soare, directorul Direcției generale dezvoltare regională și infrastructură din cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației; Cristian Haiduc – secretar de stat – Ministerul

Actualitate 0 Comments

Coduri PORTOCALIU și ROȘU pentru 15-16 iulie!

COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 15, 16 iulieFenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuatZone afectate: Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei În Maramureș și în

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply