sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Gustări în Maramureș din Țara Chioarului. Experiență culinară de neuitat în Satul de pe Dealul Florilor

Gustări în Maramureș din Țara Chioarului. Experiență culinară de neuitat în Satul de pe Dealul Florilor

Balmoș, plăcintă împăturată coaptă pe plită sau în tigaie, pancove, pâine în cuptor și coci de mălai sunt câteva dintre bucatele pregătite cu drag de socăcițe pricepute, în cadrul evenimentului ”Gustări în Maramureș din Țara Chioarului”, care a avut loc duminică în Muzeul Satului din Baia Mare.

Nici frigul de afară nu a fost o problemă pentru oamenii prezenți la evenimentul din Satul de pe Deal, care au ”savurat” fiecare moment petrecut la atelierele de gastronomie interactive, de la pregătirea cu atenție și multă dragoste a preparatelor și până la momentul special al degustării. Aromele îmbietoare împletite cu povești și tradiții legate de gastronomia specifică Țării Chioarului, au creat cadrul perfect pentru o experiență gastronomică autentică și inedită, cum numai în Maramureș ți- e dat să trăiești.

Maramureșul este cunoscut pentru gastronomia sa bogată și tradițională, iar în cele patru țări ale județului regăsim elemente diferite, de la port popular, dans și folclor, până la bucatele puse pe mesele bogate ale maramureșenilor. Astfel că, în cadrul acestei ediții a evenimentului ”Gustări în Maramureș” am ales să prezentăm bucătăria tradițională din çara Chioarului, în care regăsim arome și bucate alese ale căror gust ne întorc pentru câteva momente în copilărie”, a declarant Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.

Și pentru că maramureșenii au fost dintotdeauna oameni harnici, gospodari, care au învățat să facă din puținul lor tot ceea ce aveau nevoie pentru traiul zilnic, nu puteau lipsi de la acest eveniment culinar îndrăgiții producători locali, care

contribuie la diversitatea și autenticitatea gastronomiei și a meșteșugurilor locale, la conservarea și promovarea tradițiilor și culturii autentice din Maramureș.

Evenimentul gastronomic ”Gustări în Maramureș” continuă în Țara Lăpușului, iar următoarea ediție va avea loc în data de 7 aprilie 2024, la Muzeul Etnografic ”Casa Lăpușeană” din Rogoz, pentru a prezenta turiștilor și tuturor celor care își doresc o călătorie în timp și o experiență culinară inedită, elemente din bucătăria specifică fiecărei țări a Maramureșului.

Biroul de presă al OMD Maramureș

Previous S-a lansat proiectul „KARPAT - Factori determinanți și oportunități pentru dezvoltarea socio-economică și spațială a regiunii Carpatice”
Next În Baia Sprie se construiește primul COMPLEX DE AGREMENT AQUAPARK din județul MARAMUREȘ

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

NOU la Urbis Baia Mare: LINIA 20. Vezi DE CÂND, ce traseu vor avea autobuzele și programul acestora

S.C URBIS S.A Baia Mare anunță introducerea, începând cu data de 1 martie 2024 a unei noi linii de transport: LINIA 20. Autobuzele de pe această linie vor circula, de

Actualitate 0 Comments

Târgu Lăpuș. Florin-Alexandru Alexe, deputat: Am vizitat mai multe obiective de investiții: asfaltarea străzilor, realizată prin intermediul programului Anghel Saligny, grădinița din Răzoare, blocul cu 30 de apartamente, gradinița și bazinul de înot din Târgu Lăpuș

Pentru realizarea proiectelor necesare comunității locale, administrația liberală din Târgu Lăpuș a reușit să identifice și să atragă atât fonduri europene, cât și fonduri guvernamentale. Lucrările sunt în plină desfășurare

Actualitate 0 Comments

Promovarea turistică a Maramureșului, unul din obiectivele candidaților ALDE la Consiliul Județean

Parte integrantă a unui brand național pe care România încearcă să-l definitiveze, turismul este una dintre prioritățile candidaților ALDE la Consiliul Județean Maramureș, instituție care, fără îndoială, poate realiza mult

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply