Gustări în Maramureș din Țara Chioarului. Experiență culinară de neuitat în Satul de pe Dealul Florilor
Balmoș, plăcintă împăturată coaptă pe plită sau în tigaie, pancove, pâine în cuptor și coci de mălai sunt câteva dintre bucatele pregătite cu drag de socăcițe pricepute, în cadrul evenimentului ”Gustări în Maramureș din Țara Chioarului”, care a avut loc duminică în Muzeul Satului din Baia Mare.
Nici frigul de afară nu a fost o problemă pentru oamenii prezenți la evenimentul din Satul de pe Deal, care au ”savurat” fiecare moment petrecut la atelierele de gastronomie interactive, de la pregătirea cu atenție și multă dragoste a preparatelor și până la momentul special al degustării. Aromele îmbietoare împletite cu povești și tradiții legate de gastronomia specifică Țării Chioarului, au creat cadrul perfect pentru o experiență gastronomică autentică și inedită, cum numai în Maramureș ți- e dat să trăiești.
”Maramureșul este cunoscut pentru gastronomia sa bogată și tradițională, iar în cele patru țări ale județului regăsim elemente diferite, de la port popular, dans și folclor, până la bucatele puse pe mesele bogate ale maramureșenilor. Astfel că, în cadrul acestei ediții a evenimentului ”Gustări în Maramureș” am ales să prezentăm bucătăria tradițională din çara Chioarului, în care regăsim arome și bucate alese ale căror gust ne întorc pentru câteva momente în copilărie”, a declarant Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.
Și pentru că maramureșenii au fost dintotdeauna oameni harnici, gospodari, care au învățat să facă din puținul lor tot ceea ce aveau nevoie pentru traiul zilnic, nu puteau lipsi de la acest eveniment culinar îndrăgiții producători locali, care
contribuie la diversitatea și autenticitatea gastronomiei și a meșteșugurilor locale, la conservarea și promovarea tradițiilor și culturii autentice din Maramureș.
Evenimentul gastronomic ”Gustări în Maramureș” continuă în Țara Lăpușului, iar următoarea ediție va avea loc în data de 7 aprilie 2024, la Muzeul Etnografic ”Casa Lăpușeană” din Rogoz, pentru a prezenta turiștilor și tuturor celor care își doresc o călătorie în timp și o experiență culinară inedită, elemente din bucătăria specifică fiecărei țări a Maramureșului.
Biroul de presă al OMD Maramureș
About author
You might also like
Caz de sclavie în Germania cu victime români. Principalul suspect, tot un român. Muncitorii erau sechestraţi în camere cu mucegai, puşi să muncească 13 ore pe zi, fără plată şi hrană adecvată
Mai mulţi români au fost ademeniţi de un conaţional cu promisiuni false să vină la muncă în Germania, dar odată ajunşi acolo au fost exploataţi, fiind puşi să muncească câte
Consiliul de Strategie și Coordonare Economică al Județului Maramureș – prima întâlnire oficială
Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire a Consiliului de Strategie și Coordonare Economică al Județului Maramureș, un organism consultativ înființat de Consiliul Județean Maramureș la începutul acestui mandat, cu
Consilierii locali liberali au condiționat votul pentru buget de adoptarea amendamentelor care vizează dezvoltarea infrastructurii Băii Mari
În ședința de astăzi a Consiliului Local Baia Mare, consilierii liberali au depus o serie de amendamente la proiectul de buget, care vizează finanțarea proiectelor de infrastructură necesare pentru dezvoltarea
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!