sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan: Avem semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Maramureș

Ionel Bogdan: Avem semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noul terminal al Aeroportului Maramureș

Ieri a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea și execuția noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș, eveniment la care au participat Ionel Bogdan, Președinte Consiliul Județean Maramureș, Ing. Cătălin Vișan, Director Executiv Concelex, Dorin Buda, Director General AIMM, Ionuț Caraba, Director Dezvoltare AIMM.

Compania Concelex va proiecta și realiza acest obiectiv de investiții important pentru județul Maramureș. Este o companie cu antreprenoriat 100% românesc, care vine cu o expertiză în implementarea acestui tip de proiecte, având în portofoliu obiective de investiții în derulare, precum extinderea și modernizarea aeroporturilor “Aurel Vlaicu” din Timișoara și “Delta Dunării” din Tulcea.

Noul terminal, care va răspunde reglementărilor internaționale aeronautice, va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp. Printre dotări se află și un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare, două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona Sosiri, patru porţi de control acces manual, două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene, două ghișee check-in pentru self drop-off.

„În ultimii doi ani de zile a crescut exponențial numărul de pasageri pe Aeroportul Internațional Maramureș și ne dorim ca prin investițiile pe care le realizăm la aeroport, în valoare de peste 250 milioane de lei, să dezvoltăm infrastructura aeriană de la nivelul județului, iar aeroportul nostru să devină unul cât mai competitiv”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

Valoarea totală a proiectului este de 134,23 milioane lei, din care 95,9 milioane lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 14,67 milioane lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,25 milioane lei cofinanțare eligibilă a Județului Maramureș.

„Știm care este impactul social și economic pe care îl va aduce în Maramureș dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, iar noi ne asumăm să asigurăm calitatea construcției la cel mai înalt nivel și în termenele stabilite”, a transmis directorul executiv al companiei Concelex, ing. Cătălin Vișan.

Ionuț Caraba, director de dezvoltare a Aeroportului Internațional Maramureș, a vorbit despre necesitatea pe care o are realizarea acestui nou terminal de pasageri în dezvoltarea aeroportului, care se află într-o continuă creștere din punct de vedere al numărului de pasageri și al zborurilor efectuate.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Evenimentul a fost transmis LIVE, pe Fecebook de către Detectivul de Presă ȘOC!. Vedeți în linkul de mai jos:

https://fb.watch/kLesCOzjbX/

Previous Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ”Am participat împreună cu specialişti străini la o conferinţă internaţională având ca temă felul în care se pot îmbunătăţi mijloacele de prevenţie şi de combatere a traficului de persoane pentru exploatare sexuală, prin implementarea de politici publice comune la nivel european”
Next Gabriel Zetea: Principiile reformei pensiilor speciale agreate cu Comisia Europeană!

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Borșeni ÎNECAȚI în fum de la STAȚIA de gunoi a orașului. Vezi ce spune primarul Timiș Sorin

Detectivul de Presă ȘOC! a primit câteva fotografii de la un cititior care locuiește în cartierul gării din imediata apropiere a Stației de transfer și sortare a deșeurilor din Borșa.

Actualitate 0 Comments

Conferința Medicina de Urgență Azi a adus în Maramureș elita lumii medicale

După remarcabilul exercițiu de salvare și prezentarea unor lucrări de interes, care au avut loc în prima zi a Conferinței Medicina de Urgență AZI, evenimentul a continuat și vineri, 31

Actualitate 0 Comments

LICITAȚIE cu strigare la URBIS Baia Mare pentru DOUĂ autobuze Mercedes

Anunț privind organizarea licitației publice cu strigare în vederea valorificării unor bunuri- mijloace fixe aflate în proprietatea S.C.URBIS S.A. Baia Mare SC URBIS SA Baia Mare organizeaza licitatie publica cu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply