sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Ionel Bogdan: Proiectele pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș au susținerea premierului Nicolae Ciucă

Ionel Bogdan: Proiectele pentru extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș au susținerea premierului Nicolae Ciucă

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, se află în aceste zile într-o vizită oficială în județul Maramureș. La sosirea pe Aeroportul Internațional Maramureș a premierului, oficialii prezenți au susținut o conferință de presă pe tema proiectelor Consiliului Județean Maramureș pentru dezvoltarea, extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional Maramureș.

Consiliul Județean Maramureș are două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, și anume “Extindere și modernizare Terminal de Pasageri” și “Creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice”.

Primul proiect privind extinderea și modernizarea Terminalului de Pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș este în valoare de 30 de milioane de euro și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.

Acest proiect este în licitație publică pentru proiectare și execuție.

Un lucru important de precizat este că deși axa de finanțare pe POIM este deschisă din 2016, când am preluat mandatul de președinte al CJ Maramureș, în octombrie 2020, nu am găsit documentații pregătite pentru depunerea cererii de finanțare, care să aducă dezvoltare infrastructurii aeroportuare existente în Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan astăzi.

Al doilea proiect, privind creșterea gradului de siguranță și securitate aeroportuară va fi finanțat tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Valoarea acestui proiect este de 20 milioane de euro.

Prin acest  proiect, complementar proiectului pentru noul terminal de pasageri la Aeroportul Internațional Maramureș, vor fi achiziționate dotări necesare pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a județului.

Președintele Consiliului Județean Maramureș și-a asumat o serie de proiecte deosebit de importante pentru maramureșeni, și anume dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional Maramureș, dezvoltarea infrastructurii rutiere, infrastructurii feroviare. La nivelul Guvernului am sprijinit de fiecare dată aceste proiecte și am asigurat finanțările necesare”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă.

Ulterior, premierul României, Nicolae Ciucă, împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și cu delegația oficială au efectuat o vizită la noua fermă de pui din Mireșu Mare, realizată de producătorul de carne și preparate din carne în sistem integrat – Ferma Zootehnică – controlată de familia Lazăr din Baia Mare.

Este vorba de o investiție de 2 milioane de euro, realizată în proporție de 98%, care va fi gata în 1 ianuarie 2023, iar după 10 ianuarie ferma va fi populată. Aici se vor produce în medie 700.000 de pui de carne pe an.

Ferma Zootehnică este un exemplu de bune practici. Mă bucur să văd că în Maramureș avem oameni de succes, antreprenori implicați care își dezvoltă afacerile și oferă pe piață produse de calitate pentru maramureșeni și români”, a transmis Ionel Bogdan.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Previous Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă finanțează 503 noi investiții prin PNRR, în 358 de localități din România
Next Premierul Nicolae Ciucă: Vom  asigura finanțarea Podului peste Tisa pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții în vara lui 2024

About author

You might also like

Politica 0 Comments

IONEL BOGDAN, președinte PNL Maramureș: “Klaus Iohannis i-a asigurat pe parlamentarii europeni că România va continua lupta anticorupție”

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi, în Parlamentul European, atașamentul românilor la valorile democratice, europene. El i-a asigurat pe parlamentarii europeni că România va continua lupta anticorupție, chiar dacă există

Politica 0 Comments

Fostul deputat Cornelia Negruț deschide lista PRO România Maramureș la alegerile parlamentare

Dragi maramureșeni, Vă anunț cu bucurie că mi-am depus adeziunea la PRO România și sunt onorată să candidez din partea acestei formațiuni politice pe primul loc pe lista pentru Senatul

Politica 0 Comments

Bogdan Pop: “Vreau să revigorăm organizațiile de tineret din județ”. Tinerii PMP se pregătesc de ALEGERI

Sâmbătă, 30 iunie cu începere de la ora 13:30 vor avea loc alegerile în Organizația Județeană de Tineret a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Maramureș. Partidul strânge repede toate rândurile și

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply