sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

La propunerea senatorului Cristian Niculescu Țâgârlaș și deputaților Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe, MARAMUREȘENII din ZONELE POLUATE vor beneficia de reducerea VÂRSTEI de PENSIONARE cu doi ani 

La propunerea senatorului Cristian Niculescu Țâgârlaș și deputaților Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe, MARAMUREȘENII din ZONELE POLUATE vor beneficia de reducerea VÂRSTEI de PENSIONARE cu doi ani 

Camera Deputaților a adoptat astăzi propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (L60/2023), inițiat de parlamentarii PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, Călin Bota și Florin Alexe.

După promulgarea legii, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, respectiv în localităţile Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului, Cavnic, Băiuț şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

“Adoptarea acestui proiect de lege este un act reparatoriu, care rezolvă o problemă importantă pentru cei care au muncit și au trăit în condiții foarte grele în județul Maramureș. În continuare, iazurile de decantare din Maramureș și haldele de steril afectează sănătatea localnicilor, iar proiectul de lege va aduce puțină speranță și încredere pentru oamenii care trăiesc  în zonele  afectate și astăzi de poluare” a declarat senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, unul dintre inițiatorii legii.

“Așa cum am promis, facem dreptate pentru maramureșenii afectați de poluare. Din nefericire pentru sănătatea maramureșenilor, Baia Mare și localitățile din jurul municipiului au înregistrat un nivel ridicat de poluare, până după Revoluție, atunci când sectorul economic a suferit modificări majore”, a declarat pentru Detectivul de Presă ȘOC!, deputatul Florin-Alexandru Alexe.

Și deputatul Călin Bota ne-a dat o declarație: “Poluarea distruge sănătatea umană și calitatea vieții. Maramureșenii au fost afectați de activitatea industriei metalurgice, încurajată de regimul comunist. Avem datoria să ne arătăm recunoștința față de sacrificiul acestora și să găsim cele mai potrivite măsuri pentru a le arăta respectul cuvenit din partea întregii țări.”

Parlamentarii maramureșeni le mulțumesc tuturor colegilor deputați, din întreaga țară, care au votat această propunere legislativă.

Previous AM VOTAT proiectul de lege privind statutul ASISTENTULUI JUDECĂTORULUI, pe care l-am semnat în calitate de coinițiator

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Ionel Bogdan: ”Am încredere că săptămâna viitoare vom vorbi despre guvernul învestit al premierului Orban”

Partidul Național Liberal a anunțat în această săptămână programul de guvernare și echipa de miniștri propusă de către Guvernul Orban. România are nevoie de un nou guvern, de o echipă

Politica 0 Comments

De la: Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

Pensiile speciale, tema preferată a USR-iștilor! În frunte cu Cioloș, aceștia își închipuie că scandalul și tupeul demagogic vor ascunde și vor face uitate minciunile, incompetența și rezultatele dezastruoase ”reușite”

Politica 0 Comments

Deputatul Florin Alexe: Fondul Local a devenit disponibil pentru autorităţile locale. Se pot accesa fonduri pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri prietenoase cu mediul

Vești bune pentru comunitățile locale! Fondul Local a devenit disponibil pentru autorităţile locale. În acest mod, se pot accesa fonduri pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri prietenoase cu mediul.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply