sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” a fost selectat în cadrul programului de transformare a școlilor, „Povestea”

Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” a fost selectat în cadrul programului de transformare a școlilor, „Povestea”

Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” din Seini, Maramureş a fost selectat în cadrul Programului de transformare a școlilor, „Povestea”, dezvoltat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru cuplu.

Programul Povestea este un program unic care vine în sprijinul elevilor, profesorilor, directorilor, personalului administrativ și părinților din școlile din România, pentru transformarea acestora în comunități ale încrederii, bunătății și bucuriei.

“Participarea la acest proiect este o oportunitate pe care ne-am dorit-o mult, eu şi întreaga echipă de profesori.  Dacă nu mă înşel, suntem singurul liceu cu specific agricol din acest program, astfel că provocarea pentru toate părţile implicate este mai mare.  Beneficiari adevăraţi vor fi  cei 1300 de elevi ai noştri care , credem noi, vor vedea repede cum şcoala se transformăt în bine pentru ei”. – Mihai POP – director L.T.A. “Alexiu Berinde” Seini

Programul „Povestea” a luat naștere din dorința de a transforma școlile care sunt niște medii cu un nivel foarte mare de stres, anxietate și neîncredere, în care sănătatea emoțională și mentală sunt ignorate atât în cazul copiilor, cât și al adulților – în medii în care copiii se simt în siguranță, au încredere în forțele proprii, iar părinții și profesorii învață să fie prezenți din punct de vedere emoțional în rolurile lor și în viețile copiilor. Programul “Povestea” construiește comunități sustenabile care vor dezvolta liderii de care România are nevoie.

„În foarte multe școli procesul de predare-învățare este încă centrat în jurul profesorului. De aceea, profesorii și părinții au nevoie de sprijin pentru a învăța să răspundă nevoilor emoționale ale copiilor și adolescenților. Conduc de 7 ani școala privată Transylvania College, iar viziunea noastră este să creștem prin relații sănătoase, iar adulții din jurul copiilor sunt adevărate modele pentru copii. Am creat Wellbeing Institute și Programul <<Povestea>> pentru că ne dorim ca fiecare școală să aibă acces la aceste resurse și să se transforme în locul în care copiii învață să aibă curajul și puterea să-și asume propria viață, să se reinventeze și să fie împliniți”, spune Ruxandra Mercea, director general Transylvania College și co-fondator Asociația Wellbeing Institute.

Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” din Seini a intrat în Programul „Povestea” alături de alte 54 de unități de învățământ în urma unui proces de selecție în care au avut prioritate primele instituții de învățământ înscrise, iar existența unui grup de 2-3 școli interesate din aceeași zonă a constituit un avantaj.

„Ne bucurăm că există atât de multe școli dornice să facă o schimbare în România. Ne bucurăm să vedem că tot mai mulți directori de școli și profesori își doresc să se dezvolte pentru a susține dezvoltarea armonioasă a elevilor lor. Suntem norocoși să putem implementa programul nostru în tot mai multe școli cu ajutorul finanțărilor private, venite atât de la persoane fizice, cât și din partea persoanelor juridice, care înțeleg că investiția în educație este o investiție în viitor”, a declarat Ciprian Ghișa, co-fondator Asociația Wellbeing Institute și director școală (linia română) Transylvania College.

În primii doi ani, Liceul Tehnologic Agricol “Alexiu Berinde” din Seini va beneficia de intervențiile de bază care se adresează în principal profesorilor și echipei administrative, care vor înțelege ce trebuie să transforme în cultura clasei și în relațiile dintre ei (fie cu copiii, colegii sau părinții). Urmează un audit, ale cărui concluzii vor contura un plan de intervenții specific comunității pentru următorii doi ani. În ultimul an, reprezentanții fiecărei școli urmează să demonstreze că își doresc și pot să susțină transformarea din școală și să obțină certificarea de „Școala încrederii”. Această certificare se păstrează atâta timp cât unitatea de învățământ va reuși să susțină în continuare transformarea din școală și să contribuie la dezvoltarea altor școli din comunitate. Programul Povestea include tot ceea ce înseamnă o transformare sustenabilă: livrare – implementare – reflectare – certificare – evaluare (intervenție).

„Programul <<Povestea>> ne amintește cât de importantă este sănătatea emoțională pentru dezvoltarea fiecăruia dintre noi și pentru construirea unor comunități ale binelui și încrederii reciproce, care să evolueze constant. <<Povestea>> luptă pentru ca sănătatea emoțională și mentală să nu mai fie ignorate în școlile din România, ci să devină o prioritate în instituțiile de învățământ. Profesorii trebuie să învețe să contribuie la dezvoltarea relațiilor în comunitățile în care muncesc și trăiesc, iar părinții trebuie să li se alăture pentru a înțelege împreună ce nevoi au copiii pentru a crește sănătos”, explică Domnica Petrovai, psihoterapeut, fondator Mind Education și Școala pentru cuplu.

Mai multe detalii despre programul „Povestea” și Asociația Wellbeing Institute puteți consulta AICI.

CONTACT MEDIA

Carmen Brumă Director Strângere de Fonduri și Comunicare

carmen.bruma@wellbeing-institute.ro

Previous Ionel Bogdan și PNL obțin o victorie categorică în Maramureș
Next Fraudă la Baia Mare! Mircea Cirț solicită renumărarea voturilor!

About author

You might also like

Social 0 Comments

Vladimir Petruț, primar: “Spitalul din CAVNIC va fi cel MAI FRUMOS spital din NV României”. EXTINDERE, mobilier nou, ascensor și locuri de muncă. FINANȚARE URIAȘĂ de 10,7 milioane lei

Detectivul de Presă ȘOC! a avut dreptate. Spitalul Cavnic nu doar că nu se închide, așa cum ar fi dorit unele forțe politice malefice, dar va cunoaște o dezvoltare uluitoare

Social 0 Comments

ALDE. Norica Nicolai: “Eu cred că decizia activării Articolului 7 împotriva Ungariei este greșită”

Parlamentul European a votat miercuri începerea procedurii de sancţionare a Ungariei pentru încălcarea regulilor democratice, anunţă Reuters. După un vot tensionat, majoritatea parlamentarilor europeni au susţinut moţiunea de a activa

Social 0 Comments

România. CORONAVIRUS la 70 de MEDICI și 50 de ASISTENTE plus la infirmiere, îngrijitoare și personal AUXILIAR

Conform datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply