sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Mircea Cirț – SCRISOARE ȘOC către băimăreni: “Cu bugetul Băii Mari, de 400 mil euro, pe 4 ani, se poate construi un ORAȘ NOU”

Mircea Cirț – SCRISOARE ȘOC către băimăreni: “Cu bugetul Băii Mari, de 400 mil euro, pe 4 ani, se poate construi un ORAȘ NOU”

Într-o scrisoare adresată cetățenilor Băii Mari, consilierul local PNL Mircea Cirț le vorbește despre transparență decizională, pe care trebuie să și-o însușească atât edilul Cătălin Cherecheș cât și întreg aparatul de conducere al primăriei. Asta în primul rând, pentru că mai multe adrese ale consilierului local nu au primit încă răspuns sau sunt tărăgănate pe motive aiuritoare, inventate și penibile. Cu alte cuvinte este lipsă de etică, profesionalism existând în schimb multă miștocăreală și chiar rea voință.

Apoi, Mircea Cirț face referire la majorarea taxei de salubrizare iar la final trage concluzii. Cea mai șocantă este aceea că se poate construi un oraș nou cu bugetul pe patru ani al municipiului, de aprozimativ 400 de milioane de euro!

Detectivul de Presă ȘOC! îl provoacă pe consilierul băimărean la o discuție liberă, live, pe Facebook, pe care să o poată vedea toți băimărenii, pe temele din scrisoarea sa. Sperăm că răspunsul la această provocare să nu se lase așteptat precum răspunsurile de la primar.

În concluzia noastră Mircea Cirț devine, treptat, ceea ce a promis imediat după alegeri: că va fi un ghimpe pentru edil și aparatul executiv al primăriei, dacă lucrurile nu merg spre făgașul normal și cum nu au mers niciodată, eram curioși dacă Mircea Cirț se va ține de cuvând și deocamdată o face. Va sosi momentul, vreodată, să fie făcute lururile ca la carte și în administrația publică băimăreană? Va sosi momentul în care cineva să poată și să vrea acest lucru?

Iată întreaga scrisoare a consilierului Mircea Cirț, către băimăreni, publicată pe Facebook:

Dragi cetățeni,

Putem să reconstruim Baia Mare – cu bugetul anual al municipiului (100 Mil. Euro), în 4 ani, cu o gestionare eficientă, poți construi chiar un oraș nou. Dar gestionarea eficientă pornește de la transparență. Mă refer la întreg aparatul de conducere, nu doar la primarul municipiului Baia Mare.

Va prezint situația la zi in relația cu primăria Baia Mare

La data de 𝟭𝟬.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟬 am solicitat informații privind URBIS, conform Art. 218 si Art. 226 din codul administrativ. In loc sa primesc răspuns conform legii in 10 zile, am primit răspuns pe 𝟬𝟮.𝟭𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟬 că trebuie sa trimis solicitarea primarului. Așa că, azi am retrimis solicitarea. Va las pe dvs. sa trageți concluzii.

Am transmis secretarului Municipiului Baia Mare la data de 𝟬𝟯.𝟭𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟬 sesizarea comunicata de cetățeni, prin care iluminatul public nu este optimizat corespunzător cu perioada zilei, in vederea optimizării costurilor privind iluminatul public in oras. Sesizarea este că seara se aprind luminile prea devreme și dimineața se sting prea târziu. Nu am primit până la această dată niciun răspuns.

La data de 𝟯𝟬.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟬 am solicitat informațiile necesare analizei propunerii “Proiect de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2021”. Până la această dată nu am primit niciun răspuns.

La data de 𝟮𝟳.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟬, înaintea ședinței extraordinare convocata “de îndată”, am solicitat informații conform adresei atașate, referitoare la punctele din agenda ședinței de consiliu local ce urma sa aibă loc cu câteva ore mai târziu. Nu am primit nimic.

Am revenit cu solicitarea la data de 𝟯𝟬.𝟭𝟭.𝟮𝟬𝟮𝟬 către Dna. Pop Carmen (Dir. Economic), nu am primit nici un răspuns.

Am revenit cu subiectul la primar pe data de 𝟬𝟯.𝟭𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟬. Încă aștept răspuns.

Am fost întrebat de cetățeni, care este poziția mea privitoare la majorarea taxei de salubrizare in Mun. Baia Mare. Pentru a mă putea pronunța, voi cere mai multe informații primarului, așa încât mai întâi sa mă documentez, ca apoi in cunoștință de cauză sa mă pot pronunța. Cu siguranță ca trebuie analizate mai multe costuri care îngreunează bugetul municipiului si trebuie sa se facă reduceri semnificative. Aici pot sa sugerez câteva: reduceri de personal, reduceri de salarii, optimizarea de contracte care îngreunează balanța economică, sunt doar câteva idei ce trebuie puse in practica. Modele de bune practici sunt si pot fi puse in practica. Trebuie doar voința si interes pentru binele cetățenilor.

𝗖𝗼𝗻𝗰𝗹𝘂𝘇𝗶𝗶:

1. Transparența este o abilitate care trebuie sa si-o însușească nu numai primarul Mun. Baia Mare, dar și întreg aparatul de conducere al primăriei iar primarul trebuie sa fie exemplu de urmat in bunele practici. Legea nu trebuie speculata pentru a găsi lipsurile acesteia pentru ca binele cetățeanului este obiectivul principal! Așadar, dați dovada de 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗮𝗿𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆, stimați domni si doamne!

2. Ședințele de consiliu trebuie sa fie bine organizate și alocat timp pentru studierea documentelor. Rectificarea de buget presupune o analiză atentă așa încât consilierii să poată înțelege ce se întâmplă și să vină cu sugestii. Dominarea ședinței de către primar cu abateri de la subiect este lipsă de bun simț și o abordare neprofesională care trebuie pusă numaidecât la punct, doar suntem în vremuri civilizate.

3. Cetățenii au cerut sa poată vedea ședințele online, însă primarul cenzurează, trunchiază și transmite doar părțile elegante, care nu-i arată derapajele și gafele ce nu-i aduc cinste. Așadar, am cerut și voi susține să se transmită ședințele online complete.

4. Cu bugetul anual al municipiului, cu o gestionare eficientă, cu reduceri de costuri inutile și focus pe atrageri de investitori, in 4 ani se poate reface întreg orașul. Pe scurt, cu aproximativ 400 Mil. Euro (buget pe 4 ani), se poate construi un oraș nou!

Previous PNL a câștigat alegerile parlamentare în Maramureș
Next Parlamentarii PNL Maramureș se vor dedica proiectelor de dezvoltare a județului

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Deputatul Călin Bota: Guvernul condus de PNL a adoptat astăzi o nouă ordonanță de urgență care vizează facturile la energie

Guvernul condus de PNL a adoptat astăzi o nouă ordonanță de urgență care vizează facturile la energie, sporind măsurile de protecție a cetățenilor, firmelor și instituțiilor publice importante în fața

Actualitate 0 Comments

Deputatul PNL Călin Bota: Proiectul Autostrăzii Nordului, care va aduce dezvoltare pentru Maramureș, se află pe făgașul cel bun

Deputatul PNL Călin Bota, inițiatorul grupului parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului, a avut astăzi o nouă întâlnire cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță,

Actualitate 0 Comments

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL: Am votat în Senat proiectul de lege prin care se ajustează prețurile contractelor de achiziție publică

Finalizarea lucrărilor și investițiilor finanțate din bani publici este vitală pentru comunitățile locale și , în acest sens, am votat în Senat proiectul de lege prin care se ajustează prețurile

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply