sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Partidul ALDE România nu va fi exclus din ALDE European, potrivit preşedinteui grupului, Hans van Baale

Partidul ALDE România nu va fi exclus din ALDE European, potrivit preşedinteui grupului, Hans van Baale

 ALDE îi răspunde politicianului austriac care a cerut excluderea formaţiunii din ALDE european: “Nu e nimic iliberal în lupta împotriva abuzurilor statului paralel”

ALDE a transmis, într-un mesaj postat pe Facebook în limba engleză, că nu poate fi acuzat de iliberalism un partid care luptă pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti împotriva abuzurilor „statului paralel” format din reprezentanţi ai serviciilor secrete şi ai procuraturii.


„Pare mai degrabă iresponsabilă catalogarea drept iliberal a unui partid despre care cunoşti prea puţin. ALDE România este un tânăr partid liberal, care îşi propune să promoveze valorile liberale în România. În ultimii ani, ALDE România s-a dovedit a fi singurul apărător al cetăţenilor români care au asistat frecvent la încălcări îngrijorătoare ale drepturilor şi libertăţilor individuale prin zeci de mii de mandate abuzive de interceptare, precum şi la excesele comise de statul paralel prin protocoale secrete menite să sporească influenţa nedemocratică a serviciilor secrete”, a scris ALDE în mesajul în limba engleză postat pe pagina sa de Facebook, după ce liderul unui partid austriac a cerut excluderea ALDE din familia liberală europeană.

Potrivit punctului de vedere al ALDE, în România a funcţionat aproape 10 ani un „stat paralel” format din reprezentanţi ai serviciilor secrete şi ai procuraturii

„ALDE România este larg cunoscut ca fiind singurul partid din ţara noastră care a apărat constant drepturile şi libertăţile individuale împotriva spectrului statului paralel condus de reprezentanţi ai serviciilor secrete şi ai procuraturii. Această structură obscură a funcţionat timp de aproape un deceniu, complotând şi eliminând sistematic politicieni indezirabili, judecători care nu se supun unor ordine, oameni de afaceri independenţi şi persoane care gândesc liber, cu scopul de a controla instituţiile democratice din România şi de a transforma statul de drept într-un instrument coercitiv al statului, similar cu practicile fostei Securităţi. Nu putem permite ca România să fie guvernată de instituţii ilegitime şi nedemocratice construite pe moştenirea perioadei comuniste. Nu este nimic iliberal în acest lucru”, a transmis ALDE.

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a punctat că susţine dreptul cetăţenilor la proteste dar condamnă violenţele

„În activitatea noastră, ne-am bazat întotdeauna pe sprijinul cetăţenilor, inclusiv pe sprijinul a jumătate de milion de români care a manifestat în Bucureşti, în iunie 2018, împotriva abuzurilor instituţiilor de forţă. Spre deosebire de acea manifestaţie paşnică, protestele recente au generat, în mod regretabil, violenţe. Ca partid liberal, ALDE îşi exprimă public sprijinul ferm pentru dreptul fiecărui cetăţean de a protesta şi condamnăm fără echivoc toate formele de incitare şi de violenţă”, potrivit sursei citate.

Formaţiunea conchide că şi-a îndeplinit datoria de partid liberal

„Statistici alarmante arată că România figurează pe primul loc în Uniunea Europeană în topul încălcării drepturilor cetăţeneşti. Pe cale de consecinţă, ALDE România şi-a îndeplinit datoria, ca partid liberal care preţuieşte libertatea şi drepturile fundamentale, prin acţiuni transparente şi constante şi prin orice mijloace, inclusiv cele parlamentare, de a preveni şi a lupta împotriva oricărei forme de abuz. Dacă doamna Beate Meinl – Reisinger crede că abuzurile instituţiilor de forţă din România sunt caracteristice unei democraţii sănătoase, atunci probabil că se referă la o formă de guvernământ diferită de cea la care aspirăm cu toţii”, a mai precizat partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat marţi, la solicitarea MEDIAFAX, că situaţia din România urmează să fie discutată în Biroul partidului ALDE care se va reuni pe 7 septembrie la Bruxelles

“Urmărim cu multă atenţie situaţia din România. La jumătatea lunii mai 2018, Biroul partidului ALDE a organizat o misiune la Bucureşti şi a avut o serie de întâlniri cu interlocutori. S-a descoperit că toate părţile sunt de acord în principiu asupra necesităţii revizuirii legislaţiei judiciare, în timp ce mulţi sunt de acord că legislaţia judiciară din România funcţionează şi desfăşoară activitatea independent de influenţele politice. Din nefericire, ţara suferă din cauza unui nivel înalt de cazuri de corupţie în spectrul politic. În timp ce multe acuzaţii sunt justificate şi au condus la condamnări, există şi multe cazuri în care acuzaţiile iniţiale par a fi motivate politic şi au condus la achitări. Partidul ALDE va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia şi va reanaliza tema în perspectiva celei mai recente evaluări a Comisiei de la Veneţia, din cadrul Consiliului Europei, după trecerea verii. Situaţia din România va fi discutată de Biroul partidului ALDE în cursul întâlnirii din 7 septembrie, de la Bruxelles”, a precizat purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen,într-un răspuns oferit, marţi.

ALDE România nu va fi exclus din ALDE European

 

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat, marţi, că a discutat cu preşedintele grupului ALDE european, Hans van Baalen (foto), şi „nu se pune problema” excluderii partidului din grupul european, aşa cum a solicitat preşedintele partidului austriac NEOS, Beate Meinl-Reisinger. Beate Meinl-Reisinger, liderul partidului austriac liberal NEOS, membru al grupului european ALDE, a cerut, în contextul situaţiei politice din România, excluderea partidului ALDE din România din grupul european Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE). Jandarmii au intervenit în forţă, pe 10 august, cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, în Piaţa Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflaţi în faţa sediului Executivului. Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

 

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș

 

Previous ALDE Maramureș. Călin Popescu-Tăriceanu face apel la liderii politici ”să lase deoparte îndemnurile la violenţă”
Next Ionel Bogdan, președinte PNL MARAMUREȘ: "DEZASTRU pe piața muncii din țară. Lipsește forța de muncă"

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

ALDE Maramureș: De la statul de drept la statul de drepți al Poliției Române în fața clanurilor interlope

În România „normală și educată” a președintelui Iohannis, statul de drept s-a transformat în „statul de drepți” al Poliției în fața clanurilor interlope și de crimă organizată. Așa se face

Uncategorized 0 Comments

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș: “Inițiativa celor 3 Mări poziționează România ca un lider important la nivel regional. Succesul se datorează președintelui Klaus Iohannis”

Summit-ul de la București al Inițiativei celor 3 Mări poziționează România ca un lider important la nivel regional, iar acest succes se datorează președintelui Klaus Iohannis care, în ciuda divergențelor

Uncategorized 0 Comments

Senatorul Țâgârlaș: Am votat proiectul de lege care completează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții

Am votat proiectul de lege care completează Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Prin adoptarea acestui act normativ, s-a creat un cadru legal pentru executarea lucrărilor de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply