sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Președintele Klaus Iohannis și-a lansat joi candidatura la alegerile prezidențiale: ,,Reconstrucția statului român e o urgență”

Președintele Klaus Iohannis și-a lansat joi candidatura la alegerile prezidențiale: ,,Reconstrucția statului român e o urgență”

Președintele Klaus Iohannis și-a lansat joi candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă, în prezența celor peste 3500 de liberali participanți la Consiliul Național al partidului,  asumându-și ca obiectiv național construirea unei Românii funcționale, a unei Românii puternice.

În discursul său, Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa guvernării social-democrate, despre care a spus că a eșuat pe plan economic, legislativ și al protejării propriilor cetățeni.

În acest context, președintele a vorbit și de cazul Caracal, subliniind  că evenimentele tragice petrecute recent arată  dezastrul provocat statului şi cetăţenilor români de politica falimentară a social-democraţilor.

Președintele le-a propus liberalilor ca parteneriatul preşedinte – PNL să devină „nucleul care va cataliza toate energiile”, astfel încât România să devină un stat funcţional.

„Vă propun ca parteneriatul preşedinte – PNL să devină nucleul care va cataliza toate energiile astfel încât România să devină un stat funcţional, cu instituţii eficiente în slujba cetăţeanului.”, a afirmat el.

Klaus Iohannis a subliniat și faptul că va fi nevoie de foarte multă muncă pentru ca viziunea sa să fie implementată, dar a asigurat că este și viziunea “întregii Românii” și a unei “întregi generații”.

,,Pe 26 mai am primit cel mai important mesaj din partea oamenilor. Românii cinstiţi aşteaptă ca statul să funcţioneze pentru ei, vor autostrăzi, vor egalitate de şanse şi acces la o educaţie de calitate. Nu există un buton magic care odată apăsat ar reseta statul român. Cel mai important aliat pe care îl avem este cetăţeanul român. Eu vreau să facem România puternică. Reconstruţia statului român e o urgenţă.”, a subliniat președintele Iohannis.


Șeful statului a precizat că România poate deveni puternică și funcțională cu două condiții: reconstrucția statului român pe fundamente corecte și o economie sănătoasă.

„Pentru succesul dezvoltării României este obligatoriu să asigurăm un mediu public funcțional, orientat către cetățean și un mediu privat competitiv. Reconstrucția statului român este o urgență. Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar ca un refugiu pentru incompetenți și clienți politici.(…) O altă componentă esențială dezvoltării României este mediul privat. Cât timp nu încurajăm inițiativa privată și investițiile, nu putem vorbi cu adevărat de prosperitatea pe termen lung a românilor. Trebuie să încetăm să mai tratăm companiile private ca pe niște dușmani ai țării, așa cum fac PSD și ALDE, iar finanțele publice și politicile economice vor trebui îndreptate.”, a subliniat Iohannis. 


De asemenea, președintele a promis că va construi o nouă majoritate, în urma votului la alegerile parlamentare, fie că vor fi la termen sau anticipate, o majoritate care să aibă în prim plan toate priorități legate de normalizarea României, o majoritate pro-europeană, care să susțină lupta împotriva corupției. 

„PSD a dovedit că este incapabil să facă toate aceste lucruri și trebuie să plece”, a mai spus el. 

Liberalii cred în victoria lui Klaus Iohannis

Președintele PNL, Ludovic Orban, a subliniat de asemenea că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, are toate atuurile pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

În opinia sa, alegerea, pentru un nou mandat, în funcţia de preşedinte a lui Klaus Iohannis „reprezintă temelia pe care putem construi trainic o Românie normală, o Românie în care fiecare dintre noi vrem să trăim”.

Proaspăt ales prim-vicepreședinte al PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că, în prezent, PNL nu are nevoie de niciun aliat.

„Nu avem nevoie de nimeni decât de dumneavoastră şi de români, nu avem nevoie de niciun aliat astăzi, aliaţi îi avem pe bunul Dumnezeu şi poporul român. În jurul PNL şi pe condiţiile PNL se va face următoarea guvernare. Alegerile prezidenţiale sunt cheia viitoarelor alegeri.”, a mai spus Rareș Bogdan.

Ionel Bogdan: ,, Am convingerea că președintele Iohannis poate construi România funcțională”

La Consiliul Național a participat și o delegație numeroasă de liberali maramureșeni. Ionel Bogdan, președintele  PNL Maramureș crede în victoria președintelui Klaus Iohannis și a proiectului de reconstrucție a țării propus de candidatul liberalilor.

,,Avem nevoie de reconstrucția instituțiilor țării, avem nevoie ca cetățenii să aibă din nou încredere în stat și am convingerea că președintele Klaus Iohannis poate să facă acest lucru, poate construi România normală, România funcțională. Începând din 10 august vom începe și în Maramureș strângerea de semnături pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis și sunt convins că și la aceste alegeri, la fel ca la cele europarlamentare, vom ieși învingători, iar pe 24 noiembrie seara vom sărbători câștigarea alegerilor prezidențiale.”

Previous ARDEM de căldură. Se anunță NOPȚI TROPICALE în Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Satu Mare. Noaptea nu va fi sub 20 de grade Celsius!
Next Mâine, VÂNT, VIJELII, PLOI torențiale și GRINDINĂ!

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Cum face PSD campanie. Dezvăluirile lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România Normală este o Românie în care PSD nu se regăseşte nici în conducerea statului, nici în conducerea judeţelor. El a acuzat PSD că

Politica 0 Comments

Asistăm din ce în ce mai des la situații în care multe cluburi sportive ajung în insolvență din lipsa viziunii manageriale și a resurselor financiare precare

Sportul înseamnă sănătate, iar pentru ca activitatea sportivă și performanța să rămână o opțiune pentru cei care aleg această carieră am susținut propunerea legislativă inițiată de deputatul maramureșean Brian Cristian

Politica 0 Comments

Pumnul în gură este noua politică a PSD în Parlament. Rectificare bugetară, fără avizul CSAT

Asaltul PSD la democrație nu s-a încheiat cu episodul nefast al evenimentelor violente din 10 august. Acum acest asalt continuă la nivelul instituțiilor. Ziua de ieri merită să rămână în

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply