Protest în Piața Victoriei: Silvicultorii amenință cu greva generală dacă nu le sunt soluţionate revendicările. Care sunt cerințele lor
Sindicatele din silvicultură protestează, miercuri, în fața Ministerului Mediului, cerând soluționarea urgentă a revendicărilor lor, inclusiv revenirea asupra reducerii salariilor cu 25% și protejarea drepturilor din statutul personalului silvic. Sindicaliștii vor discuta cu reprezentanții Guvernului și Ministerului Mediului, însă, în cazul în care cerințele nu sunt îndeplinite, ei amenință cu organizarea unor acțiuni de protest și o posibilă grevă generală.
„O delegaţie formată din zece protestatari va participa, în jurul orei 13:00, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Cancelariei Prim-Ministrului, cu consilierul responsabil pentru relaţia cu sindicatele, cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor.
În situaţia în care, după protestul de astăzi, nu vom reuşi să rezolvăm problemele stringente, cu siguranţă o să ne revedem, din nou, aici, în Piaţa Victoriei.



Colegii noştri fac presiuni asupra structurilor sindicale pentru a organiza şi o grevă generală. Vom decide împreună ce este mai bine de făcut”, a menţionat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Silva”, Silviu Geană, pentru Agerpres.
Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii cu autorităţile se va discuta despre problema diminuării salariilor silvicultorilor cu 25% în anul 2025, tăierea drepturilor din statutul personalului silvic, a cotei de lemn de foc pentru personalul silvic, reorganizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, lipsa dialogului social. Totodată, sindicaliştii vor solicita deblocarea de la bugetul statului a sumelor necesare pentru administrarea pădurilor statului.
„Sunt peste 150 de milioane lei cu care Guvernul este dator la Regia statului, pentru ceea ce înseamnă administrarea parcurilor naturale, cailor de rasă şi pentru paza pădurilor private, pentru care statul alocă sume de la bugetul de stat sub forma unei scheme de ajutor. De asemenea, solicităm modificarea Codului silvic pentru eliminarea acelor procente de lemn fasonat. S-au introdus două praguri, 50% din 2025, 70% din 2030 (obligativitatea ca lemnul recoltat din proprietatea publică să fie valorificat, din depozite, ca lemn fasonat în proporţie de cel puţin 50% în anul 2025 şi de cel puţin 70% începând cu anul 2030, n.r.).
Ministerul Mediului şi Guvernul vor cânta prohodul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva pentru că nu te poţi încărca niciodată cu costuri pe care nu le vei putea recupera. Lemnul trebuie să fie vândut pe piaţa liberă, unde se întâlneşte cererea cu oferta, nu prin reglementări stupide făcute de politicieni care nu au vândut în viaţa lor un metru cub de lemn”, a menţionat sindicalistul.
Sursa digi24.ro
About author
You might also like
Ai nevoie de serviciul de VIDANJARE? Iată cât costă/oră și ce trebuie să faci. Răspundem CITITIRILOR
Contractul de vidanjare este un document oficial încheiat între S.C. VITAL S.A. şi utilizator. În baza acestui document, la cererea solicitantului, S.C. VITAL S.A. efectuează, contra cost, operaţiunea de vidanjare și
DNA – TRAFIC de INFLUENȚĂ și participație improprie la infracțiunea de SPĂLARE a BANILOR
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.Ș.L., persoană fizică fără calitate specială, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de
O ECHIPĂ de nota 10! VICTORIE binemeritată pentru ACS Fotbal Feminin Baia Mare împotriva ACS Atletic Drobeta
ACS Fotbal Feminin Baia Mare a întâlnit astăzi, 13 octombrie, echipa ACS Atletic Drobeta într-un meci din etapa a IV-a, desfășurat pe Stadionul „Viorel Mateianu”, începând cu ora 11:00. Partida
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!