sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

PSD ELIMINĂ PIEDICILE din calea marilor investiții în infrastructură

PSD ELIMINĂ PIEDICILE din calea marilor investiții în infrastructură

La inițiativa ministrului PSD al Transporturilor, guvernul a modificat prin OUG legea achizițiilor publice. Va crește, astfel, viteza de realizare a investițiilor în infrastructura publică și implicit se utilizează la maximum finanțarea din banii europeni, indiferent că e vorba de PNRR sau de fonduri structurale. Până acum 80 la sută din timpul alocat unui proiect era consumat de birocrație; dacă un contract se rezilia era nevoie de aproximativ doi ani pentru relua proiectului.

Principalele modificări legislative vizează:

– reducerea termenelor pentru eliberarea aprobărilor și a avizelor de către autoritățile locale. Acesta va fi cuprins între 7 și maximum 15 zile. Dacă autoritatea centrală sau locală nu a eliberat actul în această perioada, cererea se consideră a fi aprobată.

– se elimină contestațiile nejustificate și șantajul antreprenorilor care după semnarea contractelor nu se mobilizează și nu respectă termenele contractuale. În cazul rezilierii unui contract, lucrările vor putea fi continuate cu antreprenorul clasat pe locul 2, fără a mai fi organizată o nouă licitație.

– actualizarea costurilor pentru a acoperi creșterea prețurilor la materiale de construcții și energie va fi inclusă în clauzele contractelor cu termen mai mare de 6 luni.

– interdicția de a mai participa la licitații pentru constructorii incorecți, care nu respectă graficele intermediare de execuție stabilite la 90 de zile pe baza unor certificate. Se emit certificate intermediare privind stadiul de execuție, din 90 în 90 de zile; dacă lucrările nu avansează constructorii vor fi notificați doar de 3 ori, înainte de reziliere, după care se poate intra în procedură de licitație fără publicare.

– ofertele trebuie să reprezinte minim 80% din valoarea estimată de beneficiar, pentru descurajarea constructorilor care vine cu oferte subdimensionate pe care nu le pot onora după ce câștigă licitația.

Previous Deputatul PNL, Florin-Alexandru Alexe: Am discutat cu Wilfred Wallbrecht, primarul orașului Essligen, despre investițiile făcute în tehnologii de ultimă generație pentru hidrogen
Next Ziua în care SINDROMUL DOWN a fost învins e în fiecare zi. Un PARALIMPIC cu această afecțiune, VICEPRIMAR pentru o zi. Află ce vrea “vicele”

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Cornelia Negruț, președinte ALDE Maramureș: ”RUPEREA coaliției PSD-ALDE, mesaj SCOS din context și DISTORSIONAT”

Mai multe posturi naționale de televiziune au vorbit în ultimele zile despre rupereacoaliției de guvernare PSD-ALDE, transmițând chiar un mesaj al președintelui Călin Popescu Tăriceanu referitor la acest aspect. La

Politica 0 Comments

Proiect PNL. ALOCAȚIILE copiilor să se INDEXEZE cu rata INFLAȚIEI

După ce am reușit dublarea alocațiilor pentru copii, în ciuda opoziției PSD și ALDE, PNL susține acum în Parlament un proiect de lege prin care alocațiile se indexează anual cu

Politica 0 Comments

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că motivul pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult şi nu a reuşit să scape de comunism ”se numeşte PSD”

Preşedintele Klaus Iohannis a primit premiul ”Victoria normalităţii”, la gala ”Femeile liberale premiază excelenţa”, desfășurată la Sibiu la ințiativa Organizaţiei Femeilor Liberale şi a PNL Sibiu. În discursul ţinut în

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply