sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

PSD Maramureș: Reabilitarea DN 18 B între Cernești și Târgu Lăpuș a fost blocată de PNL

PSD Maramureș: Reabilitarea DN 18 B între Cernești și Târgu Lăpuș a fost blocată de PNL

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș se declară foarte revoltat de faptul că, de aproape un an de zile, de când guvernarea a fost preluată de către reprezentanții PNL, lucrările pe drumul national DN 18B, care face legătură între Baia Mare și Târgu Lăpuș au fost oprite complet. Drumul a fost reabilitat, sub Guvernul PSD, până la Cernești, iar din luna noiembrie 2019 nu s-a mai continuat deloc.

”Până în anul 2016, adică vreme de 24 de ani, Consiliului Județean Maramureș a fost condus, exclusiv, doar de reprezentanți de dreapta, de cei care astăzi se regăsesc în PNL.  Sub conducerea mea, din 2016 și până în 2020, adică în numai patru ani, am reușit să reabilităm de patru ori mai mulți kilometri de drum județean decât cei de la PNL. Dacă PNL-iștii, în 24 de ani, au reabilitat 56 de km de drum din cei aproximativ 800 de km de drum județean pe care îi are județul, din 2016 și până în 2020 am obținut finanțare și am pornit reabilitarea a aproximativ 200 de km de drumuri în Maramureș. Tocmai această sfidare la adresa noastră, a maramureșenilor, dar și a celor care ar fi putut să ne viziteze, a făcut ca județul să nu fie atât de căutat de către turiști. Pentru că și cei care veneau spre noi din alte părți ale țării, după ce își stricau mașina pe Valea Izei sau pe Valea Ruscovei, dar și în Țara Lăpușului, Țara Codrului și Țara Chioarului, nu mai voiau să revină. Și acest con de umbra în care am fost ținuți, ca și județ, se datorează celor de dreapta, care un singur lucru știu să facă când ajung la putere: să taie investiții”, a subliniat copreședintele Coaliției pentru Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD pe domeniul infrastructură și președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a precizat faptul că, anul trecut, după foarte mult timp, instituția județeană a reușit să obțină reabilitarea un drum foarte important, DN 18 B, respectiv ultimul drum național nereabilitat în județul Maramureș. ”Odată ce a căzut Guvernul PSD și a venit Guvernul PNL, în toamna trecută, toate lucrările au fost oprite, pentru că cei la PNL au alocat 0 lei pentru a continua reabilitarea drumului din Cernești și până în Târgu Lăpuș. Fiind un drum național, acesta se află în administrarea Ministerului Transporturilor, iar astăzi, ministrul Transporturilor este de la PNL. Dacă ne întrebăm ce au reușit să facă reprezentanții PNL, în Maramureș, în această perioadă, răspunsul e simplu: au reușit să oprească reabilitarea ultimului drum național nereabilitat în județ, DN 18 B. Că tot e campanie electorală, recomand locuitorilor din Țara Lăpușului ca atunci când văd vreun penelist că vine în zonă, să îl întrebe de ce nu alocă bani pentru reabilitarea DN 18 B, de la Cernești la Târgu Lăpuș”, a precizat șeful președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș.  

Gabriel Zetea a amintit și despre noile proiecte și indicatorii tehnico-economici depuși pentru reabilitarea a încă 117 km de drum județean, pe fonduri europene, care au fost aprobați, recent, într-o ședință a Consiliului Județean. Unul dintre drumurile propuse pentru reabilitare, tot un drum în Țara Lăpușului, este cel care face legătura, în continuare, de la Rogoz înspre Lăpușul Românesc, Strâmbu Băiuț, până la Cavnic peste Rotunda. ”Am trimis documentația la Ministerul Transporturilor iar răspunsul primit a fost că nu este oportun să reabilităm, din fonduri europene, 35 de km de drum județean în Țara Lăpușului. Eu îl invit pe acest ministru PNL-ist să vină în Maramureș, să vadă problemele pe care le avem și să ne spună, privindu-ne în ochi, de ce alege PNL să blocheze proiectele de drumuri în județul nostru?”, a conchis Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș și copreședinte al Coaliției pentru Maramureș.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMUREȘ, cod mandatar financiar 21200019

Previous Premierul Ludovic Orban a venit în Maramureș la lansarea candidaților PNL
Next ALDE susține majorarea pensiilor cu 40%

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Gheorghe Șimon (PSD): Portofoliul de la Economie, un eșec liberal de proporții: “Fiecare zi în plus cu Năsui la Economie înseamnă câte 100 de milioane pierderi pentru firme”

Succesul unei guvernări se măsoară în bunăstarea, gradul de educație și în starea de sănătate a populației. Toate acestea sunt direct conectate cu profesionalismul și competența celui carese află în

Politica 0 Comments

George Moldovan, secretar general PMP Maramureș: “Alegerea lui Bogdan Pop în funcția de vicepreședinte al Departamentului pentru Politici Publice a OT PMP România ne onorează pe toți dar îl și obligă la mai mult”

De curând s-a desfășurat la București, Congresul Național al Organizațiilor de Tineret ale Partidului Mișcarea Populară (OT PMP). Cu această ocazie, Marius Lucian Lupu, președintele Organizației de Tineret Iași a

Politica 0 Comments

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș: Viktor Orbán să se ocupe mai mult de funcționarea instituțiilor statului ungar și mai puțin să îi facă jocurile lui Putin

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș atrage atenția asupra faptului că transportatorii români au în continuare probleme la vama Petea, autoritățile maghiare provocând întârzieri în trecerea mașinilor, generând pierderi economice importante

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply