Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet  a avut o prezență record anul acesta

Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet a avut o prezență record anul acesta

Tineretul Național Liberal Filiala Maramureș a organizat în acest an cea de-a XII-a ediție a Școlii Politice ”Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet. Deschiderea a avut loc vineri în cadrul unei atmosfere pline de emoție și recunoștință pentru tot ceea ce înseamnă comemorarea celor care au luptat pentru România de astăzi, pentru valori și pentru democrație.

Prezenți la evenimentul de deschidere a Școlii Politice, Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Robert Sighiartău, secretar general PNL, Mara Mareș, președinte TNL, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, alături de gazdele locale ale evenimentului: Gabriel Ștețco, președinte TNL Maramureș, și Daniela Onița Ivașcu, președinte PNL Sighetu Marmației, au discutat despre importanța organizării acestei școli an de an, ducând astfel din generație în generație memoria vie a celor care au scris istoria României.

Ionel Bogdan:” Mă bucur să văd și anul acesta mulți tineri liberali la Școala Politică ”Gheorghe I. Brătianu” și mă bucur că au venit și membri din executiv, din conducerea partidului, pentru că e important să aducem în același loc trecutul, prezentul și viitorul partidului nostru.

Pentru liberali, Sighetul e un loc în care ne conectăm cu trecutul nostru, cu valorile liberale și cu principiile pentru care au luptat și s-au sacrificat înaintașii noștri.”

Robert Sighiartău:” Memorialul de la Sighet este o școală a valorilor pentru generațiile care s-au născut după 1989. Este educația memoriei bazată pe valorile și principiile celor pe care comuniștii au vrut să-i extermine. Este vorba despre elita României. Pentru că la Sighet au adus în pușcărie o parte a elitelor țării, cu program de distrugere fizică și psihică.”

Mara Mareș:” Școala Memorială ”Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet este cea mai veche și cea mai frumoasă tradiție de astăzi a Tineretului Național Liberal, iar faptul ca această Școală se află la a XII-a ediție este meritul mai multor generații din cadrul PNL, pentru că cei care au pus bazele Școlii se află astăzi la seniori.

Vreau să vă mulțumesc că sunteți atât de mulți astăzi, prezența de anul acesta este una record la Școala de la Sighet, iar meritul acesta se datorează a unei organizări și implicări foarte bune a colegilor noștri de la TNL Maramureș, Gabriel Ștețco și Ioana Marincaș.”

Lucian Bode:” Îmi face o deosebită placere să particip la lucrările Școlii Memoriale de la Sighet, o școală cu tradiție care insuflă tinerei genererații liberale valorile și principiile liberalismului promovate și apărate de-a lungul anilor de către oameni politici puternici, ghidați de principii de neclintit.”

Școala Memorială de la Sighet s-a desfășurat pe durata acestui sfârșit de săptămână, cuprinzând multe activități și seminarii printre care vizita la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, iar astăzi cei prezenți au depus un omagiu în memoria celor care au luptat pentru România de astăzi la Cimitirul Săracilor din Sighet.

Prezent astăzi la depunerea coroanelor, Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a discutat despre importanța transmiterii tradiției mai departe, an de an, pentru că doar așa generațiile viitoare nu-i vor uita pe cei care au pus bazele României moderne.

Biroul de presă PNL Maramureș

Previous CORONAVIRUS. Prefectul de Maramureș ține la SECRET 3 LOCAȚII pentru CARANTINARE în Maramureș! Au fost SUSPENDATE deplasările în Italia a mai multor elevi. Află situația din județ
Next MOMENTE deosebite de la cele DOUĂ manifestări legate de Ziua DEZROBIRII RROMILOR din Principatele Române

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Dan Ivan, RECONFIRMAT PREȘEDINTE USR Maramureș

În urma votului, domnul Dan Ivan a fost reconfirmat in funcția de președinte al Filialei județene, iar pentru funcțiile de vicepresedinți au fost investiți cu votul colegilor: Ionel Cătălin Nasui, Claudiu Pop, Felix Barcsy, Ionut Sandor, Inge

Politica 0 Comments

DEPUTATUL Adrian Todoran răspunde ATACURILOR primarului Cătălin Cherecheș

Constatăm cu stupoare atitudinea primarului băimărean Cătălin Cherecheş, care mai nou lansează atacuri nefondate la adresa opoziţiei din Consiliul Local, după ce anumite proiecte de hotărâre iniţiate de acesta au

Politica 0 Comments

Pus în GENUNCHI de ANI. Fostul VICEPRIMAR Sorin Vasile Bizău din Bogdan Vodă a fost declarat INCOMPATIBIL

Fostul viceprimar din Bogdan Vodă, Sorin Vasile Bizău a fost declarat INCOMPATIBIL prin sentința definitivîă a Curții de Apel Cluj, Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, pronunţată în şedinţă

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply