sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș cere miniștrilor de Externe și Interne ai Guvernului României să rezolve problemele transportatorilor apărute la vămile cu Ungaria

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș cere miniștrilor de Externe și Interne ai Guvernului României să rezolve problemele transportatorilor apărute la vămile cu Ungaria

Senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș a solicitat miniștrilor Bogdan Aurescu și Lucian Bode, să facă toate demersurile necesare pentru rezolvarea problemelor apărute la granița de Vest a României, unde transportatorii români au parte de întârzieri majore produse de funcționarea necorespunzătoare a activității vamale și poliției de frontieră maghiare.

În interpelările trimise celor doi miniștri, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a subliniat că activitatea de transport marfă către Vestul Europei este perturbată, autovehiculele fiind obligate să aștepte nejustificat la punctele de trecer a frontierei Republicii Ungaria, uneori și până la 10-12 ore, din cauza modului defectuos de funcționare al sistemului informațional de evidență introdus în noiembrie 2021 în activitatea poliției de frontieră a statului maghiar, dar și din cauza utilizării abuzive a procedurilor privind verificarea autocamioanelor românești care tranzitează punctele vamalale statului vecin.

Consider că pentru autoritățile statului român activitatea economică trebuie să constituie o prioritate majoră, în special în contextul dificil generat de pandemia Covid-19, fiind imperios necesar ca activitatea de transport marfă către Europa să decurgă în cele mai bune condiții posibile iar pentru atingerea acestui deziderat Guvernul României și ministerele de resort trebuie să manifeste implicare și responsabilitate maximă”, a precizat senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Întârzierile transportatorilor se produc cu precădere în vămile Nădlac I și Nădlac II,  afectând major firmele de transport care au contracte asumate și termene ferme de respectat.

“Suntem țară membră a Uniunii Europene, motiv pentru care la toate trecerile de frontieră trebuie să beneficiem de un tratament egal cu transportatorii din alte țări UE  iar Ungaria să dispună măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru funcționarea operativă și corectă a activității de la frontierele sale cu România” a solicitat Cristian Niculescu Țâgârlaș în interpelările trimise ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu și ministrului afacerilor interne Lucian Bode.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu Țâgârlaș

Previous Gabriel Zetea, deputat PSD: La mulți ani, Maramureș! La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!
Next De la: Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Pensiile speciale, minciuna preferată a USR-iștilor”

About author

You might also like

Actualitate 0 Comments

Linii de autobuz DEVIATE de AZI până LUNI

În perioada miercuri 21.09.2022, ora 5:00 – luni 26.09.2022, ora 24:00 , datorită blocării bulevardului Unirii(între b-dul. Traian și b-dul. Republicii) se deviază circulația autobuzelor astfel: – Linia 40 (METRO)

Actualitate 0 Comments

Cornelia Negruț (PRO Romania): Ministrul Tătaru trebuie să-și dea demisia de onoare, cu guvern cu tot!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi, iar coordonarea acestora ar trebui să revină la Ministerul Sănătăţii. Acesta a mai adăugat

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply