sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Video. UNIC în MARAMUREȘ. DEFIBRILATORUL care-ți VORBEȘTE cum să oprești împreună cu el un STOP CARDIO-RESPIRATOR, realizare a lui Vasile Vlașin și Părinți Salvatori

Video. UNIC în MARAMUREȘ. DEFIBRILATORUL care-ți VORBEȘTE cum să oprești împreună cu el un STOP CARDIO-RESPIRATOR, realizare a lui Vasile Vlașin și Părinți Salvatori

Azi am fost martorii unui eveniment unic, de o emoție profundă. Un defibrilator extern, complet automat, a fost montat pe peretele exterior, precum un bancomat, chiar la intrarea în clădirea Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Baia Mare.

Este vorba de un aparat mic, cât o gentuță de mână, dar care poate salva vieți în orice clipă. Este destinat publicului larg și practic oricine îl poate lua pur și simplu din locul său amplasat în perete și să acorde cu el primul ajutor în caz de stop cardiac.

Defibrilatorul este supravegheat video iar la deschiderea gemulețului, se pornește o alarmă de semnalizare a folosirii defibrilatorului care nu trebuie însă să-i sperie pe potențialii salvatori.

Specialiștii le recomandă celor care îl vor folosi să nu le fie teamă să-l manevreze deoarece nu pot face nimic greșit. La propriu, aparatul le vorbește celor care-l uzitează, spunându-le cu voce pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a opri un posibil stop cardio-respirator. De unde știm că persoana aflată în dificultate chiar face un stop? Nu trebuie. Odată montați electrozii, după indicațiile aparatului, acesta dă șocul doar dacă este necesar, în funcție de rezultatul EKG-ului pe care îl face extrem de rapid.

Cu alte cuvinte, dacă ritmul cardiac nu necesită defibrilare, ea nu are loc iar aparatul îl îndrumă pe salvator ce să facă în continuare, în acordarea primului ajutor, după ce îi spune de la început să sune la Ambulanță!

Astfel de aparate sunt montate în multe orașe din multe țări, în parcuri, în locuri de joacă, pe gardurile școlilor și în multe alte zone aglomerate, precum la noi hidranții de apă.

Inițiativa absolut fabuloasă poartă semnătura lui Vasile Vlașin și a Asociației Părinți Salvatori care înconjurați de colaboratori care înțeleg necesitatea unui astfel de punct de prim ajutor, altfel decât cele clasice și cunoscute publicului larg, au făcut posibilă amplasarea primului defibrilator complet automat în Maramureș.

“Am pus în funcțiune, la dispoziția publicului, primul defibrilator extern automat, achiziționat prin bunăvoința persoanelor care au ales să doneze câte 2 Euro prin SMS trimițând cuvântul MINUNI la numărul 8844.

Locația aleasă este Liceul Anghel Saligny din Baia Mare, intrarea de pe strada Școlii.

Mulțumesc șefilor de instituții care au răspuns invitației mele și au participat la acest moment unic: Serviciul de Ambulanță Maramureș, prin director medical, dr. Alexandru Ilieș, Inspectoratul Școlar, prin inspector școlar Adriana Cînta, I.P.J. Maramureș, prin șeful inspectoratului, comisar șef Liviu Constantin Grozavu, Centrul de Transfuzie Sanguină, prin director Daniela Veber, Serviciul Public Permise și Înmatriculare, prin comisar șef Florin Sironka, Ambulanța privată Sf. Andrei, prin manager Marinel Rob, gazda noastră, directorul Liceului Anghel Saligny, prof. Alina Neamț și Cătălin Săsăran, din partea Meditech SRL, importator și furnizor al echipamentului medical.

Intervenția cu acest aparat poate fi făcută de orice persoană, fără calificare prealabilă, acesta fiind complet automat. Folosirea imediată, în caz de stop cardio-respirator, crește șansa de supraviețuire de la 2% la peste 70%.

Dacă doriți să susțineți acest proiect, pentru a putea dota cât mai multe spații publice din toată țara, puteți trimite SMS la numărul 8844 cu textul MINUNI.

Pentru donații sau sponsorizări cu altă valoare ne puteți contacta telefonic (0749936688) sau prin email parintisalvatori@yahoo.com”, ne-a declarat Vasile Vlașin care își dedică întraga viață publică, salvării de vieți omenești în diferite moduri, fiind supranumit “Salvatorul”.

Detectivul de Presă ȘOC!

Previous Gânduri din FUNDU’ grădinii, de Lucia Butcure, "Kardashian" de la Cupșeni. S-a întors DIVA claielor de FÂN
Next PNL este pregătit pentru reconstrucția țării după dezastrul lăsat de PSD

About author

You might also like

Social 0 Comments

Sunt EXTRAORDINARI, merită ASCULTAȚI! Elevi, profesori și inspectori au COLINDAT în cadrul programului “Motivezi și îndepărtezi abandonul!”

Detectivul de Presă ȘOC! a fost azi prezent la una din activitățile proiectului „MOTIVEZI ȘI ÎNDEPĂRTEZI ABANDONUL!”, proiect cofinanțat din Fondul Social European 2014-2020, Componenta 1, Programul „SCOALA PENTRU TOTI”,

Social 0 Comments

Ionel Bogdan: “Piețele în aer liber rămân deschise pentru producători”

Guvernul a decis ca piețele în are liber vor rămâne deschise pentru producătorii români, restricțiile vizând doar  piețele aflate în spațiu închis. De asemenea, primăriile vor putea organiza pieţe volante

Social 0 Comments

Mireșu Mare. Servicii publice online

Primăria Mireșu Mare, vine în sprijinul cetățenilor cu servicii publice online ❗️ Ce puteți face cu ajutorul aplicației @Regista? ✅  depuneți cereri online pentru diverse solicitări; ✅  faceți Sesizări pe

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply