sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Video. UNIC în MARAMUREȘ. DEFIBRILATORUL care-ți VORBEȘTE cum să oprești împreună cu el un STOP CARDIO-RESPIRATOR, realizare a lui Vasile Vlașin și Părinți Salvatori

Video. UNIC în MARAMUREȘ. DEFIBRILATORUL care-ți VORBEȘTE cum să oprești împreună cu el un STOP CARDIO-RESPIRATOR, realizare a lui Vasile Vlașin și Părinți Salvatori

Azi am fost martorii unui eveniment unic, de o emoție profundă. Un defibrilator extern, complet automat, a fost montat pe peretele exterior, precum un bancomat, chiar la intrarea în clădirea Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Baia Mare.

Este vorba de un aparat mic, cât o gentuță de mână, dar care poate salva vieți în orice clipă. Este destinat publicului larg și practic oricine îl poate lua pur și simplu din locul său amplasat în perete și să acorde cu el primul ajutor în caz de stop cardiac.

Defibrilatorul este supravegheat video iar la deschiderea gemulețului, se pornește o alarmă de semnalizare a folosirii defibrilatorului care nu trebuie însă să-i sperie pe potențialii salvatori.

Specialiștii le recomandă celor care îl vor folosi să nu le fie teamă să-l manevreze deoarece nu pot face nimic greșit. La propriu, aparatul le vorbește celor care-l uzitează, spunându-le cu voce pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a opri un posibil stop cardio-respirator. De unde știm că persoana aflată în dificultate chiar face un stop? Nu trebuie. Odată montați electrozii, după indicațiile aparatului, acesta dă șocul doar dacă este necesar, în funcție de rezultatul EKG-ului pe care îl face extrem de rapid.

Cu alte cuvinte, dacă ritmul cardiac nu necesită defibrilare, ea nu are loc iar aparatul îl îndrumă pe salvator ce să facă în continuare, în acordarea primului ajutor, după ce îi spune de la început să sune la Ambulanță!

Astfel de aparate sunt montate în multe orașe din multe țări, în parcuri, în locuri de joacă, pe gardurile școlilor și în multe alte zone aglomerate, precum la noi hidranții de apă.

Inițiativa absolut fabuloasă poartă semnătura lui Vasile Vlașin și a Asociației Părinți Salvatori care înconjurați de colaboratori care înțeleg necesitatea unui astfel de punct de prim ajutor, altfel decât cele clasice și cunoscute publicului larg, au făcut posibilă amplasarea primului defibrilator complet automat în Maramureș.

“Am pus în funcțiune, la dispoziția publicului, primul defibrilator extern automat, achiziționat prin bunăvoința persoanelor care au ales să doneze câte 2 Euro prin SMS trimițând cuvântul MINUNI la numărul 8844.

Locația aleasă este Liceul Anghel Saligny din Baia Mare, intrarea de pe strada Școlii.

Mulțumesc șefilor de instituții care au răspuns invitației mele și au participat la acest moment unic: Serviciul de Ambulanță Maramureș, prin director medical, dr. Alexandru Ilieș, Inspectoratul Școlar, prin inspector școlar Adriana Cînta, I.P.J. Maramureș, prin șeful inspectoratului, comisar șef Liviu Constantin Grozavu, Centrul de Transfuzie Sanguină, prin director Daniela Veber, Serviciul Public Permise și Înmatriculare, prin comisar șef Florin Sironka, Ambulanța privată Sf. Andrei, prin manager Marinel Rob, gazda noastră, directorul Liceului Anghel Saligny, prof. Alina Neamț și Cătălin Săsăran, din partea Meditech SRL, importator și furnizor al echipamentului medical.

Intervenția cu acest aparat poate fi făcută de orice persoană, fără calificare prealabilă, acesta fiind complet automat. Folosirea imediată, în caz de stop cardio-respirator, crește șansa de supraviețuire de la 2% la peste 70%.

Dacă doriți să susțineți acest proiect, pentru a putea dota cât mai multe spații publice din toată țara, puteți trimite SMS la numărul 8844 cu textul MINUNI.

Pentru donații sau sponsorizări cu altă valoare ne puteți contacta telefonic (0749936688) sau prin email parintisalvatori@yahoo.com”, ne-a declarat Vasile Vlașin care își dedică întraga viață publică, salvării de vieți omenești în diferite moduri, fiind supranumit “Salvatorul”.

Detectivul de Presă ȘOC!

Previous Gânduri din FUNDU’ grădinii, de Lucia Butcure, "Kardashian" de la Cupșeni. S-a întors DIVA claielor de FÂN
Next PNL este pregătit pentru reconstrucția țării după dezastrul lăsat de PSD

About author

You might also like

Social 0 Comments

CAMPANIE colectare selectivă. Romeo Dobocan: “Unii cetățeni pun gunoiul lângă containerele goale! Cere Poliției Locale să aplice legea!”

Uneori nu-i greu să-i descoperi pe cei care aruncă gunoiul, din comoditate sau ignoranță, lângă platformele de colectare, deși este spațiu destul în recipienți. O dată ce-i identifici trebuie amendați,

Social 0 Comments

Într-un atelier din comuna Bușag mai lucrează ULTIMII POTCOVARI din a treia generație a unei familii din breaslă

Potcovitul cailor este o meserie aproape dispărută. Transmisă din tată-n fiu, părea a avea mereu viitor. Pentru doi frați din a treia generație de potcovari din Bușag, sfârșitul meseriei lor

Social 0 Comments

APLICAȚIA pentru Start-Up Nation 2018 a fost LANSATĂ AZI. 10.000 de proiecte beneficiază de o finanțare nerambursabila de 200.000 de lei (44.000 de euro) de la stat

Programul ”Start – Up Nation” a fost sustinut de ALDE inca din campania electorala pentru a fi un sprijin pentru dezvoltarea economiei romanesti, prin stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply