sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Afacerile DRACULUI. POLIȚIȘTII și PROCURORII caută AVIZELE pentru un TEREN vândut de preotul Ioan Nechita înainte să-l aibă de la primarul Pavel Octavian! 150.000 de euro sunt în JOC!

Afacerile DRACULUI. POLIȚIȘTII și PROCURORII caută AVIZELE pentru un TEREN vândut de preotul Ioan Nechita înainte să-l aibă de la primarul Pavel Octavian! 150.000 de euro sunt în JOC!

Detectivul de presă ȘOC continuă să vă relateze viața tumultuoasă, din afara altarului, a preotului Ioan Nechita, care a slujit la Biserica din Săsar, Maramureș, din cadrul Parohiei “Duminica Minorosițelor”, o persoană cu veleități de bișnițar get-beget și sub atenta coordonare și încurajare a primarului din Recea, Pavel Octavian. După izbucnirea scandalului, preotul a dat bir cu fugiții și slujește în prezent în Rușor, Copalnic Mănăștur.

Sub pretextul credinței, cei doi s-au destrăbălat în afaceri, în călătorii pe bani piblici și petreceri. Fiecare s-a recompensat, unul pe celălat, după cum au putut. Numai că o parte dintre consilierii locali și consilierii parohiali au tras diferite semne de alarmă cu privire la așa-zisele investiții necurate care se petreceau tocmai în jurul sfântului altar.

Citiți și:

Unde sunt banii, DIAVOLE? Preotul Ioan Nechita și PRIMARUL din Recea, Pavel Octavian au transformat ALTARUL bisericii în PARAVAN pentru afaceri NECURATE

În anul 2010 sub pretextul necesității unui cimitir pentru parohia nou înființată, preotul Ioan Nechita și Consiliul Parohial au solicitat primăriei Recea o suprafață de 4 ha de teren.

O solicitare benefică, la o primă privire. Numai că din cele ce urmează o să vedeți că în jurul acestei necesități a stat o afacere mafiotă bine pusă la punct. Preotul și primarul Pavel Octavian au știut cu mult înainte ceea ce vor să facă cu adevărat și ca atare nu au mai avut răbdare ca lucrurile să se deruleze normal și au ars etape cum se spune. Păi banul e ochiul dracului, nu-i așa?

Nici nu s-a știut bine unde va fi terenul respectiv că în baza unui acord de principiu, preotul Ioan Nechita cu o parte din iudeii săi din Consiliul Parohial au încheiat o promisiune de vânzare către o societate comercială, a unei suprafețe de 1 ha din terenul pe care nu doar că nu-l aveau dar nici măcar nu-i știau amplasamentulul! Ăsta e dar de la Dumnezeu, să faci lucrurile ca Harry Potter! Acest acord diavolesc a fost întocmit în data de 6 august 2010 adică cu mai bine de o lună înainte ca Hotărârea de Cosiliu Local, nr. 47 din 9 septembrie 2010 să-i atribuie preotului și implicit parohiei, terenul respectiv.

Se spune că Dumnezeu nu doarme dar cei doi indivizi, preotul și primarul, au crezut că totuși l-au prins în pauză.

Harnic foc pentru că era vorba de o sumă fabuloasă care parcă i-a luat mințile ce nu-i mai stăteau așa cum trebuie la rânduielile bisericești, preotul Nechita cu știința primarului Octavian a făcut un antecontract de vânzare – cumpărare, în 21 septembrie 2019, către două persoane fizice, Lucia Maria Lupșe și Viorel Lupșe, în care majoritatea clauzelor au fost, culmea, în defavoarea parohiei. Cum Dracu’ e posibil, o să vă întrebați?

Prețul vânzării a fost de 1.500 de euro/ar, în total fiind vorba de 150.000 de euro. Din această sumă, 50.000 de lei s-a achitat în avans. Numai că întreg conținutul antecontractului era străin Consiliului Parohial și consilierilor locali. Cele două persoane cărora le-a fost vândut terenul înainte ca el să existe practic reprezentau o societate comercială care în scurt timp s-a înstalat pe terenul respectiv de 1 ha.

Contestatarii acestei afaceri s-au întrebat, în nenumărate ori, ce s-a întâmplat cu banii, mai ales că, potrivit unor surse ale Detectivului de Presă ȘOC! din cadrul parohiei Recea, preotul ar mai fi primit sume de bani în avans iar chitanțele s-ar fi dovedit a fi false! Avansul primit pe chitanțe ilegale de către preotul Ioan Nechita s-a ridicat la suma totală de aproximativ 260.000 de lei, între anii 2010-2013.

După anul 2013, firma a încetat să mai plătească pentru că situația nu mai mirosea plăcut a tămâie iar situația juridică a terenului nu a fost clarificată, la momentul antecontractului, terenul nici nu era întăbulat pe parohie dar parohia îl dăsuse deja la altcineva spre folosință!

De ce totuși nu s-a discutat în Coniliul Local, actualizarea terenului, parcelarea acestuia, identificarea acelei bucăți de 1 ha, înstrăinătă practic ilegal? Pentru că mafiotul de la celălalt capăt al afacerii necurate, primarul Pavel Octavian nu avea minimul de voturi necesare la acea vreme pentru a trece această porcărie prin votul consilierilor.

Detectivul de Presă ȘOC! a descoperit faptul că firma pe care cei doi cumpărători Lupșe o reprezintă se numește SC LUPTRIF CONSTRUCT SRL, se ocupă cu tăierea, fasonarea și finisarea pietrei și codul echipamentelor sanitare. Mai mult, SC LUPTRIF ocupă acel teren cu drept de folosință în calitate de comodatar, cu titlu gratuit! Adică pentru a obține un punct de lucru, firma avea neveoie de un contract iar contractul spune cu totul altceva, după ce inițial i s-a promis vânzarea și nu darea în folosință gratuită. Hopa!

Aici ajungem și la suspiciunile rezonabile că la mijloc sunt ilegalități.

Polițiștii și procurprii caută în această perioadă avizele comisiilor de specialitate unde s-ar fi scris, negru pe alb, faptul că parohia primește cele 4 ha cu titlu de folosință și nu cu titlu de proprietate ceea ce ar însemna că parohia, la rândul ei, nu avea voie să-l dea mai departe, sub nicio formă! Cu toate acestea acest lucru s-a întâmplat.

Cei responsabili ridică din umeri însă acest lucru nu poate râmâne așa. Actele emise de o primărie, sunt cu caracter de lege locală și nu pot dispărea așa cum se spune acum că s-a întâmplat. Polițiștii și procurorii au obligația să meargă pe fir și să le găsească sau să îi găsească pe cei care le-au făcut dispărute.

Este foarte clar că doar relațiile mai mult decât prietenești dintre preotul Nechita și primarul Pavel Octavian l-a determinat pe popă să-și permită abuzurile pe care le-a făcut. Doar mai mult decât o prietenie, și anume un interes obscur, l-a putut face pe preot să vândă ceea ce nici nu era încă al lui ca pe urmă să o întoarcă și să facă un contract de comodat și nu de vânzare.

Adică ce era clar de la bun început nu a fost doar că parohia avea nevoie de un teren pentru cimitir ci și de faptul că preotul împreună cu primarul au vrut să dea un mare tun la bugetul local, la banii comunității, a fiecărui om de rând și nu numai și în parte le-a ieșit. În mare parte, i-am prins și noi.

Adi Rusu, Detectivul de Presă ȘOC!

(va urma)

Previous Începe să-și pună DELIRUL în PRACTICĂ! Primarul Cherecheș MUTĂ Direcția de Venituri și Evidența Populației în VIVO MALL!
Next VIDEO-ȘOC! Primarul din Oncești, Matei Godja și fiul său, Ioan Godja AU AGRESAT împreună cu un ospătar UN INVITAT la o nuntă în PROPRIUL local la Casa de Petrecere a Moroșenilor. Victima a fost MUȘCATĂ de ureche

About author

You might also like

Anchete 0 Comments

Roabe, cositoare și găleți în BIROUL-GRAJD al vicelui inexistent. MAFIA din BUDEȘTI (III)

O incursiune jurnalistică în spațiile primăriei sau aparținătoare acesteia, ne trimit într-o lume a mizeriei de nedescris, rezultată de pe urma unei lipse de iresponsabilitate greu de imaginat în zilele

Anchete 0 Comments

Cazul Cătălin Cherecheș, un joc de-a POPA PROSTU’

Viorica Marincaș și Dorin Coste FAVORIZEAZĂ INCULPATUL HERECHEȘ (II) > Asemănările dintre cazul Cătălin Cherecheș și protecția primită din partea Poliției din Maramureș cu jocul de cărți sunt izbitoare >

Anchete 0 Comments

Mai SCUMPE ca la Ikea! AMENDĂ în cazul “Jilțurilor lui Bărbuleț”, aruncate la igloo-uri de către Consiliul Județean. Primăria lui Cătălin Cherecheș nu a iertat instituția lui Ionel Bogdan

Detectivul de Presă ȘOC! a fost sesizat de către un cititor ca la igloo-urile dintre Cinema Dacia și Palatul Administrativ Maramureș, unde funcționează și Consiliul Județean sunt aruncate obiecte de

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply