sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

Călin Bota, deputat PNL: Românii sunt cei care vor suporta în final creșterea taxelor și impozitelor propuse de PSD

Călin Bota, deputat PNL: Românii sunt cei care vor suporta în final creșterea taxelor și impozitelor propuse de PSD

Românii sunt cei care vor suporta în final creșterea taxelor și impozitelor propuse de PSD. Niciun reprezentat PSD care deplânge zilele acestea la televizor soarta românilor nu spune că orice creștere de taxe și impozite se regăsește în costul final și, în plus, duce la creșterea inflației.

Taxa de solidaritate pe care o invocă de luni bune PSD, ar afecta și companiile cu capital românesc sau pe cele cu capital mixt, pentru că nicio taxă nu poate fi viza doar companiile multinaționale. Aceste companii activează în domenii importante, precum industria alimentară, retail, telecomunicații, iar aplicarea acestei taxe de 1% ar însemna creșterea prețurilor , pentru că orice companie transferă taxele în prețuri. Prin urmare, toți românii ar avea de suportat din buzunarul lor populismul PSD.

PSD pune în mod incorect această taxă pe același plan cu taxa de solidaritate introdusă de UE pentru companiile energetice. Această taxă se referă la profiturile extraordinare obținute de companiile energetice în această perioadă de criză. Și dacă tot aduc vorba de această taxă, poate ne explică Marcel Ciolacu și alți specialiști ai PSD de ce Ministerul de Finanțe, condus de un reprezentant PSD, a elaborat un act normativ controversat, care ar putea scăpa de plata acestei taxe tocmai o companie energetică străină care are profituri extraordinare în această perioadă.

Românii trebuie să știe că la nivelul Comisiei Europene au fost organizate întâlniri cu reprezentanții ministerelor de Finanțe din țările membre înainte de introducerea acestei taxe, iar ministrul PSD Adrian Câciu nu a fost interesat de aceste întâlniri și nu a făcut nicio propunere din partea României. Așa se explică de ce OMV plătește această taxă în Austria, iar în România încearcă să scape de plata ei.

Adrian Câciu și PSD trebuie să își asume că au luat decizii care ar putea lăsa cea mai mare companie din domeniu, OMV-Petrom, să își păstreze profitul excesiv obținut ca urmare a creșterilor de prețuri din domeniul energetic.

PNL rămâne consecvent și nu susținem majorări de taxe și impozite, care nu ar face altceva decât să crească povara pe mediul economic și să îndepărteze investitorii de România.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș

Previous Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: Ministerul Educației are datoria de a asigura LA TIMP plata salariilor profesorilor!
Next Deputatul Alexe: A fost semnat al doilea contract de finanțare a proiectului "Sisteme inteligente de management urban la nivelul orașului Târgu Lăpuș", din cadrul PNRR

About author

You might also like

Politica 0 Comments

Senatorul Țâgârlaș: Am propus modificări legislative pentru a remedia deficiențele constatate în hotărârile pronunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Membrii Delegației Parlamentului României la APCE și membrii comisiilor juridice, pentru drepturile omului și, respectiv, pentru sănătate din Senat și Camera Deputaților au avut marți, 15 noiembrie 2022, întâlniri cu

Politica 0 Comments

PRINCIPALELE prevederi ale legii care A ELIMINAT DOSARUL CU ȘINĂ, inițiată de parlamentarii PNL

Dosarul cu șină a fost interzis, iar instituțiile publice nu vor mai avea voie să ceară copii ale avizelor sau documentelor care au fost emise de către alte instituții publice.

Politica 0 Comments

SPRIJIN pentru FERMIERII români cerut Comisiei Europene de europarlamentarii PNL

Europarlamentarii PNL, Dan Motreanu și Daniel Buda, au solicitat Comisiei Europene sprijin financiar suplimentar pentru fermierii români, în contextul atacurilor Rusiei asupra porturilor ucrainene Reni și Ismail și a faptului

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply