sfara tours orizontal va ureaza un 2021 plin de calatorii!

CJ Maramureș –  Start pentru proiectul CIBUS!

CJ Maramureș – Start pentru proiectul CIBUS!

Consiliul Județean Maramureș a demarat la începutul lunii aprilie 2024, implementarea în parteneriat internațional a proiectului CIBUS –  Reducerea pierderilor și risipei de alimente în Europa, finanțat prin programul INTERREG EUROPE 2021-2027 și care se va derula în perioada 1 aprilie 2024 – 30 iunie 2028.

Proiectul CIBUS, al cărui nume provine din limba latină și înseamnă hrană – nutriție, are ca obiectiv general reducerea pierderilor și risipei alimentare de-a lungul lanțului alimentar de producție și aprovizionare, prin creșterea capacității autorităților regionale de a elabora și implementa politici publice inovative.   Parteneriatul proiectului este alcătuit din Asociația Bulgară a Experților Municipali de Mediu din Bulgaria, ca partener lider, alături de următorii parteneri de proiect: Agenția de Dezvoltare Nicosia din Cipru, Comunitatea Inter-municipală Alto Minho din Portugalia, Municipalitatea Vejle din Danemarca, Consiliul Regional Häme și Universitatea de Științe Aplicate Häme din Finlanda, Consiliul Județean Galway din Irlanda, Orașul Liège din Belgia și Consiliul Județean Maramureș din România.

Bugetul total al proiectului este de 2.136.491 euro, iar bugetul aferent județului Maramureș este de 199.320 euro, din care 80% reprezintă finanțare europeană nerambursabilă, 18% co-finanțare națională și 2% co-finanțarea Consiliului Județean Maramureș.

Principalele activități avute în vedere sunt organizarea unui proces de învățare inter-regională prin schimburi de experiență pe baza unor studii de caz și evaluarea stadiului fiecărei regiuni partenere în domeniul risipei alimentare. Se vor organiza 8 întâlniri inter-regionale care se vor axa pe următoarele teme de interes:

  • Factori care contribuie la risipă și pierderi alimentare de-a lungul lanțului alimentar de producție și aprovizionare;
  • Inovarea în domeniul măsurilor de prevenție a risipei alimentare;
  • Nevoi identificate la nivel politic, practic și financiar legate de prevenirea risipei alimentare.

CIBUS este un proiect implementat de Consiliul Județean Maramureș prin Serviciul Diasporă și Relații Internaționale din cadrul Direcției Finanțare, Turism și Relații Publice. Mai multe informații  despre acest proiect se vor găsi la linkul: www.interregeurope.eu/cibus.

Consiliul Județean Maramureș implementează în prezent 3 proiecte finanțate prin Programul Interreg Europe 2021-2027, respectiv proiectul „SIRM – Integrarea Socio-Economică a Refugiaților și Migranților”, finanțat prin apelul 1, precum și proiectele finanțate prin apelul 2, respectiv ”OpenRegioCulture – Co-crearea unui climat de accesibilitate la resursele culturale pentru persoanele cu nevoi speciale” și ”CIBUS – Reducerea pierderilor și risipei de alimente în Europa”.

Previous Misiune APCE în Macedonia de Nord și întâlnire cu Ministrul Justiției din Republica Moldova
Next Evoluția proiectului ”Integrarea Socio-Economică a Refugiaților și Migranților”, dezbătută în cadrul celei de-a treia întâlniri a factorilor interesați din județul Maramureș

About author

You might also like

Uncategorized 0 Comments

ACUM. Înmormântare pe GRĂNICERILOR în Baia Mare cu peste 100 de persoane, una lângă cealaltă. JANDARMERIA privește neputincioasă pentru că la eveniment sunt CAPI ai lumii INTERLOPE rome

Mai multe fotografii au ajuns la redacția Detectivului de presă ȘOC! cu mesajul că peste 100 de persoane, adunate buluc, participă la o înmormântare pe strada Grănicerilor la numărul 116.

Social 0 Comments

Corespondență. CIPRIOȚII își iubesc MĂGARUL. Noi de ce nu ne iubim OAIA?

Suveniruri. Magneți de frigider, șepci, tricouri și chiar genți de plajă cu …. măgari. Asta putem găsi din plin în Cipru. De puțină vreme, ministrul agriculturii din România, Petre Daea

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply